Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Σταδιακό άνοιγμα, εάν και εφόσον…

Δημοσιεύθηκε

στις

Για σταδιακό άνοιγμα με την έλευση του νέου μήνα έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

“Το σταδιακό άνοιγμα είναι η βασική δική μας επιλογή. Από 1ης Μαρτίου σταδιακώς ελπίζουμε ότι θα ανοίξουμε, αν επικρατήσει επιπεδοποίηση στα κρούσματα, που υπάρχει σήμερα. Θα υπάρχει σταδιακό άνοιγμα, αυτή θα είναι η δική μας τοποθέτηση με την επιφύλαξη της εισήγησης της υγειονομικής επιτροπής. Θα εξακολουθήσουν προφανώς τα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης, όπως τα ατομικά μέτρα υγιεινής, (αλλά) το σταδιακό άνοιγμα είναι η βασική δική μας επιλογή”, τόνισε για το θέμα ο υπουργός Επικρατείας.
Ερωτηθείς ειδικότερα για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, διευκρίνισε πως σε όλες τις χώρες χορηγείται και αυτό που έχει θέσει ο πρωθυπουργός, είναι να υπάρχει μια ενιαία φόρμα πιστοποιητικού, έτσι ώστε να είναι «εύκολα ελέγξιμη η ακεραιότητα του πιστοποιητικού».

Και σε σχέση με τις μετακινήσεις πιο συγκεκριμένα, «το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν αποτελεί διαβατήριο, όλοι θα έχουμε τη δυνατότητα, χωρίς περιορισμούς, να ταξιδέψουμε είτε εντός της χώρας είτε στο εξωτερικό», σημείωσε για να συμπληρώσει, «το πιστοποιητικό δεν θα είναι προϋπόθεση ταξιδιού».

Όσοι εν τέλει φέρουν πιστοποιητικό, θα μπορούν να έχουν μια διαφορετική μεταχείριση σε ό,τι αφορά τις προϋποθέσεις εισόδου, γλιτώνοντας τεστ, ελέγχους κ.ο.κ., εξήγησε στη συνέχεια.
Σε ένα άλλο κεφάλαιο, αν το πιστοποιητικό θα χρησιμοποιείται από εργοδότες ως προϋπόθεση πρόσληψης, ο υπουργός Επικρατείας ήταν απόλυτος: «Η χρήση του πιστοποιητικού θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο για λόγους που ανάγονται στη διευκόλυνση μετακίνησης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement