Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Χατζηδάκης: Καταβολή εθνικής σύνταξης σε 100.000 δικαιούχους- «Δεν αντέχω να μην κάνει Πάσχα ο κόσμος»

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα οφέλη για συνολικά 105.000 δικαιούχους που έχουν υποβάλει τα χαρτιά τους για σύνταξη αλλά δεν έχουν προλάβει να πάρουν ούτε την προσωρινή, ανέπτυξε από τη Βουλή ο Κωστής Χατζηδάκης.

Αναπτύσσοντας την σχετική τροπολογία, ο υπ. Εργασίας Χατζηδάκης, εξήγησε πως από τους 155.000 που έχουν υποβάλει τα χαρτιά τους οι 50.000 έχουν λάβει προσωρινή. «Τίθεται θέμα για τους υπόλοιπους, 100.000 με 105.000», είπε και εξήγησε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΑΑΔΕ, η καταβολή θα μπορεί να ξεκινήσει 2 μήνες μετά την υποβολή της αίτησης:

«Προβλέπεται μηχανισμός είτε με στοιχεία από τον ΕΦΚΑ ή με υπεύθυνη δήλωση για αυτούς που είναι ιδιαίτερα κάτω από 62 χρονών και προχωρούμε μακριά από γραφειοκρατικές λογικές που ταλαιπώρησαν τόσα χρόνια τους συνταξιούχους. Δεν μπορεί το κράτος να συμπεριφέρεται με δεσποτικό και ανάλγητο τρόπο».
«Για να μη μας ξεφύγει μια τρίχα στους υπολογισμός που γίνονται να μη πάρει ο κόσμος συντάξεις και να κάνει Πάσχα! Προσωπικά δεν το αντέχω! Δεν είναι συμπεριφορά, κράτους με στοιχειώδη ευαισθησία αυτή», κατέληξε.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/hatzidakis-kataboli-ethnikis-syntaxis-se-100000-dikaioyhoys-den-anteho-na-min-kanei-pasha


Ροή ειδήσεων

Advertisement