Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Απολογισμός-καταπέλτης από τον Ν. Παπαδημάτο για τους παράκτιους μεσογειακούς αγώνες

Published

on

Μετά από 18 μήνες, έπεσε χθες η αυλαία των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων με την απολογιστική συνέντευξη. Η συνέντευξη, λόγω μέτρων έγινε ηλεκτρονικά με ομιλητές τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Νίκο Παπαδημάτο και τον project manager, Ηλία Δαλαΐνα.

Αμφότεροι έκαναν τον απολογισμό των Αγώνων, με τον Νίκο Παπαδημάτο να αποκαλύπτει σωρεία περιπτώσεων κακοδιαχείρισης, από την προηγούμενη οργανωτική επιτροπή, σε ορισμένα ζητήματα, κυρίως οικονομικής φύσεως, δίνοντας μάλιστα και χαρακτηριστικά παραδείγματα.
«Εγώ είμαι υποχρεωμένος να στείλω το φάκελο με όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, τόσο στη Βουλή, όσο και στον εισαγγελέα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εξηγώντας γιατί καθυστέρησε χρονικά η παρουσίαση του απολογισμού, ο κ. Παπαδημάτος ανέφερε ότι «γίνεται τώρα που έχουν τακτοποιηθεί όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες προς όλους και αυτό έγινε τον Ιανουάριο με τα τελευταία κονδύλια, που έδωσε η κυβέρνηση».
Ο κ. Παπαδημάτος ευχαρίστησε τον κ. Αυγενάκη και όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί του, ώστε να γίνουν πάση θυσία οι αγώνες και να μην τραυματιστεί η εικόνα της χώρας μας.
«ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΟΙ 5 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ»
Κάνοντας αναφορά στην κατάσταση που παρέλαβε, υποστήριξε ότι στο ταμείο υπήρχαν μόνο 30.000 ευρώ, ενώ από τους 19 διαγωνισμούς είχαν γίνει μόνο πέντε, 11 είχαν κηρυχθεί άγονοι και 4 δεν είχαν καν προκηρυχθεί. Ανάμεσα τους, οι διαγωνισμοί για διατροφή, διαμονή, ασφάλεια αλλά και τεχνολογία.

ΗΛ. ΔΑΛΑΙΝΑΣ: “ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ”

Πριν τη τοποθέτηση του Ν, Παπαδημάτου ο μάνατζερ των αγώνων Ηλίας Δαλαϊνας αναφέρθηκε στην όλη διαδικασία και μεταξύ άλλων ανέφερε πως πέρασαν από τρεις κρίσεις.
«Η πρώτη ήταν τον Ιανουάριο του 2019, όταν ο πρόεδρος της ΔΕΜΑ Α. Ανταντι ενημέρωσε την κυβέρνηση για την πρόθεση της να αφαίρεση τους αγώνες από την Πάτρα θεωρώντας πως το έργο κινδύνευε καθώς είχε μείνει πίσω».
Η 2η κρίση ήταν τον Ιούνιο του 2019, σε ένα σημείο που δεν λαμβάνονταν αποφάσεις, δεν γίνονται διαγωνισμοί και το έργο είχε βαλτώσει. Τον Ιούλιο 2019 ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού πήρε απόφαση οι αγώνες να γίνουν κανονικά, τοποθετώντας νέα οργανωτική επιτροπή και έτσι έγιναν κανονικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο ο προϋπολογισμός ξέφυγε από τα αρχικά του όρια, καθώς καθυστέρησε η χρηματοδότηση από την πολιτεία. «Η οργανωτική επιτροπή πήρε τα πρώτα χρήματα τον Μάρτιο του 2019, με συνέπεια να αλλάξει το πλάνο και για τα σημεία διεξαγωγής τους.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement