Πέμπτη 15 Απριλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Καρδιοθωρακοχειρουργική-Το πρώτο νυστέρι την Πέμπτη παρουσία Κικίλια

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Πάτρα θα βρεθεί – σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» – την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 25-2, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η παρουσία του συνδέεται άμεσα με την έναρξης της λειτουργίας της πολυπόθητης Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, η οποία είναι πανέτοιμοι για να πραγματοποιήσει το πρώτο χειρουργείο.
Σύμφωνα με ασφαλείς της «Γ» ο διευθυντής της Κλινικής καθηγητής Νίκος Χαροκόπος και η ομάδα του (με εμπειρία στην Αγγλία) που στελεχώνουν πλέον την Κλινική, βρίσκονται ήδη σε θέση μάχης για να σώσουν ζωές στην Δυτική Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ένα περιστατικό το οποίο θα μπει στο χειρουργείο την ερχόμενη εβδομάδα εγκαινιάζοντας επί της ουσίας την Κλινική, που αποτέλεσε προτεραιότητα του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος άνοιξε το δρόμο για προσλήψεις προσωπικού και για ενίσχυση με τον απαιτούμενο εξοπλισμό μεγάλης αξίας, ώστε να επιτευχθεί η επαναλειτουργίας της Κλινικής που έχει κλείσει από το 2017 με αποτέλεσμα να χαθούν άδικα ζωές.
Τον Ιανουάριο του 2020, πριν την έλευση της πανδημίας στην χώρα μας, ο Υπουργός Υγείας είχε επισκεφθεί το ΠΓΝΠ και είχε θέσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα της ΚΘΧ Κλινικής, το οποίο όμως λόγω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης μετατέθηκε. Πλέον, όμως, ήρθε η ώρα για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα-Μεταλλάξεις: Κυρίαρχο το βρετανικό στέλεχος

Δημοσιεύθηκε

στις

Σαρώνει τη χώρα μας η βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 62,3%, την ώρα που επεκτείνεται και το στέλεχος B.1.1.318 (Variant_E484K), που είναι ανθεκτικό στα εμβόλια.

Στη γονιδιωματική ανάλυση που έγινε σε 1.212 επιλεγμένα δείγματα, την περίοδο 3 Φεβρουαρίου έως 3 Απριλίου 2021, τα 950 αφορούσαν τη βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού και 7 αφορούσαν τη μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής, ενώ από τα 140 δείγματα με στελέχη VUI, τα 139 αφορούσαν το στέλεχος B.1.1.318 (Variant_E484K) και 1 αφορούσε το στέλεχος Β.1.1 (Variant_Ε484Κ).\Συνολικά έχουν ελεγχθεί για μεταλλάξεις στην επικράτεια 7.954 δείγματα από εγχώρια κρούσματα από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης μεταλλάξεων SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα.

Δείτε πώς κατανέμονται στη χώρα τα μεταλλαγμένα κρούσματα

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σταθερός ο αριθμός κρουσμάτων στην Αχαΐα-Προβληματίζει η Λάρισα-Δείτε την κατανομή

Δημοσιεύθηκε

στις

83 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Αχαΐα, αριθμός που αφήνει χαραμάδα αισιοδοξίας, για σταδιακή αποκλιμάκωση στην περιοχή. Ωστόσο η πίεση στα νοσοκομεία παραμένει αυξημένη και απαιτείται προσοχή από όλους.

Εκτός από την Αττική και την Θεσσαλονίκη, έντονος προβληματισμός επικρατεί στους ειδικούς για την εικόνα της Λάρισας που κατέγραψε 127 μολύνσεις.

Δείτε αναλυτικά την κατανομή των κρουσμάτων ανά περιφέρεια, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο ΕΟΔΥ:

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πως επιχειρηματίας της περιοχής εκμεταλλεύεται ¨εργαζόμενους” σε αναστολή

Δημοσιεύθηκε

στις

-Απίστευτο και όμως αληθινό!

Επιχειρηματίας της περιοχής προχώρησε, λίγο πριν από την επιβολή lockdown τον Νοέμβριο.  σε μια ενέργεια που του αποφέρει σημαντικό κέρδος, την ώρα που οι επαγγελματικές του δραστηριότητες παραμένουν κλειστές λόγω των συνθηκών.

Προσέλαβε εικονικά στην επιχείρησή του 100 άτομα, από τα οποία παίρνει σημαντικό μέρος των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού που λαμβάνουν. Συγκεκριμένα, του επιστρέφουν από τα 534 ευρώ τα 300! Γερή μπάζα, αν συνυπολογίσει κανείς και τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τις επιστρεπτέες προκαταβολές.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα