Connect with us

Ελλάδα

«Παραγγέλνουν, ενώ έξω χιονίζει»: Δηλώσεις-σοκ από διανομέα που έσπασε το πόδι του στην κακοκαιρία

Published

on

Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες στην Κομοτηνή με θύμα ένα διανομέα.

Ο Αχμέτ Κιοσέ Χασάν εν ώρα εργασίας τράκαρε με αυτοκίνητο το μεσημέρι της Δευτέρας 15/02 στην πόλη της Κομοτηνής, με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του, να χειρουργηθεί και να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο.

Ρόλο φαίνεται να έπαιξε και το ολισθηρό οδόστρωμα, καθώς τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας το χιόνι που είχε πέσει στην πόλη, ακόμα δεν είχε λιώσει και το οδόστρωμα σε κάποια σημεία αποτελούσε κίνδυνο για τους οδηγούς.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα, είχε γίνει και άλλο και ακόμα πιο σοβαρό ατύχημα με θύμα έναν διανομέα στην Κομοτηνή, ο οποίος είχε σπάσει και τα δύο πόδια του και χρειάστηκε να χειρουργηθεί.

Γλιστρούσε ο δρόμος

Ο Αχμέτ Κιοσέ Χασάν εργάζεται εδώ και 15 χρόνια ως διανομέας. Τώρα εργάζεται σε μαγαζί επισιτισμού. Μίλησε στο xronos.gr για το σοβαρό ατύχημα που είχε κοντά στο εμπορικό κέντρο.

«Ήμουν εν ώρα εργασίας και αυτές τις μέρες γλιστρούσε πολύ ο δρόμος εξαιτίας του καιρού. Το ατύχημα έγινε την Δευτέρα κατά τις 14:00 το μεσημέρι», δήλωσε κι έδωσε ακριβώς τις πληροφορίες για το πως συνέβη το ατύχημα: «Έστριψα εγώ δεξιά και έρχεται ένα αμάξι από τα αριστερά. Πήγαινα παραγγελίες εκείνη την ώρα. Το αμάξι χωρίς να ανάψει φλας έστριψε δεξιά και εγώ δεν μπόρεσα να το αποφύγω. Έτσι έσπασα το πόδι μου», διηγείται ο διανομέας μέσα από το νοσοκομείο.

Το πόδι μου ήταν γυρισμένο και «με πήραν για να κάνω εγχείριση. Το πόδι μου είναι χάλια». Όπως χαρακτηριστικά λέει στο σημείο που έπαθε το ατύχημα «ο δρόμος γλιστρούσε. Ήταν παγωμένος. Εάν δεν γλιστρούσε ο δρόμος μπορεί και να μην έπεφτα».

Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια έχει στην πλάτη του ως διανομέας, αλλά τέτοιο ατύχημα δεν του είχε συμβεί ξανά. «Άλλη μια φορά είχα σοβαρό ατύχημα, αλλά ευτυχώς είχα γλιτώσει και δεν είχα σπάσει τίποτα. Ήμουν όμως ένα μήνα στο Νοσοκομείο», υπογράμμισε. Έχει ήδη χειρουργηθεί και για πολύ καιρό θα χρειαστεί να μείνει εκτός εργασίας, κατά τον ίδιο.

«Υπάρχει κόσμος που παραγγέλνει, ενώ χιονίζει και γλιστράει ο δρόμος»
Η «Μήδεια» αυτές τις μέρες έδειξε τα δόντια της και στη Ροδόπη με χιόνια σε όλο το νομό. Μπορεί τέτοια καιρικά να συνιστούν τον περιορισμό των μετακινήσεων όσο το δυνατό περισσότερο, αλλά ακόμα και με χιόνια και με θερμοκρασίες υπό του μηδενός, υπάρχουν πάλι κάποιοι που θα παραγγείλουν με όποιους κίνδυνους μπορεί να εμπεριέχει αυτό για τους διανομείς.

«Υπάρχει κόσμος που παραγγέλνει, ενώ χιονίζει και γλιστράει ο δρόμος. Δεν μας σκέφτονται. Σκέφτονται απλώς πως θα φάνε. Λίγη κατανόηση δεν χρειάζεται; Ο κόσμος δηλαδή πρέπει να τραβήξει αυτό που τραβούμε εμείς για να καταλάβει;», διερωτάται ο κ. Κιοσέ Χασάν.

Κατά τη διάρκεια του λόγου του έθιξε και άλλα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι διανομείς της Κομοτηνής και όχι μόνο. Όπως καταγγέλλει υπάρχει το γνωστό ζήτημα των «μαύρων» αμοιβών, αλλά και ότι «τα μηχανάκια δεν είναι καλά συντηρημένα. Αρκετές φορές τα φρένα και τα φλας δεν δουλεύουν καλά και έτσι δεν υπάρχει ασφάλεια. Αυτό είναι ένα θέμα για όλους τους διανομείς», λέει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναδεικνύει και το γεγονός ότι -ειδικά τώρα που είναι χειμώνας, ότι «δεν μας δίνουν τίποτα. Ούτε γάντια, ούτε μπουφάν, ούτε κράνος».

www.in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement