Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Με λιτό τρόπο τιμήθηκε χθες η 16η επέτειος της χειροτονίας του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεκαέξι χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την εις Επίσκοπον Χειροτονία του Ιεροκήρυκα και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών Αρκαδίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσοστόμου Σκλήφα, ως Μητροπολίτη της Αποστολικής και ιστορικής Μητροπόλεως των Πατρών.

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών έχει την τύχη να διακονείται από έναν Ιεράρχη ο οποίος με την ενεργητικότητά του όσο και με τη στάση ζωής του μάχεται για το ποίμνιό του.
Με ένα σεμνό και λιτό τρόπο ο κ. Χρυσόστομος εόρτασε την επέτειο Χειροτονίας του σε Επίσκοπο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών, όπου και προεξήρχε της αρχιερατικής θείας λειτουργίας που έγινε κεκλυσμένων των θυρών.
Πρόκειται για έναν άξιο Ιεράρχη, μα πάνω απ΄όλα έναν πραγματικό ποιμένα με βαθιά πίστη, αγάπη στο συνάνθρωπο, ταπείνωση. Καθημερινώς ακούραστα και αγόγγυστα επιτελεί ένα πλούσιο πνευματικό, φιλανθρωπικό, ιεραποστολικό και κοινωνικό έργο, δίνοντας διαρκείς μάχες για το ποίμνιό του.
Υπενθυμίζουμε ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος εξέλεξε στις 19 Φεβρουαρίου 2005 σε Επίσκοπο και η χειροτονία του έγινε την επομένη, στις 20 Φεβρουαρίου 2005 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών υπό του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσηςΕλλάδος κυρού Χριστοδούλου συμπαραστατουμένου από πλειάδα Αρχιερέων.
ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Η Ιερά Σύνοδος τον ανύψωσε σε Επίσκοπο, αναγνωρίζοντας και τιμώντας τα χαρίσματά του ως κληρικού, την προσφορά του στο διοικητικό έργο της Εκκλησίας, την οποία και υπηρέτησε από το αξίωμα του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου, αλλά και για την υική αφοσίωσή του στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο.
Σ’ όλη αυτή τη πορεία του ο κ. Χρυσόστομος έχει αφήσει την σφραγίδα του ως ένας Επίσκοπος με θεολογικό, πατριωτικό και ελεύθερο λόγο, αλλά και με όραμα και προτάσεις.
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Χρυσόστομος κατάγεται από τη Λουκά Τριπόλεως, διετέλεσε αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και διαδέχθηκε στην θέση του Μητροπολίτη της Αποστολικής Μητροπόλεως των Πατρών τον μακαριστό Νικόδημο.
ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ
Η ενθρόνιση του υπό τους πανηγυρικούς ήχους από τις καμπάνες του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου είχε λάβει χώρα στις 2 Απριλίου 2005 ενώ παρών όπως και στην χειροτονία στον Καθεδρικό ναό Αθηνών ήταν και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement