Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Πριγκίπισσα Λατίφα: Αποδείξεις ότι είναι ζωντανή ζητά ο ΟΗΕ από το Ντουμπάι

Δημοσιεύθηκε

στις

Το θρίλερ με το αν είναι ζωντανή ή νεκρή η Πριγκίπισσα Λατίφα του Ντουμπάι, συνεχίζεται. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα (OHCHR) ανέφερε σήμερα ότι έχει ζητήσει από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της πριγκίπισσας αποδείξεις ότι είναι ζωντανή.

Η εκπομπή Panorama του BBC μετέδωσε την περασμένη Τρίτη ένα βίντεο που, συμφώνα με τους υπεύθυνους του προγράμματος, ήταν της Λατίφα, μιας εκ των θυγατέρων του ηγέτη του Ντουμπάι, στο οποίο εμφανίζεται να λέει πως κρατείται παρά τη θέλησή της σε μια οχυρωμένη έπαυλη.

«Θέσαμε τις ανησυχίες μας για την κατάσταση υπό το φως του μαγνητοσκοπημένου υλικού που προκαλεί προβληματισμό και που προέκυψε αυτή την εβδομάδα. Ζητήσαμε περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις για την τρέχουσα κατάσταση της σεΐχας Λατίφα», δήλωσε η Λιζ Θρόσελ, εκπρόσωπος του Γραφείου του Ύπατου Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε διαδικτυακή ενημέρωση από τη Γενεύη.

Η OHCHR προσέγγισε χθες τη μόνιμη αποστολή της χώρας στη Γενεύη, δήλωσε η εκπρόσωπος.

«Δεδομένων των σοβαρών ανησυχιών για τη σεΐχα Λατίφα, ζητήσαμε η απάντηση της κυβέρνησης να θεωρηθεί ζήτημα προτεραιότητας… Ζητήσαμε πράγματι αποδείξεις ότι είναι ζωντανή», πρόσθεσε η ίδια, λέγοντας ότι η αρμοστεία θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Η σεΐχα Λατίφα μπιντ Μοχάμεντ αλ-Μακτούμ βρέθηκε στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής το 2018, όταν οργάνωση υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων δημοσιοποίησε ένα βίντεο που είχε μαγνητοσκοπήσει η ίδια και στο οποίο περιέγραφε την απόπειρά της να δραπετεύσει από το Ντουμπάι.

Τον περασμένο Μάρτιο, δικαστής σε δικαστήριο του Λονδίνου είπε ότι δέχεται ως αποδεδειγμένους μια σειρά ισχυρισμούς από την πριγκίπισσα Χάγια, πρώην σύζυγο του σεΐχη Μοχάμεντ, συμπεριλαμβανομένου του ότι ο σεΐχης διέταξε την απαγωγή της Λατίφα. Οι δικηγόροι του σεΐχη απέρριψαν τους ισχυρισμούς.

Στο βίντεο που μεταδόθηκε από το BBC, η 35χρονη Λατίφα δήλωσε: «Είμαι όμηρος και αυτή η έπαυλη έχει μετατραπεί σε φυλακή». Είπε ότι μαγνητοσκοπούσε το βίντεο σε μια τουαλέτα της βίλας, τον μοναδικό χώρο όπου μπορεί να βρεθεί μόνη της και να κλειδώσει την πόρτα, προσθέτοντας: «Όλα τα παράθυρα είναι σφραγισμένα, δεν μπορώ να ανοίξω κανένα παράθυρο». Το Reuters δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα πότε ή πού μαγνητοσκοπήθηκε το βίντεο.

www.newsit.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement