Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Χιόνια στην Αττική: Προβλήματα στους δρόμους, απεγκλωβισμοί οδηγών – Μέχρι το μεσημέρι τα έντονα φαινόμενα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σφοδρή είναι η επέλαση της κακοκαιρίας Μήδεια στην Αττική με τις γειτονιές της Αθήνας να έχουν ντυθεί στα λευκά από τη νύχτα.

Η χιονόπτωση ήταν έντονη το βράδυ και η κατάσταση επιδεινώθηκε προς το ξημέρωμα.

Πολύ χιόνι έχει στα βόρεια προάστια και σε περιοχές όπως ο Άγιος Στέφανος, ο Διόνυσος, η Δροσιά και η Σταμάτα. Ακόμα,το έχει στρώσει σε Κηφισιά, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Πεντέλη, Μαρούσι.

Έντονη χιονόπτωση ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στον Πειραιά.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας «Μήδεια» από windy.com

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι και το μεσημέρι, με αυτή την ένταση. Από εκεί και πέρα θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν και θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά του νομού.

Χιονοπτώσεις αναμένονται και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και στις Κυκλάδες, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές στη χώρα.

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα και στην Εύβοια, ακόμα και στα πεδινά.

Στην Αττική τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι, με την έντασή τους να μειώνεται στη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

Κλειστή για 24 ώρες η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, από τη Γέφυρα Καλυφτάκη και σήμερα θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση. Με αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων στα βόρεια προάστια.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου. Όπως ανέφερε μιλώντας στο MEGA ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος, καλό είναι οι οδηγοί που κατευθύνονται προς την Κόρινθο να το κάνουν μέσω της Αττικής οδού και όχι μέσω της λεωφόρου Αθηνών, λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος, ενώ από την Ελευσίνα και μετά είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επισημαίνεται ότι λίγο πριν τις 6:30 το πρωί η τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία ακόμα και στη λεωφόρο Αθηνών, από το ύψος της ΒΙΑΜΑΞ μέχρι την οδό Αντιγόνης.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικά απόπλου εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά πού είναι κλειστοί οι δρόμοι σε όλη τη χώρα και πού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Πολιτική Προστασία: Νέα ισχυρή σύσταση στους κατοίκους σε όλη την Αττική να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες

Νέα ισχυρή σύσταση στους κατοίκους σε όλη την Αττική να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες, απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα καιρικά φαινόμενα εντείνονται και θα συνεχίσουν να είναι έντονα τις επόμενες ώρες και για το λόγο αυτό απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους κατοίκους και τους εργαζόμενους όλης της Αττικής να αποφύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις για τις επόμενες ώρες, αναφέρει ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στην οποία τονίζεται:

«Οι μεν κάτοικοι να μην προβούν σε οποιαδήποτε μετακίνηση που μπορούν να αποφύγουν, ή να αναβάλλουν, οι δε εργαζόμενοι που χρειάζεται να μετακινηθούν να το πράξουν μετά τις 10.00 π.μ. και σε συνεννόηση με την εργοδοσία τους. Η χιονόπτωση θα είναι συνεχής μέχρι τις 10.00 π.μ. και συστήνεται μεγάλη προσοχή σε όλους τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις όποιες απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις τους. Η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί στο επόμενο τρίωρο».

Κλειστοί δρόμοι στην Αττική

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, στα κάτωθι σημεία:

  • Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς «REGENCY CAZINO MONT PARNES».
  • Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.
  • Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος».
  • Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.
  • Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.
  • Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).
  • Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.
  • Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.
  • Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές.
  • Επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/δ 20,060) έως την χ/θ 58,520 – όρια Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (από 19:00 ώρα για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων και από 19:50 ώρα για παντός είδους οχημάτων).
  • Επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου Εθνικού Αστέρα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Καισαριανής.
  • Επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 28η χ/θ έως την 34η χ/θ.
  • Επί της Λ. Μεγάρων – Αλεποχωρίου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 5η χ/θ έως την περιοχή του Αλεποχωρίου.
  • Διακοπή κυκλοφορίας για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων, επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (και στα δύο ρεύματα), από την 26,7η χ/θ (Σταθμός Διοδίων Ελευσίνας) έως την 41,5η χ/θ (ύψος του κόμβου Μεγάρων)

Πατούλης: Μέχρι τις 10 το πρωί αναμένεται να είναι πολύ το χιόνι

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο περιφεριάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

«Η χιονόπτωση είναι έντονη στην Αττική, ακόμα και στο Σύνταγμα. Γίνεται αγώνας να μείνουν ανοιχτοί οι κεντρικοί οδικοί άξονες. Στην Αθηνών Κορίνθου, από το Δαφνί και πέρα η χιονόπτωση είναι έντονη. Μέχρι τις 10 το πρωί αναμένεται να είναι πολύ το χιόνι. Τα συνεργεία είναι επί ποδός και ο κόσμος καλό θα είναι να μη βρίσκεται στους δρόμους. Στην Κηφισίας, τη Διονύσου, τη Μεσογείων, δώσαμε μάχη όλη τη νύχτα. Θέλει προσοχή παντού», είπε ο κ. Πατούλης.

«Για τα εμβόλια τα σημερινά θα δοθούν άλλα ραντεβού. Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Όλα τα βόρεια προάστια, είναι μεγάλη η χιονόπτωση και υπάρχουν προβλήματα με το ρεύμα σε Μαρούσι, Ερυθραία και Νέα Ιωνία», ανέφερε ακόμα ο κ. Πατούλης.

Απεγκλωβισμοί οδηγών σε Αττική και Χαλκίδα λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης

Από τη σφοδρή χιονόπτωση που πλήττει τις τελευταίες ώρες την Αττική και τη Χαλκίδα, εγκλωβίστηκαν 10 άτομα στα οχήματά τους. Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει τουλάχιστον 3 φορές τα ξημερώματα της Τρίτης, σε διαφορετικές περιοχές ώστε να μεταφέρει σε ασφαλές σημείο εγκλωβισμένους στα χιόνια.

Σε επιχείρησή στην Δ.Ε. Άνοιξης του δήμου Διονύσου Αττικής απεγκλωβίστηκαν 8 άτομα από ακινητοποιημένα οχήματα τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Αναλυτική πρόγνσωη καιρού για σήμερα Τρίτη 16/2:

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπεται βελτιωμένος καιρός. Στα βόρεια, ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις.

Στις υπόλοιπες περιοχές χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανόμενης της Αττικής), την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 7 με 9 και στο Αιγαίο τοπικά 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί

ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους ολικός στα βόρεια.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές που από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Κατά τη διάρκεια της νύχτας θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 03 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανές ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στα νότια.

Ανεμοι: Bόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -10 (μείον 10) έως 04 και στη δυτική Μακεδονία από -18 (μείον 18) έως -02 (μείον 2) βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ και από τα βόρεια.

Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 09 και στην Ήπειρο από -13 (μείον 13) έως 03 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στις Σποράδες και στη Θεσσαλία νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές χιονόνερο και χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Από αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8, στα ανατολικά και τα νότια 9 και τοπικά στα θαλάσσια έως 10 μποφόρ με μικρή εξασθένηση στα βόρεια από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 04 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η ελάχιστη 4 με 6 χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές κυρίως στην Κρήτη και βαθμιαία θα σημειωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Ανεμοι: Βόρειοι 8 με 9 και τοπικά έως 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές.

Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινά.

Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από -03 (μείον 3) έως 06 βαθμούς.

Ο καιρός αύριο Τετάρτη 17/2

Στη δυτική και βόρεια χώρα γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στην Εύβοια, τα ανατολικά τμήματα της Στερεάς (ανατολική και βόρεια Αττική).

Στις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα ορεινά- ημιορεινά των Δωδεκανήσων καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Κρήτης τα φαινόμενα θα συνεχιστούν γρήγορα όμως θα περιοριστούν στην Κρήτη και μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά 6 με 7, στο Αιγαίο 8 με 9 και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά έως 10 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά, ωστόσο θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός.


Ροή ειδήσεων

Advertisement