Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Καρδιοθωρακοχειρουργική-Το πρώτο νυστέρι την Πέμπτη παρουσία Κικίλια

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Πάτρα θα βρεθεί – σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» – την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 25-2, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η παρουσία του συνδέεται άμεσα με την έναρξης της λειτουργίας της πολυπόθητης Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, η οποία είναι πανέτοιμοι για να πραγματοποιήσει το πρώτο χειρουργείο.
Σύμφωνα με ασφαλείς της «Γ» ο διευθυντής της Κλινικής καθηγητής Νίκος Χαροκόπος και η ομάδα του (με εμπειρία στην Αγγλία) που στελεχώνουν πλέον την Κλινική, βρίσκονται ήδη σε θέση μάχης για να σώσουν ζωές στην Δυτική Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ένα περιστατικό το οποίο θα μπει στο χειρουργείο την ερχόμενη εβδομάδα εγκαινιάζοντας επί της ουσίας την Κλινική, που αποτέλεσε προτεραιότητα του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος άνοιξε το δρόμο για προσλήψεις προσωπικού και για ενίσχυση με τον απαιτούμενο εξοπλισμό μεγάλης αξίας, ώστε να επιτευχθεί η επαναλειτουργίας της Κλινικής που έχει κλείσει από το 2017 με αποτέλεσμα να χαθούν άδικα ζωές.
Τον Ιανουάριο του 2020, πριν την έλευση της πανδημίας στην χώρα μας, ο Υπουργός Υγείας είχε επισκεφθεί το ΠΓΝΠ και είχε θέσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα της ΚΘΧ Κλινικής, το οποίο όμως λόγω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης μετατέθηκε. Πλέον, όμως, ήρθε η ώρα για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement