Τρίτη 20 Απριλίου 2021
Connect with us

Αθλητισμός

 Προβληματισμένοι οι πρόεδροι

Δημοσιεύθηκε

στις

Θεωρούν πολύ δύσκολο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα οι Χρήστος Λούβαρης και Δημήτρης Θανόπουλος

ΤΟΥ ΧΑΡΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Η πίεση που ασκούσε ο ΠΣΑΠ στην κυβέρνηση έφερε αποτελέσματα με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να «ανάβει» το πράσινο φως για επιστροφή στις προπονήσεις στην Γ’ Εθνική, ενώ παράλληλα αναμένεται το επόμενο διάστημα να γίνει γνωστή και η ημερομηνία έναρξης των πρωταθλημάτων.

Αυτό όμως φαίνεται να είναι αρκετά δύσκολο, αφού φαίνεται ότι ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον. Δηλαδή η ΓΓΑ αυτή την στιγμή ενώ ανάβει το πράσινο φως ρίχνει το μπαλάκι αρχικά στην ΕΠΟ και εν συνεχεία στους προέδρους των ομάδων.

Το να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα με όλα αυτά τα μέτρα, όταν δεν υπάρχει κανένα έσοδο, δεν φαίνεται να είναι εφικτό.

Όπως αναφέρει το αντίστοιχο ΦΕΚ, οι αθλητές θα πρέπει να κάνουν εβδομαδιαίο έλεγχο με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Το συγκεκριμένο τεστ αντιγόνου στοιχίζει 10 ευρώ ανά άτομο και σίγουρα είναι ένα κόστος επιπλέον που επιβαρύνει τα σωματεία της Γ’ Εθνικής.

Οι πρόεδροι των ομάδων της Γ’ Εθνικής του 9oυ ομίλου δείχνουν προβληματισμένοι και έχουν πολλά ερωτήματα για το πώς μπορεί να γίνει αυτή η επανέναρξη.

Η «Γ» επικοινώνησε με τους προέδρους του Διαγόρα, της Αχαϊκής και της Θύελλας Πατρών προκειμένου να μας αναφέρουν τι μέλλει γενέσθαι με το πρωτάθλημα.

Αρχικά δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα πλάνο, καθώς κανένας δεν γνωρίζει υπό ποιες προϋποθέσεις θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ενώ πολλά είναι τα ερωτηματικά για την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Ο πρόεδρος της Αχαϊκής Γιάννης Μάνιαρης τόνισε ότι περιμένει να δει πώς ακριβώς θα βοηθηθούν οι ομάδες έτσι ώστε να υπάρξει αυτή η επανέναρξη. Μαζί του συμφώνησαν και ο Δημήτρης Θανόπουλος της Θύελλας Πατρών αλλά και ο Χρήστος Λούβαρης του Διαγόρα.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΒΑΡΗΣ

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά»

Ο πρόεδρος του Διαγόρα εμφανίστηκε προβληματισμένος, αφού τα ερωτήματα για το πώς θα επιστρέψουν στις προπονήσεις οι ομάδες είναι πολλά. Μας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε αρκετά προβληματισμένοι και πρέπει να δούμε όλες τις λεπτομέρειες και τι ακριβώς γράφει η ΚΥΑ. Δεν μπορούμε να πάρουμε θέση για την έναρξη στην παρούσα φάση.

Η διοργανώτρια αρχή που είναι η ΕΠΟ έχει τον κύριο λόγο και πρέπει να μας αναφέρει με ποια προκήρυξη θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα: με την παλιά ή με την καινούργια; Το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αχαΐας δεν θα διεξαχθεί, οπότε καμία ομάδα δεν θα πάρει εισιτήριο ανόδου για την Γ’ Εθνική.

Επίσης, ποιες θα είναι ημερομηνίες και πώς θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με έναν γύρο; Θα αγωνιζόμαστε Τετάρτη-Κυριακή; Φυσικά το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι τα τεστ. Ποιος θα τα κάνει και ποιος θα τα πληρώνει;

Εμείς με βεβαιότητα αναφέρουμε ότι δεν θα ρισκάρουμε να επιστρέψουμε στις προπονήσεις από σήμερα χωρίς τεστ. Ο Διαγόρας «χτυπήθηκε» από τον covid με έξι ενεργά κρούσματα και δεν ρισκάρουμε την υγεία των ποδοσφαιριστών, των προπονητών και των παραγόντων και παράλληλα όλων των οικείων τους. Η ΓΓΑ πετάει το μπαλάκι στην ΕΠΟ και καλό είναι να τα βρουν οι δύο τους.

Όπως αντιλαμβάνεστε, τα ερωτήματα είναι πολλά και αν δεν μπορεί να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με ασφάλεια και τήρηση των πρωτοκόλλων, καλύτερα να μην ξεκινήσει ποτέ».

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

«Το μάρμαρο το πληρώνουμε εμείς»

Ο γενικός διευθυντής της Θύελλας Πατρών Δημήτρης Θανόπουλος τόνισε ότι μεταβιβάζεται η ευθύνη του κοινωνικού κράτους στους ερασιτέχνες παράγοντες, ενώ είπε ότι όλες οι διοικήσεις των ομάδων του ομίλου θα συναντηθούν και θα αποφασίσουν.

Τα ερωτήματα και του Δημήτρη Θανόπουλου είναι πολλά, όπως τα έσοδα των ομάδων που χωρίς κόσμο στην κερκίδα είναι μηδενικά. Ακόμα, το εξοδολόγιο της διαιτησίας, οι χορηγίες από τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές, το θέμα των νεαρών αθλητών, καθώς οι μαθητές τον Μάιο έχουν πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ οι φοιτητές εξεταστική τον Ιούνιο. Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα όσο αγάπη και μεράκι να έχει κανείς για τον αθλητισμό, αφού καλούνται να πληρώσουν υποχρεώσεις και έξοδα 8 μηνών χωρίς κανένα απολύτως έσοδο. “Όπως καταλαβαίνουμε, πάλι το μάρμαρο καλούμαστε να το πληρώσουμε εμείς οι παράγοντες” λέει χαρακτηριστικά.

 

Αθλητισμός

Δ. Νικολακόπουλος: «Η Περιφέρεια επιχορηγεί ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που μετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα, στηρίζοντας τον τοπικό αθλητισμό»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Στην οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων που συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ομαδικών ολυμπιακών αθλημάτων προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού Δημήτρης Νικολακόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε  σήμερα Τρίτη 20 Απριλίου 2021.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει τον αθλητισμό και θα συνεχίσει να τον στηρίζει, αναγνωρίζοντας την σημασία του. Για πρώτη φορά, προχωράμε στην οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας που συμμετέχουν σε εθνικού επιπέδου πρωταθλήματα και υπηρετούν ολυμπιακά αθλήματα. Με την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που μας δίνει ο σχετικός νόμος έχει εξασφαλιστεί κονδύλι 100.000 ευρώ το οποίο θα διατεθεί στα επιλέξιμα σωματεία»,  ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε συνολικά στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη στήριξη των νοσηλευτικών μονάδων, των κοινωνικών δομών και της επιχειρηματικότητας από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας και πρόσθεσε: «Σήμερα ανακοινώνουμε την οικονομική στήριξη του αθλητισμού που συνεχίζει να καταπονείται από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Πρωταθλήματα σταμάτησαν, διεθνείς οργανώσεις ανεστάλησαν, αθλητικές εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές. Στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των ερασιτεχνικών σωματείων, αναγνωρίζοντας ότι αποτελούν τον βασικό πυρήνα ανάπτυξης του αθλητισμού. Τα αθλητικά σωματεία και των τριών Περιφερειακών μας Ενοτήτων θα επιχορηγηθούν για τις δαπάνες που επωμίζονται για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Θα προτιμούσαμε τα Πρωταθλήματα να είναι σε πλήρη εξέλιξη και η οικονομική ενίσχυση να κατευθυνόταν στις μετακινήσεις των αθλητικών σωματείων για τη διεξαγωγή αγώνων. Προέχει όμως η δημόσια υγεία και η ασφάλεια στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Προβαίνουμε σε αυτήν την κίνηση την δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς στο επόμενο διάστημα θα έχουμε την επανεκκίνηση του αθλητισμού και θέλουμε οι αθλητές της Δυτικής Ελλάδας να επιστρέψουν στους χώρους άθλησης με ασφάλεια».

Όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης, η οικονομική ενίσχυση δίνεται σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία που συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ομαδικών Ολυμπιακών αθλημάτων σύμφωνα με τις αποφάσεις των υγειονομικών πρωτοκόλλων της Γ.Γ.Α., (επιτρεπόμενων ομαδικών αθλημάτων για αγώνες και προπονήσεις) κατά την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021.

Τα ενδιαφερόμενα σωματεία θα πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση από την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 έως και την Παρασκευή 5 Μαΐου 2021 συνοδευόμενη από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Καταστατικό θεωρημένο και τυχόν τροποποιήσεις
  2. Αποδεικτικό φωτοαντίγραφο του Σωματείου, του αποτελέσματος έλεγχου από την πλατφόρμα εγγραφής αθλητικών σωματείων στο Μητρώο της Γ.Γ.Α. (Ειδική Αθλητική Αναγνώριση)
  3. Πρακτικό εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου και απόφασης Δ.Σ. περί συγκρότησης σε σώμα
  4. Απολογισμός 2020 και Προϋπολογισμός 2021
  5. Βεβαίωση οικείας ομοσπονδίας αγωνιστικής δράσης του σωματείου για το αγωνιστικό έτος 2020 -2021, συμμετοχής σε εθνικά πρωταθλήματα Ολυμπιακών αθλημάτων.
  6. Πρακτικό απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, το οποίο θα αποτελείται από: α) οικονομικό προϋπολογισμό εξόδων υγειον/κων δαπανών πρόληψης και προστασίας Covid-19 (π.χ. τεστ Covid-19, μάσκες προστασίας, αντισηπτικά υλικά, υλικά απολύμανσης, ιατρική  κάλυψη παροχή υπηρεσιών),  β) πλήθος Αγωνιστικών τμημάτων 2020-2021 σε Εθνικά Πρωταθλήματα,  γ) πλήθος αθλητών και προσωπικού του Σωματείου, για το αγωνιστικό έτος 2020-2021. Σύμφωνα με το επισυναπτόμενο Υπόδειγμα «Αναλυτική περιγραφή της δράσης και δαπανών της αγωνιστικής περιόδου 2020 – 2021»
  7. Υπεύθυνη Δήλωση Νόμιμου εκπροσώπου του Σωματείου. Σύμφωνα με το επισυναπτόμενο Υπόδειγμα.
  8. Τα αθλητικά Σωματεία που θα επιχορηγηθούν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα πρέπει να προσκομίσουν τα εξής επιπλέον απαραίτητα δικαιολογητικά: Φορολογική ενημερότητα του Σωματείου για ποσό επιχορήγησης 1.500,00 ευρώ και άνω και επιπλέον ασφαλιστική ενημερότητα για επιχορήγηση 3.000,00 ευρώ και άνω.

Η κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών θα γίνεται στα κατά τόπους Τμήματα Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, είτε αυτοπροσώπως στα αντίστοιχα Διοικητήρια των Περιφερειακών Ενοτήτων, είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected]

Η αίτηση, η υπεύθυνη δήλωση και το υπόδειγμα «Αναλυτική περιγραφή της δράσης και δαπανών της αγωνιστικής περιόδου 2020–2021» είναι αναρτημένα στον ιστότοπο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ( www.pde.gov.gr/gr/enimerosi/prosklisi-pros-ta-athlitika-erasitexnika-somateia.html ).

 

 

 

 

Περισσότερα

Ποδόσφαιρο

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας(20/4)

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότερα

Παναχαϊκή

Χωρίς Αποστολόπουλο και Λαρέα στην Ξάνθη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκε σήμερα η αγωνιστική προετοιμασία της Παναχαϊκής για τον εκτός έδρας αγώνα με την Ξάνθη.

Στην αποστολή για την αναμέτρηση με τους Ακρίτες περιλαμβάνονται οι εξής ποδοσφαιριστές:

Κολοβούρης, Σούλης, Πάνος, Σταμόπουλος, Μαρκοπουλιώτης, Μπελεζάκης, Πλιάτσικας, Πατάπης, Μουστακόπουλος.

Bruce, Αραβίδης, Batrovic, Κουσκουνάς, Γιούσης, Μασούρας, Σκεπετάρης, Κόκας, Παπαδόπουλος, Cerutti, Αργυρόπουλος.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα