Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ζητούν τους κωδικούς του e-banking και αποσπούν χρηματικά ποσά-«Χακάρουν» τους λογαριασμούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Μήνυμα στα social media από το προφίλ γνωστού Πατρινού μουσικού, από το οποίο τους ζητούσε τους κωδικούς του e-banking για να παγιδεύσουν, δέχθηκαν αρκετοί διαδικτυακοί φίλοι.

Τα θύματα δέχτηκαν μήνυμα στα social media από το προφίλ του, από το οποίο τους ζητούσε τους κωδικούς του e-banking τους.
Αρκετοί έπεσαν στην παγίδα και για κακή τους τύχη έδωσαν στοιχεία και κωδικούς με αποτέλεσμα οι επιτήδειοι να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από το φιλικό και το συγγενικό του περιβάλλον.

Ο ίδιος κατήγγειλε το περιστατικό στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία και ερευνά τα διαδικτυακά ίχνη του δράστη προκειμένου να τον ταυτοποιήσει.

Ωστόσο, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι χρήστες στην περίπτωση που λάβουν μήνυμα από φίλο τους, με το οποίο τους ζητά στοιχεία της τραπεζικής τους κάρτας για να πληρώσουν λογαριασμό που η προθεσμία λήγει σε λίγα λεπτά.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν παρατηρηθεί σε λογαριασμούς του διαδικτύου ότι είναι χακαρισμένοι με αποτέλεσμα οι επιτήδειοι να επιχειρούν να παγιδεύσουν τους φίλους τους, ζητώντας μέσω messenger αριθμό και pin τραπεζικής κάρτας με διάφορα προσχήματα!

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement