Connect with us

Αθλητισμός

Να ρίξει μπαλωθιά…

Published

on

 

Η Παναχαϊκή αντιμετωπίζει σήμερα (15.00) στην Κρήτη τα Χανιά με στόχο νέο τρίποντο

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ

Με στόχο να ρίξει «μπαλωθιά» και να πάρει ένα ακόμα «2», θα αγωνιστεί σήμερα το μεσημέρι (15.00 ΕΡΤ) η ομάδα της Παναχαϊκής η οποία θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τα Χανιά για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2.

Η ομάδα του Παπαδόπουλου με την ψυχολογία στα ύψη από το σπουδαίο τρίποντο κόντρα στον μέχρι πρότινος Λεβαδειακό, πηγαίνει στην Κρήτη για να δώσει δυο πολύ σημαντικά παιχνίδια που θα δείξουν σε μεγάλο βαθμό αν θα παραμείνει στο κόλπο της ανόδου.

Η πατρινή ομάδα αντιμετωπίζει σήμερα τα Χανιά και Το Σάββατο τον Εργοτέλη με στόχο να έχει ένα αξιόλογη βαθμολογική συγκομιδή που θα την κρατήσουν στην πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Φυσικά προτεραιότητα έχει το σημερινό ματς στα Χανιά όπου η ομώνυμη ομάδα έχει ενισχυθεί με Βασιλογιάννη-Γκίνο (αμφότεροι παίκτες που ήταν στα ραντάρ της Παναχαϊκής) και θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα για να φτάσουν στη νίκη.

Το παιχνίδι έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας αλλά αν οι κοκκινόμαυροι δείξουν το ίδιο καλό πρόσωπο όπως την Κυριακή, μπορεί να πάρει τη νίκη και να χτίσει σερί που έχει ανάγκη για να μείνει στο κόλπο της ανόδου.

Ο τεχνικός της Παναχαϊκής Νίκος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις που έκανε χθες σε ραδιόφωνο της Κρήτης αναφέρθηκε στο σημερινό ματς με τα Χανιά όπου είπε: «Μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με έναν δύσκολο αντίπαλο, με καλό ρόστερ. Γνωριζόμαστε από παλιά. Τα περισσότερα ματς της SL2 κρίνονται στο πάθος, στα τρεξίματα και στην ψυχή αλλά και στην τακτική και στη στρατηγική της κάθε ομάδας. Όποια ομάδα τα διαθέτει περισσότερο θα κερδίσει και ελπίζω να είμαστε εμείς».

 

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤ’ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

Στα συν του σημερινού αγώνα είναι πως βρίσκεται στην αποστολή ο έμπειρος Βασίλης Πλιάτσικας οι υπηρεσίες του οποίου είναι σημαντικές ενόψει της μάχης ανόδου την ώρα που οι Κουσκουνάς-Σταμόπουλος μένουν στα πιτς λόγω τραυματισμού και αμφότεροι έχουν μείνει στην Πάτρα.

Από εκεί και πέρα η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώθηκε χθες με πρωινή προπόνηση στο Προπονητικό Κέντρο “Αλ. Σπανός” με τον Παπαδόπουλο να δουλεύει σε όλους τους τομείς.

Μετά το τέλος ανακοινώθηκε η αποστολή η οποία με αρχηγό τον γενικό αρχηγό Μίλαν Τσιρκοβίτς αναχώρησε για το Ελ. Βενιζέλος όπου έφτασε μετά από 3,5 ώρες λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε σε όλο το οδικό δίκτυο της εθνικής οδού.

Υπήρχε ένα μικρό άγχος με την πτήση της πατρινής ομάδας καθώς υπήρχαν αεροπορικές εταιρείες οι οποίες ακύρωναν χθες πτήσεις για την Κρήτη ωστόσο η πτήση της κοκκινόμαυρης αποστολής πέταξε κανονικά για τη μεγαλόνησο με την ομάδα να καταλύει σε ξενοδοχείο της περιοχής.

 

Αναλυτικά η αποστολή είναι η εξής:

Σούλης, Κολοβούρης, Μικές, Μαρκοπουλιώτης, Πατάπης, Πάνος, Larrea, Πλιάτσικας, Μπελεζάκης, Αποστολόπουλος, Bruce, Μουστακόπουλος, Αργυρόπουλος, Κόκας, Γιούσης, Ανάκογλου, Παπαδόπουλος, Σκεπετάρης, Cerutti, Αραβίδης, Batrovic και Μασούρας.

  • Το σημερινό παιχνίδι έχει οριστεί να σφυρίξει ο Κατοίκος (Αθήνας) με βοηθούς τους Φίλο (Βοιωτίας) και Γαρεφαλάκης (Ηρακλείου) ενώ 4ος είναι ο Ματσούκας (Αιτ/νίας).

 

ΠΑΕ

Τέλος ο Μένκα, οδεύει σε Λεβαδεικό

Μια εξέλιξη που μάλλον δεν προκάλεσε εντύπωση είχαμε χθες καθώς παρελθόν από την Παναχαϊκή αποτελεί ο τερματοφύλακας Ορέστης Μένκα, όπως γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης η πατρινή ομάδα.

O Αλβανός γκολκίπερ δεν υπολογιζόταν από το τεχνικό τιμ και ήταν ενδεικτικό πως στην αποστολή για την Κρητη, ο Παπαδόπουλος επέλεξε το νεαρό Μικέ και όχι τον Μένκα.

Έτσι χθες οι δυο πλευρές συναντήθηκαν σε καλό κλίμα και έλυσαν την συνεργασία τους ενώ λίγο αργότερα η ΠΑΕ Παναχαϊκή εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 1891 ανακοινώνει τη συναινετική λύση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή Ορέστη Μένκα και του εύχεται προσωπική υγεία και καλή συνέχεια στην επαγγελματική του καριέρα.”

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του mikriliga.com, οδεύει προς τον Λεβαδειακό και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

 

Στον «αέρα» το παιχνίδι Διαγόρας-Ξάνθη λόγω καιρού

Στον αέρα βρισκόταν μέχρι χθες βράδυ το σημερινό παιχνίδι Διαγόρας Ρόδου-Ξάνθη καθώς οι ακραίες καιρικές συνθήκες ανέβαλαν την προγραμματισμένη πτήση από την Αλεξανδρούπολη για την Αθήνα, ενώ την ίδια τύχη είχε και αυτή των διαιτητών. Μέχρι χθες βράδυ γινόταν προσπάθειες να μεταβούν οι τελευταίοι έστω αυθημερόν στο νησί της Ρόδου, ενώ και οι Ακρίτες αναζητούν λύση μετάβασης με πιθανότερο να πετάξουν με πρωινή πτήση για το νησί αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Σε περίπτωση που δεν σταθεί εφικτή η διεξαγωγή του, τότε θα πιεστεί ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα της Super League 2. Κανείς, πάντως, δεν μπορεί να πει μετά βεβαιότητας αν θα μετατεθεί η σέντρα για την Πέμπτη (18/02).

Από εκεί και πέρα η σημερινή αγωνιστική περιλαμβάνει σπουδαία ματς όπως το Δόξα Δράμας-Ιωνικός αλλά και το ντέρμπι στην Κρήτη ανάμεσα στον ΟΦ Ιεράπετρας-Εργοτέλης με τις δυο ομάδες να καίγονται για τη νίκη.

Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα με τους διαιτητές έχει ως εξής:

Δόξα Δράμας – Ιωνικός (13:30 ERTSPORTS, Δόξας): Διαιτητής: Πολυχρόνης (Πιερίας)

Καραϊσκάκης – Τρίκαλα (15:00 ERTSPORTS 4, Αγίων Αναργύρων): Διαιτητής: Σιντόρης (Θεσπρωτίας)

Διαγόρας – Ξάνθη (15:00 ΕΡΤ 3, Δημ. Στάδιο Ρόδου): Διαιτητής: Τσουκαλάς (Αθήνας)

Λεβαδειακός – Απόλλων Λάρισας (15:00 ERTSPORTS 3, Δημ. Στάδιο Λιβαδειάς): Διαιτητής: Τζαμουτζαντώνης (Χίου)

ΟΦΙ – Εργοτέλης (15:00 ERTSPORTS 5, Βουζουνεράκειο): Διαιτητής: Πουλόπουλος (Πειραιά)

Χανιά – Παναχαϊκή (15:00 ERTSPORTS 2, Περιβολίων): Διαιτητής: Κατοίκος (Αθήνας).

 

 

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 (Σε 8 αγώνες)

Ιωνικός                  (9-4) 17

Λεβαδειακός        (9-5) 15

Παναχαϊκή           (11-5) 13

Εργοτέλης            (6-3) 13

Τρίκαλα                (6-4) 12

Ξάνθη                   (6-4) 12

Διαγόρας              (7-6) 11

Κισσαμικός         (6-6) 10

Απόλλων              (4-7) 5

Δόξα Δρ.              (3-8) 4

ΟΦΙ                       (1-12) 3

Καραϊσκάκης      (5-14) 3

*Από ένα παιχνίδι λιγότερο έχουν Απόλλων Λάρισας και Δόξα Δράμας.

 

 

Η «Μήδεια» ακύρωσε τις εκδικάσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες η Σούπερ Λίγκα 2, ενημερώνοντας πως δεν έγιναν οι προσδιορισμένες εκδικάσεις λόγω της κακοκαιρίας που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα και αναμένεται να επαναπροσδιοριστεί νέα ημερομηνία με σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League 2 ανακοινώνει ότι οι προσδιορισμένες υποθέσεις για σήμερα Τρίτη 16/2/2021 και ώρα 13:00 αποσύρονται λόγω κακοκαιρίας και η εκδίκασή τους θα επαναπροσδιοριστεί με νεότερο έγγραφό μας».

Να θυμίσουμε πως χθες επρόκειτο να απολογηθεί και η Παναχαϊκή για τα όσα συνέβησαν στο ματς με τον Ιωνικό όμως η εκδίκαση αναβλήθηκε.

 

ΧΑΝΙΑ

Η αποστολή για την σημερινή μάχη

Στόχος του ΑΟ Χανιά στο σημερινό παιχνίδι με την Παναχαϊκή είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη (μετά το 1-0 κόντρα στον Ο.Φ. Ιεράπετρας), για να βελτιωθεί κι άλλο η βαθμολογική συγκομιδή της.

Ο τεχνικός Αλέκος Βοσνιάδης καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς να μπορεί να υπολογίσει τους Μασένα (τραυματίας) και Τριανταφυλλάκο (ανέτοιμος), ενώ η κακοκαιρία δημιούργησε δυσκολίες στην χθεσινή προπόνηση.

Όσοι έπαιξαν βασικοί έκαναν αποκατάσταση, ενώ για τους υπόλοιπους παίκτες το πρόγραμμα είχε ασκήσεις δύναμης, ταχύτητες και αερόβιο πρόγραμμα.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement