Δευτέρα 19 Απριλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κοπή πίτας μέσω τηλεδιάσκεψης από τον Ροταριανό Όμιλο Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία ο Ροταριανός όμιλος Πάτρας πραγματοποίησε την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, ενώ έγινε η εισδοχή τριών νέων μελών στον όμιλο, κας Πολιτοπούλου Φαίης  και των κ.κ. Θεόδωρου Δημητρακάκη και Κων/νου Τσεπραΐλίδη.

Ο διοικητής της περιφέρειας Γιώργος Μαύρος τίμησε με την παρουσία του και μίλησε για την συμβολή της Πάτρας στην επανάσταση του 182.

Τα δώρα κερδήθηκαν ως εξής, χρυσό νόμισμα ο κος Κωνσταντακόπουλος  Χρήστος, ασημένιο νόμισμα ο κος Τσεπραΐλίδης Κωνσταντίνος, ασημένιο νόμισμα  ο κος Παπούλης Αλέξανδρος, γούρι η κα Τυροσβούτη Αγγελική και μενταγιόν ο κος Κωσταρίδης Νεκτάριος.

Στην διάσκεψη συμμετείχαν Ροταριανοί συνάδελφοι από την Πάτρα και άλλους ομίλους , αξιωματούχοι, και εκπρόσωποι Συλλόγων από την τοπική κοινωνία.

 

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Η υπομονή μας έχει πια στερέψει»

Συνάντηση με την Τομεάρχη ΠτΠ της ΝΔ Ιωάννα Γκελεστάθη είχαν οι Χ. Τσίτσικας και Γ. Μπαλάσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Τρίτη 13 Απριλίου 2021 αντιπροσωπεία της Ένωσης μας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Χαράλαμπο Τσίτσικα και τον Γενικό Γραμματέα Γεώργιο Μπαλάση είχαν συνάντηση με την Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννα Γκελεστάθη, στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην Αθήνα.

Αναλύθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους Αστυνομικούς της Αχαΐας όπως οι εξελίξεις σχετικά με την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα, οι μεταγωγές των κρατουμένων του τοπικού Καταστήματος Κράτησης, οι διακομιδές ψυχασθενών αλλά και οι ελλείψεις που παρουσιάζονται σε προσωπικό, οχήματα και μέσα.

Η κα Γκελεστάθη δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει εκ της θέσεως της στην σύντομη επίλυση των θεμάτων που τέθηκαν.

Στην συνέχεια, η αντιπροσωπεία είχε επαφές τόσο στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας όσο και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη, ώστε να ενημερωθούμε για την εξέλιξη των αιτημάτων που έχουν κατατεθεί εκ μέρους μας.

ΜΕΓΑΡΟ: ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΤΟ 2022, ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ 2025

Για το ζήτημα της ανέγερσης νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα όπως έκαναν γνωστό τα μέλη της διοίκησης της Ενωσης, «ενημερωθήκαμε ότι από το ΥΠτΠ προχωρούν άμεσα οι διαδικασίες μέσω ΣΔΙΤ και αναμένονται εντός των ημερών οι υπογραφές των Υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, προκειμένου τον επόμενο μήνα να συνεδριάσει η διϋπουργική επιτροπή για ένταξη του έργου σε ΣΔΙΤ και στην συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να υπάρξει ανάδοχος του έργου έως τα τέλη του 2022, και να έχει ολοκληρωθεί έως το 2025».

Σε σχέση με το κτιριακό ζήτημα έγινε από την Ένωση μας και εμπεριστατωμένη πρόταση για την μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου, που πια είναι η μόνη Αστυνομική Υπηρεσία της Αχαΐας που στεγάζεται σε απαρχαιωμένη εγκατάσταση.

ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ

Για το θέμα των μεταγωγών κρατουμένων του Καταστήματος Κράτησης της Πάτρας, ανέφεραν πως «έχει γίνει πια σαφές και στο Αρχηγείο και στο Υπουργείο ότι η αδικία που συντελείται στην Πάτρα, η οποία είναι η μόνη επαρχιακή περιοχή που η Ελληνική Αστυνομία είναι επιφορτισμένη με αυτό το έργο, θα σταματήσει άμεσα».

Οπως ανέφερε η ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, «αναμένεται και η πρόσληψη προσωπικού ώστε η δρομολογημένη απεμπολή των Αστυνομικών της Αχαΐας από αυτό το πάρεργο να πραγματοποιηθεί σύντομα».

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ

Ακόμα τέθηκε και προφορικά η πρόταση της Ένωσης για την ίδρυση στην Πάτρα και σε κάθε έδρα Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης πλήρως στελεχωμένου Αστυνομικού Ιατρείου, η οποία αντιμετωπίζεται θετικά από την ηγεσία.

«Η Ένωσή μας υποβάλλει στην πολιτική και φυσική ηγεσία αιτήματα τα οποία χρονίζουν, μαζί με ουσιαστικές προτάσεις για την επίλυση τους. Τα ζητήματα αυτά δημιουργούν πλείστα προβλήματα στην αστυνόμευση αλλά και στις εργασιακές συνθήκες των Αστυνομικών. Οι παρεμβάσεις και οι υπενθυμίσεις μας ακόμα και σε κεντρικό επίπεδο είναι συνεχείς και πιεστικές. Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες της Πολιτείας ώστε σε σύντομο χρόνο να επιλυθούν. Η υπομονή του Αστυνομικού έχει πια στερέψει», καταλήγουν οι κ.κ. Τσίτσικας και Μπαλάσης.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κλειστά τμήματα σε έξι Λύκεια της Πάτρας-Σήμερα οι μαθητές πρέπει να προσκομίσουν εκ νέου αρνητικό self test

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τμήματα σε  έξι λύκεια της Πάτρας θα παραμείνουν κλειστά τις επόμενες ημέρες μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Πρόκειται για την Α2 τάξη και ένα τμήμα της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου Ρίου που θα είναι κλειστά μέχρι τις 29 Απριλίου, δυο τμήματα της Β’ τάξης του 4ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ, δυο τμήματα της Γ’ τάξης του 7ου Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου Πάτρας, το Γ2 τμήμα του 9ου Γενικού Λυκείου Πατρών, ένα τμήμα της Γ’ τάξης του 8ου ΓΕΛ Πατρών και ένα τμήμα της Α’ τάξης του 10ου Λυκείου. Σε όλα τα τμήματα συνεχίζεται κανονικά η εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Εξ άλλου σήμερα κατά την επιστροφή τους στο σχολείο μετά το Σαββατοκύριακο οι μαθητές οφείλουν να προσκομίσουν εκ νέου αρνητικό self test, ενώ στην περίπτωση που είναι θετικό πρέπει να υποβάλουν σχετική ενημέρωση στην πλατφόρμα του υπουργείου υγείας για να κάνουν μοριακό τεστ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ- To μεσημέρι εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσία Γ. Τσακίρη και Δ. Σκάλκου

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Το νέο ΕΣΠΑ (2021-2027) καταφτάνει και η διαβούλευση για την αρχιτεκτονική και την κατανομή των πόρων που θα διατεθούν στην Δυτική Ελλάδα περνάει σε τοπικό επίπεδο.

Αναλυτικότερα, το… «εναρκτήριο λάκτισμα» της διαδικασίας διαβούλευσης που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ευρεία και θα περιλαμβάνει το σύνολο των τοπικών φορέων (αυτοδιοικητικών, παραγωγικών, επιστημονικών, κοινωνικών, κλπ) αναμένεται να δοθεί σήμερα από την Πάτρα, παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, αλλά και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προγραμματίζει την εναρκτήρια εκδήλωση για στις 4 μ.μ.η οποία θα γίνει σε δυο επίπεδα.

Στο πρώτο επίπεδο, τα δύο κυβερνητικά στελέχη μαζί με τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη και την Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, Άλκηστις Σταθοπούλου, θα παρουσιάσουν τις γενικές αρχές του νέου προγράμματος στον χώρο του νέου αρχαιολογικού μουσείου Πατρών, παρουσία ελαχίστων παρόντων λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Ωστόσο, σε ένα δεύτερο επίπεδο, η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να την παρακολουθήσουν και εφόσον θέλουν, να μπορούν και να παρέμβουν.

Πάντως, η εκδήλωση της Δευτέρας αποτελεί μόνο την έναρξη της διαδικασίας, η οποία επίσης θα παρουσιαστεί και θα αναλυθεί ώστε όλοι οι τοπικοί φορείς να έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους, τις επόμενες μέρες.

ΠΟΡΟΙ 600 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Σημειώνεται ότι και στο νέο ΕΣΠΑ διατηρούνται τα Περιφερειακά Προγράμματα, τα οποία μάλιστα ενισχύονται στη χρηματοδότησή τους, από 17% έως 85%, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Πλέον, το 1/3 των συνολικών πόρων της περιόδου 2021-2027 κατανέμεται στις ελληνικές περιφέρειες σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί το αποτύπωμα της υγειονομικής (και οικονομικής) κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό, οι πόροι που θα κατανεμηθούν στη Δυτική Ελλάδα αγγίζουν τα 600 εκατ. ευρώ καθιστώντας την ως την περιοχή που λαμβάνει το 4ο μεγαλύτερο ποσό μετά την Αττική, την Κεντρική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

ΤΑ ΤΟΜΕΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τα Τομεακά Προγράμματα αφορούν τους εξής άξονες:

  • Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα-Καινοτομία (Δημόσια Δαπάνη 4.117.370.989 ευρώ)
  • Ψηφιακός Μετασχηματισμός (Δημόσια Δαπάνη 637.898.862 ευρώ)
  • Περιβάλλον – Ενέργεια – Κλιματική Αλλαγή (Δημόσια Δαπάνη 3.769.210.516 ευρώ)
  • Υποδομές Μεταφορών (Δημόσια Δαπάνη 2.313.798.223 ευρώ)
  • Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού-Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (Δημόσια Δαπάνη 4.410.656.859 ευρώ)
  • Πολιτική Προστασία (Δημόσια Δαπάνη 756.956.959 ευρώ)
  • Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση (1.617.716.955 ευρώ)
  • Αλιεία και Θάλασσα (Δημόσια Δαπάνη 468.744.879 ευρώ)
  • Τεχνική Βοήθεια (Δημόσια Δαπάνη 433.944.275 ευρώ)

 

 

 

 

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα