Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
Connect with us

Μαγειρική

Ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο      

Δημοσιεύθηκε

στις

          

 

Υλικά (για 4 άτομα)

800 γρ. κοκκινόψαρο ολόκληρο

1 κρεμμύδι

2 πατάτες

1 πράσο

2 καρότα

1 ραβδάκια σέλερι

1 φύλλο δάφνης

θυμάρι ξερό

30 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

χυμό από 2 λεμόνια

αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα βάζετε 1.600 ml νερό μαζί με το ψάρι και μόλις πάρει βράση μαγειρεύετε για 20 λεπτά, ξαφρίζοντας με τρυπητή κουτάλα όποτε χρειαστεί. Βγάζετε το ψάρι από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και το ακουμπάτε σε πιατέλα. Σουρώνετε το ζωμό σε ευρύχωρο μπολ και τον ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτετε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα, τη δάφνη, το θυμάρι, 10 ml ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Σκεπάζετε το σκεύος με καπάκι και σιγοβράζετε για 35 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ ξεψαχνίζετε το ψάρι σε ένα μπολ, αφαιρώντας προσεκτικά κόκαλα και δέρμα. Προσθέτετε το ξεψαχνισμένο ψάρι στην κατσαρόλα μαζί με 20 ml ελαιόλαδο και τον χυμό των λεμονιών. Αφήνετε τη σούπα να πάρει μια βράση και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρετε ζεστή την ψαρόσουπα. Μπορείτε να προσθέσετε και 3 κουταλιές της σούπας ρύζι, 20 λεπτά περίπου πριν από το τέλος του μαγειρέματος της σούπας.

Περισσότερα
Advertisement

Μαγειρική

  Ομελέτα μπριάμ

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

100ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο, σε λεπτές φέτες

2 σκελίδες σκόρδο

500γρ. πατάτες, σε μικρούς κύβους

1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, σε μικρούς κύβους

1 μεγάλο κολοκύθι, σε μικρούς κύβους

2 πιπεριές Φλωρίνης, σε λεπτές λωρίδες

8 αβγά ελαφρώς χτυπημένα

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

κατίκι Δομοκού ή γαλοτύρι

φύλλα μαϊντανού

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι διαμέτρου 24εκ. που μπαίνει και στο φούρνο και στη συνέχεια ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις σοταριστούν προσθέτετε σιγά-σιγά όλα τα λαχανικά, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά ρίχνετε τα αβγά, το μαϊντανό και κουνάτε για να πάνε παντού. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να ψήσετε την ομελέτα με 2 τρόπους: Την αφήνετε ως έχει στο τηγάνι και την ψήνετε πρώτα από τη μια πλευρά και μετά με τη βοήθεια ενός πιάτου ή καπάκι κατσαρόλας τη γυρνάτε και την ψήνετε και από την άλλη πλευρά. Εναλλακτικά, όπως είναι τη μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC και την ψήνετε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί το αβγό και να πάρει χρώμα. Σερβίρετε την τορτίγια ζεστή, χλιαρή ή κρύα, μαζί με το κατίκι και πασπαλίζετε με μαϊντανό.

Περισσότερα

Μαγειρική

Αρακάς με πιπεριές Φλωρίνης 

Δημοσιεύθηκε

στις

      

Υλικά (για 4 άτομα)

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 πιπεριές Φλωρίνης

1 μεγάλη πατάτα

1 μεγάλο καρότο

50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

400 γρ. αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο

300 ml ζωμό λαχανικών ή νερό

1 μικρό ματσάκι άνηθο

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ καθαρίζετε και ψιλοκόβετε όλο το κρεμμύδι και τις πιπεριές και κόβετε σε κύβους την πατάτα και το καρότο. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, σοτάρετε τα λαχανικά και τον αρακά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον άνηθο ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνετε. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και βράζετε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο πελτέ ή ψιλοκομμένη ντομάτα αν θέλετε.

Περισσότερα

Μαγειρική

Αρακάς με πιπεριές Φλωρίνης 

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 πιπεριές Φλωρίνης

1 μεγάλη πατάτα

1 μεγάλο καρότο

50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

400γρ. αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο

300ml ζωμό λαχανικών ή νερό

1 μικρό ματσάκι άνηθο

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ καθαρίζετε και ψιλοκόβετε όλο το κρεμμύδι και τις πιπεριές και κόβετε σε κύβους την πατάτα και το καρότο. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, σοτάρετε τα λαχανικά και τον αρακά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον άνηθο ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνετε. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και βράζετε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο πελτέ ή ψιλοκομμένη ντομάτα αν θέλετε.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα