Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

«Είμαστε για τα καρναβάλια (;)»-Του Σπύρου Ν. Σκιαδαρέση

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνουμε έναν χρόνο που η πανδημία τού νέου κορωνοϊού COVID -19 έκανε την εμφάνισή της στην ανθρωπότητα.

Ήταν 27 Φεβρουαρίου 2020 που ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε το τρίτο (!) έως εκείνη την ημέρα κρούσμα στην χώρα μας και παράλληλα την ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων – και όχι μόνο – στην χώρα μας. Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα μας έως τώρα είναι περίπου 170.000, ενώ οι θάνατοι των συνανθρώπων μας έως την στιγμή που γράφονται οι σκέψεις αυτές είναι 6.100. Τα καθημερινά πλέον κρούσματα είναι σε τετραψήφιο αριθμό, η δε πόλη μας και ο Νομός μας ευρύτερα είναι στο βαθύ κόκκινο (αυστηρό περιορισμό) με τριψήφιο δυστυχώς αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων καθημερινά τις τελευταίες.
Όλα τα παραπάνω λίγο πολύ είναι γνωστά σε όλους μας. Αλήθεια με όλα αυτά να συμβαίνουν γύρω μας, το να ακούς σε δελτία των τοπικών ειδήσεων, ότι οι έως τώρα εκδηλώσεις τού Δήμου Πατρέων για την έναρξη (ποιού;) Πατρινού Καρναβαλιού τού 2021 κόστισαν 100.000€ και μάλιστα κάποια χρήματα από αυτά με απευθείας αναθέσεις, προκαλούν τουλάχιστον το κοινό αίσθημα! Θα απαντήσει κάποιος: «τα προηγούμενα χρόνια ξοδεύαμε περισσότερα!» Πολύ σωστά: «τα προηγούμενα χρόνια». Που και τότε, ΚΑΜΙΑ σπατάλη χρημάτων δεν επιτρέπεται! Μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία επίσημη απάντηση από τον Καρναβαλικό Οργανισμό τού Δήμου Πατρέων. Η μόνη επίσημη ενημέρωση ήρθε την Παρασκευή 12/2/2021 το πρωί, σχετικά με την επιλογή τής αφίσας τού Πατρινού Καρναβαλιού 2021 και τής επίσημης ανακοίνωσης τής Προέδρου τού Οργανισμού για τις φετινές εκδηλώσεις.
Αναμένοντας τις σχετικές διευκρινήσεις, προς αποφυγήν τυχόν παρεξηγήσεως, εννοείται ότι ο γράφων σέβεται έναν ιστορικό θεσμό για την πόλη μας όπως αυτόν τού Πατρινού Καρναβαλιού, συμμετέχοντας διαχρονικά σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, όπου είναι κάθε χρόνο ένας τρόπος διασκέδασης και διαφυγής τής κοινωνίας μας από τα προβλήματα τής καθημερινότητας.
Εύχομαι σύντομα να βγούμε από την δύσκολη κατάσταση που έχει φέρει τον κόσμο η πανδημία και με υγεία τού χρόνου και κάθε χρόνο να διασκεδάζουμε, να αναδεικνύουμε και να βελτιώνουμε το Πατρινό Καρναβάλι.

*Περιφερειακού Συμβούλου Π.Ε. Αχαΐας
πρ. Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Πατρέων


Ροή ειδήσεων

Advertisement