Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δικαίωση για την Αδαμαντία- Με πόνο ψυχής οι γονείς της αδικοχαμένης κοπέλας κατέθεσαν στο Δικαστήριο

Με ισόβια κάθειρξη τιμωρήθηκε ο συζυγοκτόνος της 33χρονης Πατρινής στην Νέα Αλικαρνασσό

Δημοσιεύθηκε

στις

Από την σημερινή έντυπη έκδοση της Γνώμης

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

 

Με την ανώτερη των ποινών, την ισόβια κάθειρξη χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, πλήρωσε την αποτρόπαια πράξη του, να κόψει το νήμα της ζωής της 33χρονης Πατρινής συζύγου του και μητέρας του ανήλικου παιδιού τους, πυροβολώντας την με καραμπίνα εξ επαφής μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Η Αδαμαντία Αντύπα έμελλε να χάσει τη ζωή της, μετά από πυροβολισμό που δέχθηκε από τον κατά 20 χρόνια περίπου μεγαλύτερο σύζυγό της, στην Αλικαρνασσό Κρήτης όπου ζούσαν.

Η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, τον Δεκέμβριο του 2019 αλλά κυρίως την Πάτρα, τόπο καταγωγής του θύματος, αναβίωσε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Νεάπολης Λασιθίου Κρήτης.

Οι Πατρινοί γονείς της 33χρονης, ο πατέρας της συνταξιούχος αστυνομικός και η μητέρα της που διατηρούσε επί χρόνια εμπορικό κατάστημα στο κέντρο της πόλης, με τις πληγές χαραγμένες βαθιά στην ψυχή τους από την τεράστια απώλεια, ζήτησαν από τη Δικαιοσύνη να πράξει το χρέος της και να δικαιώσει την κόρη τους που χάθηκε τόσο άδικα.

Περιέγραψαν στο Δικαστήριο τα δεινά που είχε περάσει το παιδί τους από τον κατηγορούμενο.

Συγκλονιστική ήταν και η κατάθεση συμφοιτήτριας του θύματος καθώς περιέγραψε στο Δικαστήριο ένα περιστατικό απίστευτης βίας σε βάρος της 33χρονης από τον κατηγορούμενο, μπροστά στα μάτια της, το 2014.

Στο ακροατήριο μεταφέρθηκαν και όλα όσα είχαν ακουστεί στην μικρή κοινωνία της περιοχής πως η άτυχη 33χρονη πολλές φορές είχε πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Ο πατέρας της μάλιστα είχε δηλώσει μετά το τραγικό συμβάν πως ακόμα και πως όταν ήταν έγκυος την χτυπούσε.

 

Ολόκληρο το ρεπορταζ στο σημερινό φύλλο

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement