Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Βόλεϊ

Οι αρχηγοί των τριών πατρινών ομάδων βόλεϊ μιλούν στη «Γ» σχολιάζοντας το λουκέτο και την απόφαση της ΕΟΠΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Την ώρα που η πολιτεία άναψε το πράσινο φως σε πολλά αθλήματα να επιστρέψουν από σήμερα στις προπονήσεις, το βόλεϊ είναι το μοναδικό άθλημα όπου δεν υπάρχει αγωνία, καθώς με εξαίρεση τη Volley League ανδρών και γυναικών που είναι σε εξέλιξη, σε όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα έχει μπει παύλα από την ΕΟΠΕ με την πρόσφατη απόφασή της.

Πλέον οι όποιες επαφές και συζητήσεις γίνονται από τους ανθρώπους του χώρου είναι για να διεξαχθούν τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα προς τον Μάιο, αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Με την απόφαση της ΕΟΠΕ θυμίζουμε πως μπήκε τελεία σε τέσσερις ομάδες της Αχαΐας: τον ΑΟ Αιγιαλέων που δεν πρόλαβε να κάνει το ντεμπούτο του στην Preleague, τις γυναικείες ομάδες της ΕΑΠ και του Απόλλωνα, αλλά και την ανδρική ομάδα της Ολυμπιάδας, οι οποίες πλέον κάνουν τα όποια σχέδια για την περίοδο 2021-22.
Η «Γ» μίλησε χθες με τους αρχηγούς των τριών πατρινών ομάδων διατυπώνοντάς τους τα εξής ερωτήματα:
1. Συμφωνείτε με την απόφαση της ΕΟΠΕ ή θα μπορούσε να περιμένει λίγες μέρες ακόμα;
2. Τι σημαίνει για τους αθλητές του βόλεϊ να έχουν μείνει σχεδόν 12 μήνες εκτός δράσης;
ΚΡ. ΥΦΑΝΤΗ: «ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ»
Η αρχηγός της ΕΑΠ Κρίστι Υφαντή δήλωσε:
1. «Συμφωνώ με την απόφαση της ομοσπονδίας για την διακοπή του πρωταθλήματός μας. Οι αθλητές στο σύνολό τους δεν θα μπορέσουν μετά από μια τόσο μεγάλη διακοπή και αποχή να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος. Ήδη βλέπουμε πόσα προβλήματα αντιμετωπίζουν αθλήτριες που παίζουν σε υψηλότερο επίπεδο από εμάς. Αν δεν κάνω λάθος, έχουμε τρία σοβαρά περιστατικά με κομμένους χιαστούς! Αυτό από μόνο του χρειάζεται 15 μήνες για να επανέλθει κάποιος. Άρα μιας και η κατάσταση είναι τέτοια, είναι καλύτερο να σταματήσει το πρωτάθλημα και να γίνει τη νέα χρονιά.
Αυτό λέει η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη είναι το οικονομικό κόστος που έχουν οι ομάδες και εννοώ αυτές που έχουν βάλει χρήματα για μεταγραφές, καθώς και τα όποια χρήματα έχουν δώσει για την συμμετοχή τους στην κατηγορία. Αυτούς δεν βλέπω να τους έχει υπολογίσει κάνεις!
2. Κατά βάση είναι πολύ κακό για όλους μια τόσο μεγάλη αποχή. Δεν αγγίζει την καταστροφή, αλλά είναι κακό. Όπως είπα και πριν, επειδή είναι σχεδόν βέβαιο ότι όλες οι ομάδες θα έχουν τραυματισμούς, είναι καλύτερη μια μεγάλη αποχή, αλλά να είσαι υγιής ως αθλητής και να κάνεις μια προετοιμασία αρκετά μεγαλύτερη σε χρόνο για τη νέα χρονιά παρά να μπεις γρήγορα και εννοώ τη φετινή χρονιά για να μην έχεις 12 μήνες αποχής και να κινδυνεύεις με έναν τραυματισμό που θα μπορεί να είναι και ο λόγος για να σταματήσεις τον αθλητισμό».
Χ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ: «Η ΕΟΠΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ»
Από την πλευρά της γυναικείας ομάδας του Απόλλωνα, η αρχηγός Χαρά Σπυρόπουλου είπε:
1. «Δυστυχώς τα νέα δεδομένα δείχνουν πως η ομοσπονδία γρήγορα και πρόχειρα έτρεξε να κλείσει τη συζήτηση για το άνοιγμα των πρωταθλημάτων. Την Παρασκευή η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εξέθεσε το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας για την βιασύνη του. Όμως το κλείσιμο των πρωταθλημάτων είναι πραγματικότητα και πρέπει να ενεργήσουμε σύμφωνα με αυτήν.
2. Για τους αθλητές η αποχή των 12 μηνών είναι πολύ δύσκολη και επικίνδυνη για πολύ μεγάλο και σοβαρό τραυματισμό. Η επάνοδος χρειάζεται σοβαρή και επιστημονική δουλειά και ελπίζω όλα να κυλήσουν ομαλά».
ΑΝΤ. ΦΙΛΙΠΠΟΥ: «ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ»
1. «Εγώ ήμουν σίγουρος ότι θα συμβεί αυτό δεδομένου ότι δεν έβλεπα καμία προσπάθεια από τους αρμόδιους. Δυστυχώς οι κατηγορίες πέραν της Α1 πλήρωσαν την νύφη. Δεν είμαι φυσικά υπέρ του να σταματάς κάτι έτσι απλά και να μην προσπαθείς να κάνεις υποδομές και να βρίσκεις λύσεις για την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Μπορώ να μιλάω ώρες για το πόσο κακό μπορεί να κάνει όλο αυτό στους αθλητές, μικρούς και μεγάλους.
2. Η απραξία όλων αυτών των μηνών μόνο κακά αποτελέσματα μπορεί να φέρει στην φυσική μας κατάσταση, στην ψυχολογία μας, στην καθημερινότητα που όλοι είχαμε συνηθίσει, στην προσπάθεια τού να γινόμαστε καλύτεροι και χίλια δυο άλλα. Δεν θα ξεχάσω το χτυποκάρδι που είχαμε πριν από κάθε ντέρμπι του Σαββάτου και τώρα το χτυποκάρδι μας είναι για το πότε επιτέλους θα μας ανοίξουν. Δεύτερη χρονιά που πάει στα σκουπίδια και πλέον χρειάζεται πολλή δουλειά να επανέλθουμε όλοι μας ξανά σε καλό επίπεδο».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement