Connect with us

Αθλητισμός

Παραμένει στο… στο κόλπο

Published

on

Η Παναχαϊκή παρότι υποχώρησε στην 6η θέση, μετά τις μεγάλες νίκες του Διαγόρα και της Ξάνθης- Το ντέρμπι Ιωνικού – Λεβαδειακού 1-1, μόνος στην κορυφή ο Εργοτέλης

TOY   ΧΑΡΑΛΑΜΠΟY Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ 

Τα χθεσινά αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 2 δεν ήταν και τα καλύτερα για την ομάδα της Παναχαϊκής που μετά την ήττα στο Παγκρήτιο Στάδιο από τον Εργοτέλη με 1-0 έπεσε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Και οι ομάδες που «καβάλησαν» τους «κοκκινόμαυρους» είναι ο Διαγόρας και η Ξάνθη που σημείωσαν πολύ σημαντικές νίκες με 1-0 εκτός έδρας επί των Τρικάλων και 2-1 εντός επί του ΟΦ Ιεράπετρας αντίστοιχα.

Ο Διαγόρας πλαισιώθηκε στην 3η θέση με συγκάτοικο τον Λεβαδειακό (17 Β.) και η Ξάνθη στην 5η θέση με 16 βαθμούς.

Η αλήθεια είναι ότι η ζημιά δεν είναι μεγάλη για τους «κοκκινόμαυρους» αφού το ντέρμπι ανάμεσα στον Ιωνικό και τον Λεβαδεικό ήρθε ισόπαλο με 1-1 και η διαφορά είναι σχετικά μικρή (+4 και +3 αντίστοιχα).

Βέβαια πολύ σημαντικό είναι ότι η Παναχαϊκή την Κυριακή πρέπει πάση θυσία να νικήσει την Ξάνθη αφού έχει ένα παιχνίδι λιγότερο με την Δόξα Δράμας εντός έδρας το οποίο έχει οριστεί για τις 14/3.

Ένα παιχνίδι λιγότερο έχει και ο Εργοτέλης ο οποίος αυτή την στιγμή φιγουράρει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 19 βαθμούς και βρίσκεται στο +5 από τους «κοκκινόμαυρους». Οι Κρητικοί μεθαύριο θα παίξουν το εξ αναβολής παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής εκτός έδρας με την Δόξα Δράμας.

Αναλυτικά όλα τ’ αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής με τους σκόρερ έχουν ως εξής:

Ιωνικός-Λεβαδειακός 1-1 (27΄ Κάστρο- 69′ Νίκας) (63′ Κόκκινη κάρτα για τον Λεβαδειακό Μήγας)

Ξάνθη – ΟΦ Ιεράπετρας 2-1 (25΄ Σιατραβάνης, 84′ Τάτος- 42΄ πεν. Βογιατζής)

Τρίκαλα-Διαγόρας 0-1 (2΄ Σμυρλής)

Απόλλων – Χανιά 1-0 (61΄ Ομπράντοβιτς)

Εργοτέλης- Παναχαϊκή 0-1 (71΄ Μπουρσέλης)

Δόξα-Καραϊσκάκης 0-0

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 10 αγώνες)

Εργοτέλης                       8-3   19

Ιωνικός                            11-7 18

Λεβαδειακός                  10-6 17

Διαγόρας                         9-6   17

Ξάνθη                              8-6   15

Παναχαϊκή                     11-6 14

Τρίκαλα                          9-9   12

Χανιά                              6-7   11

Απόλλων Λαρ.               5-7   9

Δόξα Δράμας                 5-9   8

ΑΕ Καραϊσκάκης         6-14 7

Ιεράπετρα                    7-15 3

*Από ένα παιχνίδι λιγότερο έχουν Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης και Ξάνθη.

*Από τρία παιχνίδια λιγότερα έχει η Δόξα Δράμας.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ (24/2)

ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ

Δόξα Δράμας-Εργοτέλης

 

ΕΠΟΜΕΝΗ

11η Αγωνιστική

Χανιά-Ιωνικός (27/2)

Διαγόρας-Καραϊσκάκης (27/2)

ΟΦ Ιεράπετρας-Τρίκαλα (27/2)

Λεβαδειακός-Δόξα (28/2)

Εργοτέλης-Απόλλων (28/2)

Παναχαϊκή-Ξάνθη (28/2)

 

 Πατρινοί βρέθηκαν στο Παγκρήτιο

Τα χιλιόμετρα είναι πολλά όμως η αγάπη τους για την μεγάλη «κυρία», την Παναχαϊκή, δεν πτόησαν τους Πατρινούς να βρεθούν στο Παγκρήτιο στάδιο και να στηρίξουν την ομάδα της καρδιάς τους.

Αυτοί είναι ο Στέφανος Κωστόπουλος και ο Μπάμπης Βισβάρδης με τον γιο το Δημήτρη. Εκεί βρήκαν και τον Βασίλη Μαραβέλα που ταξίδεψε από την Αθήνα για την Κρήτη για να βρεθεί και αυτός κοντά στην αγαπημένη του ομάδα.

 

 ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΛΟΒΟΥΡΗΣ

«Νίκη την Κυριακή με Ξάνθη»

Η επόμενη ημέρα είναι δύσκολη για την ομάδα της Παναχαϊκής μετά την εκτός έδρας νίκη με 1-0 από τον Εργοτέλη. Ο πορτιέρο των «κοκκινόμαυρων» Ανδρέας Κολοβούρης μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε τόσο για το παιχνίδι του Εργοτέλη όσο και γι’ αυτό που έρχεται την Κυριακή με την Ξάνθη. Ένα παιχνίδι που η Παναχαϊκή πρέπει να κερδίσει πάση θυσία για να παραμείνει στα ψηλά του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ανδρέας Κολοβούρης τόνισε:

«Ήταν ένα ματς ειδικών συνθηκών. Ξέραμε τον τρόπο παιχνιδιού του Εργοτέλη, νομίζω ανταποκριθήκαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Από μία φάση στο δεύτερο ημίχρονο, δεχθήκαμε ένα γκολ, ήταν δύσκολο να γυρίσουμε το ματς. Στόχος της ομάδας παραμένει η άνοδος. Την Κυριακή με την Ξάνθη πάμε για τη νίκη. Ο Εργοτέλης είναι πολύ καλή ομάδα, γνωρίζω και τα παιδιά, είναι ευχάριστο να παίζεις εδώ ποδόσφαιρο, τους εύχομαι καλή συνέχεια».

 

Συνεχίστηκε η κακή παράδοση στην Κρήτη

Όπως αναφέραμε και στο φύλλο του Σαββάτου η Παναχαϊκή έχει κακή παράδοση στην Κρήτη απέναντι στον Εργοτέλη. Αυτή συνεχίζεται αφού ηττήθηκε για μια ακόμα φορά με 1-0 και ο Εργοτέλης είναι ο «κακός της δαίμονας».

Η Παναχαϊκή στην Κρήτη σε 9 παιχνίδια (μαζί και με του Σαββάτου) στην έδρα του αντιπάλου, μετράει μόλις 2 νίκες και 7 ήττες.

Οι νίκες αυτές έρχονται από πολύ παλιά, τις χρονιές 1967 και 1971. Την πρώτη με 3-0 χάρη στα τέρματα του μεγάλου Δαβουρλή (2) και Μιχαλόπουλου και την δεύτερη με 2-0 με τέρματα που είχε σημειώσει ο Μιχαλόπουλος.

Από κει και πέρα η Παναχαϊκή δεν έχει καταφέρει να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας στην Κρήτη με την παράδοση να συνεχίζεται υπέρ των Κρητικών.

 

Οι σκόρερ

Στην κορυφή ο Κάστρο

Μετά το γκολ που σημείωσε ο έμπειρος άσος του Ιωνικού στο εντός έδρας ματς με τον Λεβαδειακό έφτασε τα 6 τέρματα και εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ.

Στην δεύτερη θέση με 3 γκολ παραμένει τόσο ο Μπάτροβιτς όσο και ο Αραβίδης της Παναχαϊκής ενώ με δύο γκολ πιο χαμηλά είναι ο Γιούσης.

 

6 ΓΚΟΛ: Κάστρο (Ιωνικός).

3 ΓΚΟΛ: Μπάτροβιτς (Παναχαϊκή), Γκίνη (ΟΦΙ), Διαμαντόπουλος (Χανιά), Τζιώρας (Λεβαδειακός), Μπαστακός (Διαγόρας Ρόδου), Αραβίδης (Παναχαϊκή).

2 ΓΚΟΛ: Κουσκουνάς (Παναχαϊκή), Γιούσης (Παναχαϊκή), Ευθυμίου (Τρίκαλα), Αλμπάνης (Τρίκαλα), Σταματής (Τρίκαλα), Ομάρ (Ιωνικός), Μαραθωνίτης (Καραϊσκάκης), Καπνίδης (Ξάνθη), Μανουσάκης (Εργοτέλης), Μπουτσάκης (Εργοτέλης), Αγγελόπουλος (Δόξα Δράμας), Τάτος (Ξάνθη), Μπουρσέλης (Εργοτέλης).

1 ΓΚΟΛ: Κόκας (Παναχαϊκή), Τζαλόσι, Σουλιώτης, Σκόνδρας (Τρίκαλα), Μυτίδης, Μύγας, Λιάγκας, Πολέτο, Νίλι (Λεβαδειακός), Ντάλα Κόστα, Μπαράτα, Λεμονής (ΟΦΙ), Ντοριβάλ, Γεωργίου, Λινάρδος, Κοντοχρήστος (Διαγόρας Ρόδου), Πλατέλας (Ιωνικός), Μπριλάντε, Θυμιάνης, (Ξάνθη), Μπραμπίγια (Χανιά), Δεινόπαπας, Δούμτσιος, Λόβριτς (Καραϊσκάκης), Μανουσάκης, Πατρινός, Κόνραντ (Εργοτέλης), Μαυρίας, ΒάντερσονΑθανασιάδης, Μπάμπης, Μπαστιάνος (Απόλλων Λάρισας), Μασένα (Χανιά), Έμπερτ (Ξάνθη), Νιάσε (Ιωνικός), Αλάεθ (Διαγόρας Ρόδου), Ρόλε (Ιωνικός), Άντερσον (Δόξα Δράμας), Ομπράντοβιτς (Απόλλων Λάρισας), Σμυρλής (Διαγόρας Ρόδου), Νίκας (Λεβαδειακός), Βογιατζής (ΟΦΙ).

ΑΥΤΟΓΚΟΛ: Θυμιάνης (Ξάνθη), Σουλιώτης (Τρίκαλα).

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Γ”

Ροή ειδήσεων

Advertisement