Δευτέρα 19 Απριλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δικαίωση για την Αδαμαντία- Με πόνο ψυχής οι γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας κατέθεσαν στο Δικαστήριο

Με ισόβια κάθειρξη τιμωρήθηκε ο συζυγοκτόνος της 33χρονης Πατρινής στην Νέα Αλικαρνασσό

Δημοσιεύθηκε

στις

Από την σημερινή έντυπη έκδοση της Γνώμης

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

 

Με την ανώτερη των ποινών, την ισόβια κάθειρξη χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, πλήρωσε την αποτρόπαια πράξη του, να κόψει το νήμα της ζωής της 33χρονης Πατρινής συζύγου του και μητέρας του ανήλικου παιδιού τους, πυροβολώντας την με καραμπίνα εξ επαφής μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Η Αδαμαντία Αντύπα έμελλε να χάσει τη ζωή της, μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε από τον κατά 20 χρόνια περίπου μεγαλύτερο σύζυγό της, στην Αλικαρνασσό Κρήτης όπου ζούσαν.

Η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, τον Δεκέμβριο του 2019 αλλά κυρίως την Πάτρα, τόπο καταγωγής του θύματος, αναβίωσε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Νεάπολης Λασιθίου Κρήτης.

Οι Πατρινοί γονείς της 33χρονης, ο πατέρας της συνταξιούχος αστυνομικός και η μητέρα της που διατηρούσε επί χρόνια εμπορικό κατάστημα στο κέντρο της πόλης, με τις πληγές χαραγμένες βαθιά στην ψυχή τους από την τεράστια απώλεια, ζήτησαν από τη Δικαιοσύνη να πράξει το χρέος της και να δικαιώσει την κόρη τους που χάθηκε τόσο άδικα.

Περιέγραψαν στο Δικαστήριο τα δεινά που είχε περάσει το παιδί τους από τον κατηγορούμενο.

Συγκλονιστική ήταν και η κατάθεση συμφοιτήτριας του θύματος καθώς περιέγραψε στο Δικαστήριο ένα περιστατικό απίστευτης βίας σε βάρος της 33χρονης από τον κατηγορούμενο, μπροστά στα μάτια της, το 2014.

Στο ακροατήριο μεταφέρθηκαν και όλα όσα είχαν ακουστεί στην μικρή κοινωνία της περιοχής πως η άτυχη 33χρονη πολλές φορές είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Ο πατέρας της μάλιστα είχε δηλώσει μετά το τραγικό συμβάν πως ακόμα και πως όταν ήταν έγκυος την χτυπούσε.

 

Ολόκληρο το ρεπορταζ στο σημερινό φύλλο

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κλειστά τμήματα σε έξι Λύκεια της Πάτρας-Σήμερα οι μαθητές πρέπει να προσκομίσουν εκ νέου αρνητικό self test

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τμήματα σε  έξι λύκεια της Πάτρας θα παραμείνουν κλειστά τις επόμενες ημέρες μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Πρόκειται για την Α2 τάξη και ένα τμήμα της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου Ρίου που θα είναι κλειστά μέχρι τις 29 Απριλίου, δυο τμήματα της Β’ τάξης του 4ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ, δυο τμήματα της Γ’ τάξης του 7ου Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου Πάτρας, το Γ2 τμήμα του 9ου Γενικού Λυκείου Πατρών, ένα τμήμα της Γ’ τάξης του 8ου ΓΕΛ Πατρών και ένα τμήμα της Α’ τάξης του 10ου Λυκείου. Σε όλα τα τμήματα συνεχίζεται κανονικά η εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Εξ άλλου σήμερα κατά την επιστροφή τους στο σχολείο μετά το Σαββατοκύριακο οι μαθητές οφείλουν να προσκομίσουν εκ νέου αρνητικό self test, ενώ στην περίπτωση που είναι θετικό πρέπει να υποβάλουν σχετική ενημέρωση στην πλατφόρμα του υπουργείου υγείας για να κάνουν μοριακό τεστ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ- To μεσημέρι εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσία Γ. Τσακίρη και Δ. Σκάλκου

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Το νέο ΕΣΠΑ (2021-2027) καταφτάνει και η διαβούλευση για την αρχιτεκτονική και την κατανομή των πόρων που θα διατεθούν στην Δυτική Ελλάδα περνάει σε τοπικό επίπεδο.

Αναλυτικότερα, το… «εναρκτήριο λάκτισμα» της διαδικασίας διαβούλευσης που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ευρεία και θα περιλαμβάνει το σύνολο των τοπικών φορέων (αυτοδιοικητικών, παραγωγικών, επιστημονικών, κοινωνικών, κλπ) αναμένεται να δοθεί σήμερα από την Πάτρα, παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, αλλά και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προγραμματίζει την εναρκτήρια εκδήλωση για στις 4 μ.μ.η οποία θα γίνει σε δυο επίπεδα.

Στο πρώτο επίπεδο, τα δύο κυβερνητικά στελέχη μαζί με τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη και την Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, Άλκηστις Σταθοπούλου, θα παρουσιάσουν τις γενικές αρχές του νέου προγράμματος στον χώρο του νέου αρχαιολογικού μουσείου Πατρών, παρουσία ελαχίστων παρόντων λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Ωστόσο, σε ένα δεύτερο επίπεδο, η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να την παρακολουθήσουν και εφόσον θέλουν, να μπορούν και να παρέμβουν.

Πάντως, η εκδήλωση της Δευτέρας αποτελεί μόνο την έναρξη της διαδικασίας, η οποία επίσης θα παρουσιαστεί και θα αναλυθεί ώστε όλοι οι τοπικοί φορείς να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους, τις επόμενες μέρες.

ΠΟΡΟΙ 600 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Σημειώνεται ότι και στο νέο ΕΣΠΑ διατηρούνται τα Περιφερειακά Προγράμματα, τα οποία μάλιστα ενισχύονται στη χρηματοδότησή τους, από 17% έως 85%, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Πλέον, το 1/3 των συνολικών πόρων της περιόδου 2021-2027 κατανέμεται στις ελληνικές περιφέρειες σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί το αποτύπωμα της υγειονομικής (και οικονομικής) κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό, οι πόροι που θα κατανεμηθούν στη Δυτική Ελλάδα αγγίζουν τα 600 εκατ. ευρώ καθιστώντας την ως την περιοχή που λαμβάνει το 4ο μεγαλύτερο ποσό μετά την Αττική, την Κεντρική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

ΤΑ ΤΟΜΕΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τα Τομεακά Προγράμματα αφορούν τους εξής άξονες:

  • Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα-Καινοτομία (Δημόσια Δαπάνη 4.117.370.989 ευρώ)
  • Ψηφιακός Μετασχηματισμός (Δημόσια Δαπάνη 637.898.862 ευρώ)
  • Περιβάλλον – Ενέργεια – Κλιματική Αλλαγή (Δημόσια Δαπάνη 3.769.210.516 ευρώ)
  • Υποδομές Μεταφορών (Δημόσια Δαπάνη 2.313.798.223 ευρώ)
  • Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού-Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (Δημόσια Δαπάνη 4.410.656.859 ευρώ)
  • Πολιτική Προστασία (Δημόσια Δαπάνη 756.956.959 ευρώ)
  • Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση (1.617.716.955 ευρώ)
  • Αλιεία και Θάλασσα (Δημόσια Δαπάνη 468.744.879 ευρώ)
  • Τεχνική Βοήθεια (Δημόσια Δαπάνη 433.944.275 ευρώ)

 

 

 

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φωτιά στον Ομπλό- Μεγάλη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Κυριακής  στον Ομπλό πάνω από το Κεφαλόβρυσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip η φωτιά καίει σε δασική έκταση κοντά σε κατοικημένη ζώνη.
Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δέκα οχήματα και περισσότερους από 20 πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της και κατάφεραν έγκαιρα να την οριοθετήσουν.

 

Παρών στην μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς είναι και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φιλίας ο οποίος με ποστ στο Facebook δηλώνει:

«Οι γνωστοί άγνωστοι ξαναχτύπησαν απόψε στον Ομπλό αλλά δεν τα κατάφεραν… Η υγρασία, το γεγονός πως μες τη νύχτα διάλεξαν τα καμμένα και η ταχύτατη επέμβαση της πυροσβεστικής τους χάλασαν τα σχέδια…»

Δημοσιευση για την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής έκανε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος,Σπύρος Σκιαδαρεσης, ο οποιος και αυτός  Βρέθηκε στο σημείο αναφέροντας :

«Για ακόμα μια φορά το δάσος του Ομπλού μπήκε στο μάτι κάποιων…. Άμεσα στο σημείο οι εθελοντές της πυρασφάλειας του δάσους και οχήματα της Πυροσβεστικής. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Πυροσβέστες για τις προσπάθειές τους. Στο σημείο βρεθήκαμε άμεσα (και ως εθελοντής) μαζί με τον γείτονα Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Φίλια, τον Γιάννη Ντόντορο (ψυχή της πυρασφάλειας Ομπλου) κ.ά. Δεν αρχίσαμε καλά….»

 

 

 

 

Αξίζει να αναφερθεί πως η Πυροσβεστική παραμένει όλη τη νύχτα στο σημείο για να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο τυχόν αναζωπυρώσεων.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα