Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πιέζει το ΕΣΥ η διασπορά στην πόλη-92 οι ασθενείς σε Κλινικές και ΜΕΘ Covid-19

Δημοσιεύθηκε

στις

Tης Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Σκληρή είναι η μάχη με τον κορωνοϊό που δίνεται στα νοσοκομεία της Πάτρας, τα οποία ήδη πιέζονται από τον αριθμό ασθενών αλλά και από την διασπορά της πανδημίας στην κοινότητα παραμένει υψηλή.

Μπορεί χθες να καταγράφηκε αισθητή μείωση των νέων μολύνσεων στην Αχαΐα, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 65 κρούσματα στο τελευταίο 24ωρο, όταν προχθές έφθασαν στις 104 (!), όμως ο αριθμός των ασθενών που χρήζουν νοσηλείας παραμένει ιδιαίτερα υψηλός.
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας μέχρι χθες το μεσημέρι νοσηλεύονταν 55 ασθενείς, εκ των οποίων 41 στις δύο Κλινικές, 13στην ΜΕΘ Covid -19 και ένας σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.
Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» στην Κλινική Covid -19 νοσηλεύονταν 33 ασθενείς και άλλοι τέσσερις στην ΜΕΘ Κορωνοϊού.
(Φωτό: KARBELHS)
Γ. ΚΑΡΒΕΛΗΣ: «ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ»
«Όλες οι νοσηλείες που έχουμε είναι απόρροια από το τι συμβαίνει στην κοινότητα. Άρα θα πρέπει να ελεγχθεί η κατάσταση κυρίως στην πόλη και αυτό που ονομάζουμε κοινότητα», δηλώνει στην «Γ» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάν νης Καρβέλης τονίζοντας πως το επιστημονικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είναι σε ετοιμότητα προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους πολίτες. Ωστόσο, δεν έκρυψε την ανησυχία του καθώς η Αχαΐα διανύει την Τρίτη εβδομάδα σκληρού lockdown και αντί να μειώνονται τα νέα κρούσματα, αυξάνονται σε σημείο προχθές να φθάσουμε τα 104.
Προσθέτει, επίσης, πως την ώρα που υπάρχει ένταση του επιδημιολογικού φορτίου στην Πάτρα, από την οποία προέρχονται όλες οι νοσηλείες, επιβάλλεται αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Τα μηνύματα ανησυχίας φέρεται να διατυπώθηκαν ξεκάθαρα κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων που είχε με το μέλος της Επιτροπής Χαράλαμπο Γώγο τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή στο πλαίσιο της αποτύπωσης της κατάστασης. Τα μηνύματα αυτά έχουν φθάσει και στο Υπ. Υγείας, το οποίο ετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει την κορύφωση της πίεσης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement