Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε «πορτοκαλί» συναγερμό 92 ασθενείς νοσηλεύονται ήδη σε ΠΓΝΠ και «Αγ. Ανδρέα» 

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις 92 έφθασαν χθες οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στα δύο Νοσοκομεία της Πάτρας, τα οποία δέχονται μεγάλη πίεση από την συνεχή αύξηση των νέων κρουσμάτων στην Αχαΐα.

Χθες η Αχαΐα ξεπέρασε ακόμη και την Θεσσαλονίκη σε νέα κρούσματα, καθώς από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν ακόμη 59 μολύνσεις από τον ιό, παρά το γεγονός ότι πανελλαδικά λόγω Κυριακής ο αριθμός πανελλαδικά έφθασε τα 662.

Η αμείωτη ένταση διασποράς του ιού στην περιοχή έχει θέσει τις τοπικές υγειονομικές Αρχές σε «συναγερμό», καθώς ενώ ήδη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ετοιμάζεται και τρίτη πτέρυγα για ασθενείς Covid, καθώς σήμερα εφημερεύει το νοσηλευτικό ίδρυμα και ήδη λίγες κλίνες έχουν μείνει ελεύθερες στις δύο κλινικές κορωνοϊού, ΩΡΛ και Οφθαλμολογική.

ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΓΝΠ

Σύμφωνα με τον Λοιμωξιολόγο – Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Μάρκο Μαραγκό «γεμίζει και η δεύτερη κλινική που ανοίξαμε και ετοιμάζουμε τρίτη. Υπάρχουν ακόμα κάποια ελεύθερα κρεβάτια αλλά ενόψει της εφημερίας της Δευτέρας ετοιμάζουμε και τρίτη. Τα περιστατικά είναι όλων των ηλικιών και με υποκείμενα νοσήματα οι περισσότεροι. Μπαίνουμε στο πορτοκαλί της επιχειρησιακής μας ετοιμότητας. Μπορεί να γίνουν και κάποια εξιτήρια και ν’ αποσυμφορηθεί η κατάσταση, όμως την Παρασκευή και το Σάββατο είχαμε πολλές εισαγωγές».

Οι νοσηλευόμενοι στις κλινικές κορωνοϊού στο ΠΓΝΠ είναι 40 και 9 στη ΜΕΘ Covid, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας Άγιος Ανδρέας, στην κλινική κορωνοϊού νοσηλεύονται 39 ασθενείς και στη ΜΕΘ covid 4 εκ των οποίων 3 διασωληνωμένοι. Αντίστοιχα, αν χρειαστεί, και στον Άγιο Ανδρέα θα αυξηθούν οι κλίνες για περιστατικά covid.

662 ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Πολύ μειωμένα, αλλά σε καμία περίπτωση αντιπροσωπευτικά της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας μας, ήταν τα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν χθες. Πρόκειται για αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν Σάββατο, όπου τα διαγνωστικά κέντρα υπολειτουργούν.
Ακόμα, η αύξηση των διασωληνωμένων συνεχίζεται, ενώ οι θάνατοι κινούνται κοντά στον καθημερινό μέσο όρο.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 662, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 172.128 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 58 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.696 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 23, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6126 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 301 (68.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 86.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1218 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 248 (ημερήσια μεταβολή -2,36%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 221 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 15 έως 103 έτη).

Ροή ειδήσεων

Advertisement