Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Σε ασφυκτικό κλοιό τα νοσοκομεία -«Η κατάσταση είναι κρίσιμη» δηλώνει στην «Γ» ο δ/ντής της Παθολογικής Κλινικής, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Μάρκος Μαραγκός

Published

on

Από την σημερινή έντυπη έκδοση της Γνώμης

 

Της Τέτας Γιαννάρου

Στον ασφυκτικό κλοιό της πανδημίας και στον κύκλο του κόκκινου που μετατρέπεται σε βαθύ κόκκινο, παραμένει η Πάτρα χωρίς την παραμικρή ένδειξη αποχρωματισμού, αφού δεν διαφαίνεται ακόμη η αναμενόμενη ύφεση στο επιδημιολογικό φορτίο που παραμένει υψηλό.

Απτή απόδειξη η αύξηση σε κρούσματα και νοσηλείες που φτάνουν συνολικά τις 83 σε Κλινικές και ΜΕΘ και στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας. Στο ΠΓΝΠ χθες νοσηλεύονταν 42 συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα  ενώ αναμένεται έως σήμερα η εισαγωγή άλλων 15 ασθενών Παράλληλα στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονται 41 ασθενείς (37 στην Κλινική και 4 στην ΜΕΘ Covid).

Παρά το σκληρό lockdown, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δ/ντή της Παθολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Καθηγητή Λοιμωξιολογίας και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Μάρκου Μαραγκού: «Η κατάσταση είναι κρίσιμη και δεν επιδέχεται αστοχιών και έλλειψη ευθύνης από κανέναν. Μια φορά κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου, αλλιώς χάνει το νόημα και το κύρος της η έκκληση της αυστηρής τήρησης των μέτρων. Η αλήθεια είναι, από ότι φαίνεται με  την αύξηση των νοσηλειών, η πανδημία δεν έχει φτάσει σε αυτή τη φάση στην κορύφωσή της. Εισπράττουμε τώρα την αγνόηση ή την ελλιπή τήρηση των μέτρων. Η κατάσταση αξιολογείται καθημερινά από τους αρμόδιους παράγοντες και την 6η ΥΠΕ. Ελπίζω να υπάρξει ανάκαμψη. Ως τότε ας πράξει ο κάθε πολίτης κατά συνείδηση, μην παραγνωρίζοντας ότι κανένας δεν εξαιρείται από τον κορωνοϊό».

«ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  ΣΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ COVID-19»

Παράλληλα σε ερώτηση στον κ. Μαραγκό για το πως ανταπεξέρχεται του τόσου μεγάλου όγκου ασθενών η Παθολογική Κλινική, που φυσικά δεν νοσηλεύει μόνον ασθενείς Covid-19 δήλωσε: «Για αυτόν ακριβώς το λόγο στο πλαίσιο της ευθύνης και του σωστού σχεδιασμού με την πρόβλεψη μιας περαιτέρω επιδείνωσης της πανδημίας, άνοιξε και άλλη Κλινική Covid-19. Θεωρώ επίσης ότι με τους δύο εξαιρετικούς συνάδελφους της  Κλινικής , οι οποίοι έχουν αναλάβει στην ευθύνη τους τις δύο Κλινικές Covid-19  και έχουν αποδείξει και αποδεικνύουν καθημερινά τις ικανότητές τους , όλα θα πάνε καλά. Η Επικ. Καθηγήτρια Παθολογίας, Λοιμωξιολόγος κα Καρολίνα Ακινόσογλου και Αναπλ. Καθηγητής Πνευμονολογίας Αργύρης Τζουβελέκης έχουν τις γνώσεις και την ψυχή να δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα στον σκληρό αγώνα που καθημερινά δίνουν. Επίσης πρέπει να επισημανθεί ότι συμμετέχουν και τα υπόλοιπα μέλη της Παθολογικής Κλινικής, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δίνοντας το δικό του αγώνα στα επείγοντα και βεβαίως να τονισθεί ο καθοριστικός ρόλος της ΜΕΘ που δίνει το δικό της μάχη.  Δεν πρέπει να παραληφθεί η μεγάλη συμβολή του νοσηλευτικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού. Είναι γνωστό ότι ανάλογο αγώνα δίνει και το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας»

 

Α.ΤΖΟΥΒΕΛΕΚΗΣ: «ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ COVID KAI OXI MONON»

Εν τω μεταξύ σε επικοινωνία που είχε η «Γ» με τον αν. καθηγητή Πνευμονολογίας και υπεύθυνο της 2ης Κλινικής Covid -19 Αργύρη Τζουβελέκη σχετικά με τις νέες εισαγωγές και την εκτίμηση της κατάστασης απάντησε χαρακτηριστικά: «Η κατάσταση είναι ασφυκτική. Βρισκόμαστε υπό μεγάλη πίεση. Νοσηλεύονται στην υπό  ευθύνη μου Κλινική Covid-19 12ασθενείς, στην άλλη Κλινική 22 και 7 στην ΜΕΘ. Με την συρροή στα εξωτερικά ιατρεία μπορεί σήμερα ή την Δευτέρα να εισαχθούν και άλλοι. Είναι προφανές ότι αντιμετωπίζουμε ασφυκτική πίεση, γιατί πρέπει να προστεθούν στον κατάλογο των εισαγωγών και ασθενείς με άλλες παθήσεις. Αντιλαμβάνεστε ότι δίνουμε όλοι μάχη. Τηρήστε όλοι τα μέτρα».

ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΙ 3η ΚΛΙΝΙΚΗ COVID ΣΤΟ ΡΙΟ

Εν των μεταξύ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Γ», είναι σε απόλυτη ετοιμότητα να ανοίξει και 3η Κλινική Covid -19 στο ΠΓΝΠ ενώ θα λειτουργεί και Κλινική για ύποπτα κρούσματα. Η όλη διαδικασία αποτελεί προϊόν του μεθοδικού σχεδιασμού για πιθανή όξυνση της πανδημίας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement