Connect with us

Μαγειρική

Ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο      

Published

on

          

 

Υλικά (για 4 άτομα)

800 γρ. κοκκινόψαρο ολόκληρο

1 κρεμμύδι

2 πατάτες

1 πράσο

2 καρότα

1 ραβδάκια σέλερι

1 φύλλο δάφνης

θυμάρι ξερό

30 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

χυμό από 2 λεμόνια

αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βάζετε 1.600 ml νερό μαζί με το ψάρι και μόλις πάρει βράση μαγειρεύετε για 20 λεπτά, ξαφρίζοντας με τρυπητή κουτάλα όποτε χρειαστεί. Βγάζετε το ψάρι από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το ακουμπάτε σε πιατέλα. Σουρώνετε το ζωμό σε ευρύχωρο μπολ και τον ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα, τη δάφνη, το θυμάρι, 10 ml ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το σκεύος με καπάκι και σιγοβράζετε για 35 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ ξεψαχνίζετε το ψάρι σε ένα μπολ, αφαιρώντας προσεκτικά κόκαλα και δέρμα. Προσθέτετε το ξεψαχνισμένο ψάρι στην κατσαρόλα μαζί με 20 ml ελαιόλαδο και τον χυμό των λεμονιών. Αφήνετε τη σούπα να πάρει μια βράση και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρετε ζεστή την ψαρόσουπα. Μπορείτε να προσθέσετε και 3 κουταλιές της σούπας ρύζι, 20 λεπτά περίπου πριν από το τέλος του μαγειρέματος της σούπας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement