Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: «Συναγερμός» στην Κιβωτό ένας εργαζόμενος και έξι τρόφιμοι θετικοί στον Covid -19

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναστάτωση επικρατεί στο Ιδρυμα της Πάτρας «Κιβωτός της Αγάπης» καθώς ο κορωνοϊός παρά τα αυξημένα μέτρα πέρασε τις πύλες και προσέβαλε έναν εργαζόμενο και έξι τροφίμους.

Τα επτά μέχρι χθες επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν απομονωθεί σε ειδικό χώρο, εφαρμόζοντας το σχέδιο ετοιμότητας του Ιδρύματος, όμως υπάρχει έντονη αγωνία για αύξηση των κρουσμάτων.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες είχαν εντοπιστεί άλλα τέσσερα ύποπτα περιστατικά από τους ορόφους που φιλοξενούνται τα παιδιά και βρίσκονται σε ειδικό χώρο απομόνωσης.

Η διοίκηση του Ιδρύματος μαζί με το επιστημονικό προσωπικό βρέθηκε άμεσα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Διεύθυνση Υγείας Αχαΐας, η οποία έδωσε κατευθύνσεις για την διαχείριση του ζητήματος.

Χθες, υποβλήθηκε σε rapid τεστ το σύνολο των εργαζομένων αλλά και των τροφίμων του Ιδρύματος προκειμένου να καταγραφεί το ιικό φορτίο και το μέγεθος της διασποράς του ιού.
Ωστόσο, η διοίκηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα και στη διενέργεια μοριακών τεστ από ιδιωτικό εργαστήριο στο σύνολο των εργαζομένων και των τροφίμων για να «θωρακιστεί» το ίδρυμα και να ανακοπεί ένα ενδεχόμενο κύμα διασποράς.

Κ. Νικολάου: «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη»

Η πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Κιβωτός της Αγάπης» Κατερίνα Νικολάου ερωτηθείσα από την «Γ» ανέφερε πως «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη καθώς έχουμε επιβεβαιωμένα αλλά και ύποπτα κρούσματα στο Ίδρυμα».

Σημείωσε με έμφαση πως «εμείς, από την αρχή της πανδημίας έχουμε λάβει αυξημένα μέτρα για την προστασία των τροφίμων, έχουμε απαγορεύσει την είσοδο στο κτίριο επισκεπτών και οι μόνοι που εισέρχονται είναι οι εργαζόμενοι. Ένας εργαζόμενος εμφάνισε δέκατα και αμέσως μόλις ενημερωθήκαμε προβήκαμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, τέθηκε σε καραντίνα και έγινε έλεγχος από τον ΕΟΔΥ. Από τα rapid test βρέθηκαν συνολικά επτά θετικά και αμέσως λάβαμε τα αναγκαία μέτρα, απομονώνοντας τόσο τα θετικά όσο και τα ύποπτα κρούσματα. Από τις αρχές της εβδομάδας θα προχωρήσουμε και στη διενέργεια μοριακών τεστ σε όλο το προσωπικό και στους τρόφιμους για να έχουμε ακριβή εικόνα για την κατάσταση».

«ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΦΙΜΟΙ»

Η κα Νικολάου επισημαίνει πως επιβάλλεται να υπάρξει σχεδιασμός για τον εμβολιασμό όχι μόνον των εργαζομένων αλλά και των τροφίμων δεδομένου ότι οι 53 από τους 70 είναι ηλικίας άνω των 18 ετών και χρήζουν προστασίας. «Ζητάμε άμεσα να τεθούμε σε προτεραιότητα στους εμβολιασμούς τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους φιλοξενούμενους», επισημαίνει, καλώντας την πολιτεία να δρομολογήσει τις ενέργειες ώστε να προστατευθούν οι κλειστές δομές.

ΕΛΕΝΗ Α. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ


Ροή ειδήσεων

Advertisement