Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μαϊμού» οικονομική σύμβουλος απέσπασε από Πατρινή το ποσό των 5.000 ευρώ μέσω διαδικτύου

Published

on

Ένα ακόμα θύμα διαδικτυακής απάτης καταγράφηκε στην Πάτρα από επιτήδειους που «ψαρεύουν» εύκολους πελάτες πείθοντάς τους μέσω ενός email!

Το τελευταίο περιστατικό που καταγγέλθηκε στην Αστυνομία αφορά μια γυναίκα, η οποία υποδύθηκε την οικονομική σύμβουλο και τελικά ξάφρισε από τον λογαριασμό μιας ανυποψίαστης Πατρινής το ποσό των 5.000 ευρώ.

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστης δράστιδας, τα ίχνη της οποίας αναζητούνται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, «η γυναίκα προσποιούμενη οικονομική σύμβουλο εταιρείας, έπεισε γυναίκα στην Πάτρα να συνεργαστούν με σκοπό την επένδυση των χρημάτων της, ζητώντας της να καταθέσει το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, ως αρχικό ποσό επένδυσης και στη συνέχεια το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Η παθούσα πείστηκε από τα λεγόμενα της δράστιδας και εγκατέστησε στον υπολογιστή της εφαρμογή, με αποτέλεσμα η δράστιδα, να αποκτήσει απομακρυσμένη πρόσβαση σε αυτόν και να πραγματοποιήσει μεταφορά του χρηματικού ποσού των 5.000 ευρώ, από λογαριασμό της παθούσας, σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό».

«ΜΑΣΤΙΓΑ» ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Οι «ηλεκτρονικές απάτες» αποτελούν μία από τις μάστιγες της εποχής. Σε τακτική βάση, διάφορα περιστατικά καταγγέλλονται στην αστυνομία. Θυμίζουμε ότι προχθές, έγινε γνωστή η υπόθεση, όπου μέσα από το προφίλ γνωστού μουσικού της Πάτρας εστάλη ένα μήνυμα που ζητούσε τους κωδικούς e banking από συγγενείς και φίλους. Κάποιοι έπεσαν στην παγίδα και έχασαν χρηματικά ποσά, ενώ ο μουσικός, πληροφορούμενος το γεγονός, κατέφυγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος γιατί κάποιοι «χάκαραν» τον λογαριασμό του. Απάτη μέσω υπολογιστή καταγράφηκε και στον Πύργο, όπου οι δράστες, με πρόσχημα τη χορήγησης δανείου ύψους 25.000 ευρώ, μέσω διαφήμισης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έπεισαν γυναίκα, να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό και να αποστείλει την συνδεδεμένη σε αυτόν κάρτα ανάληψης, καθώς και τραπεζικούς κωδικούς, με αποτέλεσμα να της αφαιρέσουν, το χρηματικό ποσό των 245 ευρώ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement