Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Lifestyle

Έλλη Κοκκίνου για τη σεξουαλική κακοποίηση: Κανένας δεν έδωσε δικαίωμα να του συμβούν όσα του συνέβησαν

Δημοσιεύθηκε

στις

Για το «ντόμινο» των αποκαλύψεων σχετικά με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης στον χώρο του θεάτρου και του θεάματος γενικότερα, αλλά και στα «Συναισθήματά» της, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου, ομώνυμου άλμπουμ της, μίλησε η Έλλη Κοκκίνου στην εκπομπή «Οι Τρεις ΘΕΜΑτοφύλακες» του ΘΕΜΑ 104,6, με τους Δημήτρη Τυχάλα, Μιχάλη Μουσελίμη και Βασίλη Αναστασόπουλο.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια επανέλαβε ότι γνώριζε για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης που κατήγγειλε δημοσίως η κουμπάρα της, ηθοποιός Τζένη Μπότση, είπε ωστόσο πως, όταν το θύμα δεν είναι ώριμο και έτοιμο να εξομολογηθεί τη δική του ιστορία, δεν μπορεί ο φίλος ή ο γνωστός του να κάνει καταγγελία.

Η Έλλη Κοκκίνου δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της για την στάση της Λίνας Μενδώνη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την έχει «εξοργίσει» το γεγονός πως η υπουργός Πολιτισμού ισχυρίστηκε ότι εξαπατήθηκε από τον πρώην, πλέον, καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη. «Όταν βρίσκεσαι σε τέτοια θέση, δεν μπορεί να μην έχεις ακούσει τις φήμες. Οφείλεις να το ψάξεις. Όχι σαν υπουργός. Σαν άνθρωπος» υπογράμμισε στο σημείο αυτό.

«Όταν γνωρίζεις για συμβάντα που αφορούν ανήλικα, οφείλεις να μιλήσεις, οφείλεις να προστατέψεις το παιδί. Με αυτό θυμώνω» επισήμαε ακόμη, διαχωρίζοντας τις περιπτώσεις της σεξουαλικής παρενόχλησης ή του εργασιακού bullying από αυτές της παιδεραστίας.

Η ίδια δήλωσε τυχερή, καθώς δεν έχει βιώσει σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση στον χώρο της δουλειάς της, και δεν… μάσησε τα λόγια τους. «Κανένας και καμία δεν έχει δώσει δικαίωμα, για να του συμβούν όσα του συνέβησαν» ξεκαθάρισε, Και συνέχισε: «Αυτοί οι άνθρωποι δεν χρειάζονται δικαίωμα. Ψάχνουν για θύματα, προσπαθούν να βρουν αδύναμους ανθρώπους, όχι εκείνους που μπορούν να αμυνθούν, να παλέψουν, να καταγγείλουν».

«Δεν ξέρω στα 22 μου, στα 24 πώς θα αντιδρούσα, αν θα το έλεγα στους γονείς μου» είπε ακόμη, λέγοντας ότι δεν μπορεί να μιλά εκ του ασφαλούς.

Απαντώντας, δε, σε ερώτηση για το ποιο θα είναι το πρώτο τραγούδι που θα πει, όταν ανοίξουν τα κέντρα διασκέδασης, επέλεξε τη νέα της επιτυχία, «Τι έχω τραβήξει», για να προσθέσει χαρακτηριστικά: «Νομίζω δεν θα κοιμηθούμε μια εβδομάδα, θ’ αγκαλιαζόμαστε και θα φιλιόμαστε με όλο τον κόσμο».

Ροή ειδήσεων

Advertisement