Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αυστηροποίηση των μέτρων στον Δήμο Ναυπακτίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, κατά τη διάρκεια των rapid tests που διενεργήθηκαν στην Πλατεία Φαρμάκη από τις κινητές μονάδες της ΤΟΜΥ Μεσολογγίου, μεταξύ 118 εξεταζόμενων εντοπίστηκαν επτά (7) θετικά κρούσματα COVID.

Άμεσα, ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας, προχώρησε σε επικοινωνία με τον Καθηγητή Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορονοϊό του Υπουργείου Υγείας κ.Νίκο Σύψα, προκειμένου να ενημερωθεί για τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής.

Όπως τονίστηκε από τον κ.Σύψα, ο Δήμος Ναυπακτίας, όπως και η Αιτωλοακαρνανία, παραμένουν σε πορτοκαλί συναγερμό και πως θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα από τους πολίτες, με βασικότερο όλων τη χρήση ατομικής μάσκας προστασίας.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κ.Γκίζας επικοινώνησε αρχικά με την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου κ.Βασιλική Μουσγά και ακολούθως με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ.Ιερόθεο, τον εκπρόσωπο του Αστυνομικού Τμήματος κ.Βασίλη Πολυγένη, τη Διοικήτρια του Λιμενικού Σταθμού κ.Μαρία Θωμοπούλου, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων κ.Θέμη Δαβανέλλο ώστε να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες για την αυστηροποίηση στην τήρηση των μέτρων.

Το πρωί του Σαββάτου, 20 Φεβρουαρίου 2021, ο κ.Γκίζας επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, όπου συνάντησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ενημέρωση για τη μέχρι σήμερα πορεία των εμβολιασμών, καθώς το Κέντρο Υγείας αποτελεί ένα από τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα της χώρας.

Στην εκτενή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με την κ.Μουσγά, επισημάνθηκε η αναγκαία και επιτακτική υποχρέωση χρήσης μάσκας από όλους, καθώς και ο περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες.

Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με όλους τους υγειονομικούς και λοιπούς φορείς, απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, υπεύθυνοι και ψύχραιμοι την τρέχουσα περίοδο. Με τη συνεργασία όλων μας, σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς.


Ροή ειδήσεων

Advertisement