Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Αναστάτωση στο πρωτάθλημα λόγω Κυπέλλου, χωρίς φιλικό παιχνίδι ο Προμηθέας

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Θέμα φαίνεται να προκύπτει σχετικά με το πότε θα ολοκληρωθεί το φετινό κύπελλο Ελλάδας καθώς χθες γνωστοποιήθηκε στον ΕΣΑΚΕ από την ΕΟΚ, να ολοκληρώσει το κύπελλο στις αρχές Μαρτίου και σίγουρα πριν από τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 28/3 με αποτέλεσμα να προκαλείται πρόβλημα στην basketleague και φυσικά στον Προμηθέα που έχει προκριθεί στον τελικό.

Η αρχική συνεννόηση ανάμεσα σε ΕΣΑΚΕ και ομάδες ήταν να τελειώνουν το πρωτάθλημα, το οποίο επίσης έχει αναβληθέντες αγώνες και έπρεπε να βρεθούν κενές ημερομηνίες να τελειώσουν τα υπόλοιπα και οι εκκρεμότητες στο κύπελλο να γίνουν τέλη Απριλίου.
Όμως η ΕΟΚ ζήτησε ο προημιτελικός Παναθηναϊκός-Περιστέρι που αναβλήθηκε, να γίνει την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου, άρα να ακυρωθεί μια ολόκληρη αγωνιστική πρωταθλήματος και μετά μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να γίνει ο ημιτελικός του νικητή με το Λαύριο και ο τελικός.
Ακόμα και δύο μέρες μέσα σε μια εβδομάδα να γίνουν αυτά, πάλι το πρόβλημα του πρωταθλήματος είναι μεγάλο. Από την ΕΟΚ υποστήριξαν ότι υπάρχει κάποιο θέμα με χορηγία και πρέπει να τελειώσει το κύπελλο, αλλά στον ΕΣΑΚΕ υπάρχει αναστάτωση και καθολική διάθεση αντίδρασης αφού έτσι προβλέπεται να παραταθούν για όλους οι υποχρεώσεις και να μη μπορούν να «κλείσουν» έγκαιρα τη χρονιά.
Εντός των ημερών θα συνεχίσουν οι επαφές ανάμεσα στους δύο φορείς και θα παρθούν αποφάσεις για το αν θα περάσει η πρόθεση της ΕΟΚ για Μάρτιο ή αν τελικά το κύπελλο ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.
ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΤΕΣΤ
Στο μεταξύ, χθες έγιναν γνωστά και τα αποτελέσματα των επαναληπτικών τεστ που υποβλήθηκαν οι άνθρωποι του Προμηθέα και οι πληροφορίες λένε πως είναι αρνητικά, κάτι που σημαίνει πως δεν υπάρχει διαρροή στο τμήμα.
Έτσι ο μοναδικός παίκτης που ήταν θετικός και έχει μπει σε καραντίνα είναι ο διεθνής αθλητής, ο οποίος παραμένει κλινήρης και τη Δευτέρα που θα έχουν περάσει οι 10 μέρες, θα υποβληθεί σε τεστ covid-19 για να διαπιστωθεί αν έχει αναρρώσει.
Αυτό σημαίνει πως η πατρινή ομάδα -με τα μέχρι τώρα δεδομένα- δεν θα έχει ιδιαίτερες απουσίες στο ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου με την ΑΕΚ καθώς υπάρχει ενδεχόμενο να είναι και αυτός διαθέσιμος και ο διεθνής αθλητής.
Από εκεί και πέρα για διάφορους λόγους δεν προχώρησαν τελικά οι συζητήσεις της πατρινής ομάδας με τον Ιωνικό Νίκαιας για φιλικό παιχνίδι το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα.
Έτσι η προετοιμασία θα συνεχιστεί μόνο με προπονήσεις στο «Τόφαλος» όπου ο Γιατράς θα ρίξει βάρος σε όλους τους τομείς προκειμένου άπαντες να είναι έτοιμοι για την αναμέτρηση με την Ένωση.
ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ Ο ΦΟΡΝΤ
Το θετικό από την διακοπή του πρωταθλήματος είναι πως το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα, ο Κουίνσι Φορντ έχει αρκετές μέρες που δουλεύει μαζί με τους νέους του συμπαίκτες προκειμένου να μπει στη φιλοσοφία του προπονητή.
Άλλωστε ο Μάκης Γιατράς ποντάρει στον Αμερικανό φόργουορντ τον οποίο θέλει να έχει πανέτοιμο ενόψει των κρίσιμων αγώνων που έρχονται στο πρωτάθλημα αλλά και στο μεγάλο τελικό Κυπέλλου που θα γίνει τον Απρίλιο.

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement