Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Στην Μπαρτσελόνα έως το τέλος της σεζόν ο Πάου Γκασόλ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα 40 του χρόνια, μετά από μια τεράστια καριέρα στο ΝΒΑ, ο Πάου Γκασόλ γυρίζει στο σπίτι του για να γράψει το προτελευταίο κεφάλαιό του στο μπάσκετ.

Σύμφωνα με τη Mundo Deportivo ο Ισπανός σέντερ συμφώνησε με τη Μπαρτσελόνα και θα την ενισχύσει έως το τέλος της σεζόν 2020/21, ώστε να της δώσει βάθος στη ρακέτα και να προετοιμαστεί για το ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο στο οποίο όπως όλα δείχνουν θα γράψει τον επίλογο.

Ο Γκασόλ ξεκίνησε από τους Καταλανούς, το 2001 έγινε draft στο νούμερο 3 και στη συνέχεια έπαιξε στους Μέμφις Γκρίζλις, τους Λος Άντζελες Λέικερς, τους Σικάγο Μπουλς, τους Σαν Αντόνιο Σπερς και τους Μιλγουόκι Μπακς. Στο ΝΒΑ έπαιξε σε 1226 αγώνες κανονικών περιόδων, με μέσους όρους 17 πόντων (51.2% στο δίποντο, 36.8% στο τρίποντο, 75.3% στις βολές), 9.2 ριμπάουντ, 3.2 ασίστ και 1.6 μπλοκ ανά 33.4 λεπτά συμμετοχής.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αναζητούσε εδώ και καιρό έναν ακόμη ψηλό, για να τον βάλει δίπλα στον Μπράντον Ντέιβις. Η Μπαρτσελόνα είχε ενδιαφερθεί και για τον Μαρκ Γκασόλ το περασμένο φθινόπωρο, εκείνος ήθελε όμως να μείνει στο ΝΒΑ και συμφώνησε με τους Λος Άντζελες Λέικερς. Ο Πάου πήγε τελικά στη Μπαρτσελόνα, με τις πληροφορίες να μιλούν για… εθελοντική συμμετοχή καθώς ο στόχος του είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2021.

Οι Καταλανοί πρόλαβαν τη διορία της 24ης Φεβρουαρίου, ώστε να τον έχουν μαζί τους και στη EuroLeague την οποία θέλουν να κατακτήσουν. Ο Γκασόλ έχει να παίξει από τις 10 Μαρτίου του 2019, σχεδόν δύο χρόνια δηλαδή, καθώς είχε πάρει 14:38 σε αγώνα των Μπακς με τους Σπερς και στη συνέχεια αντιμετώπισε σοβαρούς τραυματισμούς που μένει να δούμε αν έχει πλέον ξεπεράσει.

www.sport24.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement