Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κρίσιμη η κατάσταση-87 οι νοσηλευόμενοι σε ΠΓΝΠ και Αγ. Ανδρέα, εκ των οποίων οι 16 στις ΜΕΘ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η Αχαΐα λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου το οποίο απεικονίζεται όχι μόνο με τον αριθμό των νέων μολύνσεων αλλά με την αύξηση των νοσηλειών όχι μόνο στις Κλινικές αλλά κυρίως στις ΜΕΘ.

Παρά το γεγονός ότι η Αχαΐα βρίσκεται σε σκληρό lockdown εδώ και τρεις εβδομάδες, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παραμένει σταθερά υψηλός, ενώ εντείνεται η πίεση στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας.
Χθες ανακοινώθηκαν 70 νέα κρούσματα στην Αχαΐα, ενώ συνολικά στην Δυτική Ελλάδα έφθασαν τα 107 καθώς στην Αιτωλοακαρνία καταγράφηκαν 12 νέα ενώ στην Ηλεία εκτοξεύθηκαν στα 25!

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση των νοσηλευομένων – έφθασαν τους 87 στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας, εκ των οποίων οι 16 στις ΜΕΘ Covid -19!
Πιο συγκεκριμένα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας αυξήθηκε στους 12 (δύο εξ αυτών διασωληνωμένοι) ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στην ΜΕΘ Covid -19, ενώ στις άλλες δύο κλινικές κορωνοϊού νοσηλεύονταν 32 συνολικά ασθενείς, 17 στην Κλινική υπό την επιστημονική εποπτεία της επ. καθηγήτριας Λοιμωξιολογίας Καρολίνας Ακινόσογλου και 15 στην Κλινική που διευθύνει ο αν. καθηγητής Πνευμονολογίας Αργύρης Τζουβελέκης.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» η πίεση εξακολουθεί να είναι μεγάλη στην Κλινική Covid -19 την οποία διευθύνει ο πνευμονολόγος Λεωνίδας Στέλλας καθώς περιθάλπτει 39 ασθενείς, ενώ στην ΜΕΘ Covid -19 νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς διασωληνωμένοι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement