Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Κατεδάφισαν» κάθε λογική

Απίστευτη περιπέτεια για ιδιοκτήτη ακινήτου στην Κάτω Αχαΐα ο οποίος ζει με τον εφιάλτη της μπουλντόζας

Published

on

Από την σημερινή έντυπη έκδοση της Γνώμης

Αυτό που συνέβη στην Κάτω Αχαΐα δεν μπορεί να ερμηνευτεί με την λογική! Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Δυτικής Αχαΐας εξέδωσε άδεια κατεδάφισης για ακίνητο, αγνοώντας τον έναν εκ των ιδιοκτητών, ο οποίος αν και έχει στείλει εξώδικη διαμαρτυρία εδώ και μία εβδομάδα δεν έχει λάβει καμία απάντηση…

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες, όταν προσήλθε στην Υπηρεσία ένας εκ των ιδιοκτητών διώροφης οικοδομής επί της Πατρών- Πύργου 99 στην Κ. Αχαΐα ζητώντας άδεια κατεδάφισης του ακινήτου, το οποίο ωστόσο έχει δύο ιδιοκτήτες (συνιδιοκτησία με ποσοστά του κάθε ιδιοκτήτη στο οικόπεδο και στους κοινόχρηστους χώρους εξ’ αδιαιρέτου, κατόπιν συμβολαιογραφικής πράξης Σύστασης Οριζοντίων Ιδιοκτησιών).

Η Υπηρεσία Δόμησης εξέδωσε Άδεια Κατεδάφισης, αγνοώντας παντελώς την ύπαρξη του δεύτερου ιδιοκτήτη, ο οποίος ενημερώθηκε πως ανά πάσα στιγμή μπουλντόζες μπορούν να μπουν και να γκρεμίσουν την περιουσία του.

Όπως καταγγέλλει ο θιγόμενος ιδιοκτήτης, Γιώργος Οικονομόπουλος η Υπηρεσία δεν έλαβε καν υπόψη τους τίτλους Ιδιοκτησίας, θεώρησε ότι το ακίνητο ανήκει μόνο σε εκείνον που υπέβαλε την αίτηση κατεδάφισης και προχώρησε παράνομα στην έκδοση της Άδειας.

«Ήδη, με το δικηγόρο μου, έστειλα εξώδικη διαμαρτυρία – καταγγελία, προς

την Υπηρεσία Δόμησης  και τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας όπως εκπροσωπείται από τον Δήμαρχο (ώστε να παρέμβει και να λάβει γνώση των γεγονότων), επισυνάπτοντας τον Τίτλο Ιδιοκτησίας μου για το “προς κατεδάφιση”  ακίνητο (κοινώς το συμβόλαιο), που τους ενημερώνω ότι είμαι ιδιοκτήτης και εγώ στο ακίνητο έχοντας ποσοστό συνιδιοκτησίας 53,2 % στο ακίνητο και στο οικόπεδο, και τους ζητούσα να προβούν στην ανάκληση της άδεια κατεδάφισης ως παράνομης, καθώς έχει αγνοηθεί ο έτερος ιδιοκτήτης δηλαδή εγώ. Ωστόσο συνεχίζουν να με αγνοούν, λες και εγώ δεν υπάρχω στο ακίνητο και χρονοτριβούν, για ένα ζήτημα πάρα πολύ σοβαρό. Αντιλαμβάνεστε ότι κάποιοι αποφάσισαν ερήμην μου για την περιουσία μου, αναστατώνοντας την καθημερινότητά μου και υποβάλλοντας με σε μία περιπέτεια χωρίς λόγο», ανέφερε ο κ. Γιώργος Οικονομόπουλος.

Ο κ. Οικονομόπουλος θα προσφύγει στη δικαιοσύνη υποβάλλοντας μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου, σε μία προσπάθεια όχι να δικαιωθεί, αφού φαίνεται ότι έχουν παραβιαστεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες, αλλά για να γίνει αντιληπτό ότι οι δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες δεν μπορούν να υποβάλλουν σε τέτοια ταλαιπωρία τους πολίτες για τα αυτονόητα.  «Για μια παρανομία της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Δυτικής Αχαΐας που αγνόησε ότι στο ακίνητο υπάρχει συνιδιοκτησία ( είναι περισσότεροι του ενός οι ιδιοκτήτες), εγώ πρέπει να σπαταλήσω αρκετό χρόνο και χρήματα για να δικαιωθώ», καταλήγει.

Ροή ειδήσεων

Advertisement