Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

H Eθνική ομάδα ηττήθηκε στο τελικό και επιστρέφει με την 2η θέση

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ήττα με 10-9 γνώρισε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των αντρών από το Μαυροβούνιο στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά που ολοκληρώθηκε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας την Κυριακή 21 Φλεβάρη.

 

Ο αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Τα δύο συγκροτήματα έπαιζαν για το γόητρο, όπως και πριν από ένα μήνα στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας όταν αναμετρήθηκαν στον τελικό της ευρωπαϊκής ζώνης της προκριματικής φάσης του world league.

Η Εθνική Ελλάδας ήταν διαρκώς εμπρός στο σκορ από το πρώτο λεπτό της συνάντησης και διατήρησε ένα ισχνό προβάδισμα 1-2 τερμάτων μέχρι και το τέλος της τρίτης περιόδου (8-6). Οι Μαυροβούνιοι πέτυχαν τέσσερα διαδοχικά γκολ στο τελευταίο οκτάλεπτο (10-8) και πήραν την νίκη και την πρώτη θέση στο τουρνουά, παρά το γεγονός ότι ο Γεννηδουνιάς μείωσε σε 10-9 οκτώ δευτερόλεπτα πριν το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-3, 2-1, 1-4. Σύνολο: 9-10.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Γαλανίδης, Γεννηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος, Ζερδεβάς.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Λαζοβιτς, Μπρούλιαν 2, Πέρκοβιτς, Πέτκοβιτς, Κουκοβιτς, Πόπαντιτς 1, Βίντοβιτς, Ουκρόπινα, Ίβοβιτς 2, Σπάϊτς, Μάτκοβιτς 5, Ράντοβιτς, Κάντιτς.

Στον μικρό τελικό η Κροατία εξασφάλισε το 3ο εισιτήριο για την Ολυμπιάδα του Τόκιο επικρατώντας με 25-24 της Ρωσίας στην διαδικασία των πέναλτι (11-11 κανονικός αγώνας).


Ροή ειδήσεων

Advertisement