Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
Connect with us

Αθλητισμός

Νέα επιστολή προς την Γ.Γ.Α. από τους προέδρους των σωματείων του 9ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι πρόεδροι του 9ου ομίλου της Γ’ Εθνικής έστειλαν χθες νέα επιστολή στην Γ.Γ.Α. αλλά και στην ΕΠΟ με ποιο τρόπο θα καλυφθούν όλα τους τα ερωτήματα.

Η επιστολή φυσικά αναφέρει τα πέντε αιτήματα που είχαν ήδη στείλει χωρίς να πάρουν καμία απάντηση.

Με λίγα λόγια όπως δείχνουν τα πράγματα το 80% των προέδρων των ομάδων της Γ’ εθνικής δεν έχουν την δυνατότητα να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση κάτω από αυτές τις συνθήκες και φυσικά χωρίς καμία οικονομική ενίσχυση.

 

Αναλυτικά η επιστολή:

«Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020 οι πρόεδροι όλων των σωματείων που αγωνίζονται στον 9ο όμιλο του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, ύστερα από τηλεδιάσκεψη, παρουσίασαν ένα κείμενο προτάσεων που αφορούσε το μέλλον του συγκεκριμένου πρωταθλήματος .

Δυστυχώς , κανένας από τους αρμόδιους φορείς , ΕΠΟ, ΓΓΑ και πολιτεία , δεν είχαν την ελάχιστη υπευθυνότητα και ευαισθησία να ασχοληθούν και να τοποθετηθούν σε ό,τι αφορούσε το πρωτάθλημα της Γ εθνικής.

Μετά την βίαιη διακοπή του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής λόγω της πανδημίας της COVID-19, πλέον βρισκόμαστε μπροστά σε μια βαθιά κρίση που πλήττει τον Ελληνικό αθλητισμό και ειδικά τον ερασιτεχνικό ,ο οποίος μέχρι σήμερα στερείται οποιασδήποτε μορφής ενίσχυσης από όλους τους κρατικούς φορείς αλλά και από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Η φετινή σεζόν η αλήθεια είναι πως ξεκίνησε με μεγάλη επιφύλαξη από όλους μας για την εξέλιξή της. Παρ’ όλα αυτά, οι διοικούντες των ομάδων ξεπερνώντας τους όποιους αρχικούς τους δισταγμούς ,και σε δύσκολες οικονομικά και κοινωνικά συνθήκες,πραγματοποιήσαμε μιαν υπέρβαση δηλώνοντας συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας τιμώντας έτσι τον αθλητισμό και το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Μέχρι που φτάσαμε στην διακοπή των αθλητικών δραστηριοτήτων που επεβλήθη στις 7 Νοεμβρίου. Έκτοτε,ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός αφέθηκε στην αβεβαιότητα και στο σκοτάδι δίχως την παραμικρή ενημέρωση από τους φορείς για το τι μέλλει γενέσθαι.

Η πρωτοφανής υγειονομική και οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα και τον κόσμο ολόκληρο, έχει πλήξει καίρια, όπως είναι φυσικό και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ιδιαίτερα οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, λόγω των πολλαπλών εξόδων λειτουργίας και διεξαγωγής των αγώνων, έχουν φθάσει στα όρια της επιβίωσής τους. Η διακοπή και αναστολή του πρωταθλήματος επέτεινε αυτήν την κρίση και στην αγωνιστική κατάσταση των ομάδων ,με συνέπειες καταστρεπτικές για την λειτουργία τους και τους σκοπούς που προσφέρουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Επίσης είναι βέβαιο , ότι λόγω της πανδημίας τα σωματεία και οι παράγοντές τους έχουν οδηγηθεί σε πλήρη οικονομική καταστροφή.

Τέλος, προοδευτικά υπήρξε αδιαφορία από κάθε παράγοντα της αγοράς (χορηγούς και διαφήμιση ) να επενδύσουν και να ενισχύσουν τα σωματεία σε ένα ανύπαρκτο οικονομικό και αθλητικό περιβάλλον .

Είναι σαφώς κατανοητό πως η γενικότερη κρίση λόγω της πανδημίας του covid-19 έχει ήδη δημιουργήσει έναν ασφυκτικό οικονομικό κλοιό στους παράγοντες των Σωματείων και με δεδομένη, την παρούσα στιγμή, την απαγόρευση παρουσίας φιλάθλων στα γήπεδα, βάση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που επιβάλλεται από τον ΕΟΔΥ και τη Γ.Γ.Α., χάνουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα από τα ελάχιστα έσοδα , τα εισιτήρια , που είχαν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Άλλωστε ,είναι κοινό μυστικό ότι το οικονομικό κόστος, αποτελεί ουσιαστικά τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για την ασφαλή επιστροφή των ερασιτεχνικών ομάδων στην αγωνιστική δράση, όσο η χώρα μας θα συνεχίσει να πλήττεται από τον κορωνοϊό και τα κρούσματα θα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

Αλήθεια , πόσο ασφαλής είναι η επιστροφή των ερασιτεχνικών ομάδων στην αγωνιστική δράση, όσο η χώρα μας θα συνεχίσει να πλήττεται από τον κορωνοϊό και τα κρούσματα θα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα;

 

ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ Ή ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Παράλληλα , αποφασίζεται η επανέναρξη των προπονήσεων χωρίς να υπάρχει σχέδιο και πλαίσιο ασφαλές που να ορίζει τί πρωτάθλημα θα διεξαχθεί. Πως και που θα γίνονται τα τεστ ; Ποιός θα κρατάει και θα κοντρολάρει το όλο σύστημα ; Εμείς ανήκουμε στην Ε.Π.Ο και στην κατηγορία μας είναι 140 ομάδες….

Πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα; Οι προπονητές μιλούν για 45 μέρες προετοιμασία.Δηλαδή θα κάνουμε 1,5 μήνα προετοιμασία για να έχουμε 1,5 -2 μήνες πρωταθλήματος ; Υπάρχει λογική ;

Πότε θα τελειώσει η σαιζόν; Πόσοι και που θα πάνε αυτοί που θα προβιβαστούν ή θα υποβιβαστούν. Ο υπουργός μιλάει για άμεση αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Πείτε μας θα παίξουμε πρωτάθλημα ή τουρνουά; Κατανοούμε για να εξυπηρετηθεί το ΣΥΣΤΗΜΑ και κάποιοι που το έχουν ανάγκη, χρειάζονται παίκτες.Κατανοητό.ΟΧΙ ομως στην πλάτη μας. ΟΧΙ στην εξαθλίωση των ερασιτεχνικών ομάδων και του ποδοσφαίρου.Μιλάμε για αγάπη του ποδοσφαίρου ή για τον βιασμό του.ΕΛΕΟΣ.Μας κάνετε να τσακωθούμε με ποδοσφαιριστές , με προπονητές για σοβαρά θέματα που πρέπει να λύσετε πρώτα εσείς ή καλύτερα να τα είχατε ήδη λύσει ,πριν μας φέρετε σ αυτήν την μπερδεμένη – διφορούμενη και τραγελαφική κατάσταση.

Στις τουριστικές περιοχές η σαιζόν ξεκινάει τον Μάϊο .Μπορούν οι ποδοσφαιρστές- εργαζόμενοι να συμμετέχουν στις υποχρεώσεις της ομάδας τους ; οι ποδοσφαιριστές της Γ΄Εθνικής είναι ερασιτέχνες.Αντέχουν χωρίς απραξία τόσων μηνών στον ένα χρόνο της πανδημίας να παίζουν Τετάρτη -Κυριακή;Ή θα τελειώσουμε τον Ιούλιο;

Τί θα γίνει όταν θα εμφανίζονται αυξημένα κρούσματα σε σωματεία. σε πόλεις και σε νομούς;

Θα διακόπτεται η αγωνιστική δραστηριότητα κάθε φορά, και το φαινόμενο «ακορντεόν» που τόσο πολύ ταλαιπωρεί την οικονομία και την κοινωνία θα διαλύσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ;

Όχι άλλα πειράματα !!!

Φτάνει πια!!!

Οι θέσεις μας είναι και παραμένουν αταλάντευτα σταθερές !!!

Εάν θεωρείται πως οι συνθήκες ,υγειονομικές και οικονομικές , επιτρέπουν την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ εθνικής αυτό μπορεί να γίνει μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις :

 

  1. Την διεξαγωγή των αγώνων με παρουσία φιλάθλων στο 50% της χωρητικότητας των γηπέδων. Πέραν ότι μιλάμε για υπαίθριους χώρους οι οποίοι προσφέρουν την δυνατότητα στον φίλαθλο κόσμο να παρευρεθεί κοντά στην ομάδα του, το εισιτήριο αποτελεί το βασικό και πιο άμεσο έσοδο των ομάδων μας.

 

  1. Οι γηπεδούχες ομάδες να αναλάβουν την υποχρέωση να καλύψουν μόνο τα έξοδα της αμοιβής των διαιτητών και των παρατηρητών αγώνα και διαιτησίας με την Ε.Π.Ο. να αναλαμβάνει να καλύψει τα οδοιπορικά των (κάτι το οποίο θα μπορούσε να γίνεται και μέσω των ΕΠΣ δίχως να εμπλέκονται τα σωματεία) καθώς και την αναστολή καταβολής προστίμων λόγω καρτών για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.

 

  1. Κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής των ομάδων μέσω των Περιφερειών και των Δήμων.

 

  1. Οικονομική ενίσχυση ύψους 30.000 ευρώ δεδομένης της απώλειας εσόδων (παύση εκδηλώσεων, αδυναμία εξεύρεσης χορηγών, απουσία κόσμου) λόγω της πανδημίας.

 

  1. Την υποχρέωση για Covid Tests να την επωμιστεί η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων – Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας κι όχι τα ίδια τα σωματεία.

 

Α. Πρωτάθλημα δύο γύρων που να εξασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα και την αξιοπιστία του.

Β. Μηδενική επιβολή χρηματικών προστίμων για κίτρινες και κόκκινες κάρτες.

Γ. Κατανομή του ποσού των 4.500.000,00 € που δίδεται από την UEFA, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και στα ερασιτεχνικά σωματεία και της Γ Εθνικής.

Δίχως την ικανοποίηση των παραπάνω καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο για τις ομάδες μας να συνεχίσουν το φετινό Γολγοθά του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η επιλογή είναι μόνο ΜΙΑ !!!

Το φετινό πρωτάθλημα να θεωρηθεί ως ΜΗ ΓΕΝΟΜΕΝΟ και να διεξαχθεί εκ νέου το Σεπτέμβριο.

Κύριοι όσοι αγαπάμε και υπηρετούμε το ποδόσφαιρο πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις !!!

Είμαστε σίγουροι ότι αντιλαμβάνεστε απόλυτα τις ανησυχίες μας και τους προβληματισμούς που σας αναπτύξαμε.

Πιστεύουμε ειλικρινά ότι θα εξαντλήσετε όλες σας τις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσεων που θα δυναμώσουν το πρωτάθλημα της Γ Εθνικής και είμαστε δίπλα σας, για να βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο εσείς κρίνετε πρόσφορο στην διαδικασία αυτή.

Με Εκτίμηση

Οι εκπρόσωποι ΟΛΩΝ των σωματείων του 9ου Ομίλου της Γ Εθνικής.

 

Μπάσκετ

Προμηθέας: Συμφώνησε ο Τζεράι Γκραντ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια σημαντική κίνηση προχώρησε ο Προμηθέας. Το απόγευμα του Σαββάτου(24/7) ο Τζεράι Γκραντ, συμφώνησε με το σύλλογο και θα παραμείνει και την επόμενη περίοδο στο σύλλογο.

Πλέον μετά τους Γκάντι και Ρέι, ο Γκράντ αποτελεί την τρίτη προσθήκη ξένου με τον Λουίς Κασιμίρο και τους συνεργάτες τους να επεξεργάζονται τις επόμενες κινήσεις τους για την στελέχωση του ρόστερ.

Περισσότερα

Βόλεϊ

To μήνυμα του προέδρου της ΕΣΠΕΠ Θ. Κανελλόπουλου από την Κεφαλονιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα το πρωί στο θέατρο Αργοστολίου «ΚΕΦΑΛΟΣ» στα πλαίσια της διεξαγωγής του τουρνουά beach volley το Σαββατοκύριακο στον Άη Χέλη. Το παρόν έδωσαν οι  Φώτης Αυγουστάτος, πρόεδρος του συλλόγου ΑΜΜΟΣ, Θεόδωρος Κανελλόπουλος, πρόεδρος σωματείων πετοσφαίρισης Πελοποννήσου, Σπύρος Γκολίτσης, εκπρόσωπος του north area beach volley, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Γεράσιμος Τσιμάρας, προπονητής και εκπρόσωπος του συλλόγου,  η Αμαλία Αυγουστάτου και η Σοφία Λουκά όπου εκπροσώπησαν το αγωνιστικό τμήμα.

 

Ο Σύλλογος beach volley ΑΜΜΟΣ αποτελεί το πρώτο σωματείο αποκλειστικά για beach volley στην δυτική και νησιωτική Ελλάδα. Η κινητήρια δύναμη δημιουργίας του ήταν η αγάπη για το άθλημα, το αρχαίο ιδεώδες του αθλητισμού. Ο σύλλογος ΑΜΜΟΣ  έχει αναγνωριστεί και από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. Η Κεφαλονιά προβλέπεται να εξελιχθεί σε νησιωτικό προορισμό για το beach volley. Το πρωτάθλημα beach volley junior open για αγόρια και κορίτσια στην κατηγορία Κ19 θα αποτελέσει το ξεκίνημα του όλου εγχειρήματος. Το απόγευμα θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις και από το πρωί του Σαββάτου το τουρνουά. Στόχος του συλλόγου είναι με τη σωστή καθοδήγηση οι αθλητές να εκφράσουν την καλή εκδοχή του εαυτού τους στην δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε.

Ο Σπύρος Γκολίτσης, καθηγητής φυσικής αγωγής πετοσφαίρισης, έχει διανύσει μια λαμπρή πορεία στα δρώμενα του volley και μέσα από τις ομάδες beach volley ενηλίκων εντείνεται η προσπάθεια να αναπτυχθούν περισσότερα τουρνουά. Το ξεκίνημα γίνεται με δέκα junior τουρνουά, μέσα σε αυτό και αυτό που θα λάβει χώρα στην Κεφαλονιά, όπου είναι ενταγμένα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ17 το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Ρόδο. Στο τουρνουά που θα γίνει στον Άη Χέλη θα πάρουν μέρος συνολικά είκοσι ομάδες, δώδεκα γυναικείες και οχτώ ανδρικές.

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος, όπου τόνισε ότι η Κεφαλονιά έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει για τους καλοκαιρινούς μήνες διεθνή προορισμό beach volley που θα μπορούν να συμμετάσχουν ακόμη και αθλητές που προετοιμάζονται για την Ολυμπιάδα. Το volley είναι πνευματικό παιχνίδι επισημαίνει και εύχεται καλή επιτυχία στις Αμαλία Αυγουστάτου και Σοφία Λουκά όπου συμμετέχουν στο τουρνουά.

 

Τα κορίτσια δήλωσαν χαρούμενα που θα εκπροσωπήσουν την Κεφαλονιά στον τελικό της Ρόδου και αναφέρουν ότι μέσω του beach volley έχουν μάθει πολλά πράγματα που τους χρειάζονται στη ζωή τους.

 

 

Ο Φώτης Αυγουστάτος ευχαρίστησε τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά και τον δήμο Αργοστολίου για την συμβολή του. Τα δύο χρόνια της τοξικής κατάστασης που βιώνουμε αποτέλεσαν ευκαιρία για τη γέννηση δραστηριοτήτων με υγιείς βάσεις προκειμένου να ξεπεραστεί όλη αυτή η ψυχολογική πίεση. Είναι καθήκον να δίνουμε στα παιδιά μας προοπτική στον αθλητισμό, τονίζει. Ο σύλλογος δημιουργήθηκε εν μέσω της πανδημίας και θα προβληθεί το νησί μας στο ευρύτερο κοινό. Τέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλες της ομάδες του τουρνουά.

 

Τα γήπεδα σε Κεραμειές, Διλινάτα και Τραυλιάτα εντάχθηκαν σε πρόγραμμα ανακαίνισης. Στα Τραυλιάτα μάλιστα θα ξαναγίνει ενεργό το αθλητικό κέντρο όπου θα φιλοξενεί προπονήσεις beach volley. Tέλος, θα ανακαινιστεί και το αθλητικό κέντρο στα Κουρκουμελάτα όπου εκτός από το γήπεδο του μπάσκετ, θα δημιουργηθεί γήπεδο beach volley όπου θα έχει όλα τα εφόδια για τη διεξαγωγή πανελλήνιων αγώνων.

ΠΗΓΗ: ekefalonia.gr

Περισσότερα

Βόλεϊ

Ηττα και αποκλεισμός για τους παίδες της Ολυμπιάδας

Δημοσιεύθηκε

στις

Παίζοντας με πολλές απουσίες και μόνο 7 διαθέσιμους παίκτες, η ομάδα βόλεϊ παίδων της Ολυμπιάδας παραδόθηκε στο ανώτερο Ολυμπιακό και ηττήθηκε με 3-0 ( 25-18, 25-19, 25-16) σετ  για την 1η αγωνιστική του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι ήταν νοκ-άουτ και έτσι η Πατρινή ομάδα αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ (Συνοδινος): Εκμετσόγλου, Μπαίλος, Θεοδωρακόπουλος, Χουμουρίτης, Πιπέρης, Μαυρτομάτης, λίμπερο ο Ράπτης, (Ρεγκούτης).

Περισσότερα
GOODYS
ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα