Σάββατο 8 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέα διαμαρτυρία σήμερα στο ΠΓΝΠ- Παρουσία και αντιπροσωπείας της ΠΟΕΔΗΝ

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας παρουσία κλιμακίου της ΠΟΕΔΗΝ με επικεφαλής τον πρόεδρο Μιχάλη Γιαννάκο, ενώ θα συμμετάσχει και αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι διαμαρττρήθηκαν για τις μετακινήσεις δύο τομεαρχών καθώς όπως αναφέρουν πρόκειται για « άνευ λόγου μετακινήσεις θέσεων ευθύνης και μάλιστα εν μέσω πανδημίας» και καλούν τη διοίκηση να πάρει πίσω την απόφασή της.

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΓΝΠ σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει πως «η απόφαση του αναπληρωτή Διοικητή θα φέρει ντόμινο αλλαγών εν μέσω κορωνοϊού σε ένα νοσοκομείο όπου υπάρχουν πολλά προβλήματα. Έτσι λοιπόν με σχετικά έγγραφά του μετακινεί τις Προϊστάμενες 1) στη Μονάδα Παίδων που πρόσφατα νοσήλευε περιστατικά covid, 2) στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία που προσπαθούν να ισορροπήσουν λόγω covid, 3) στη Β’ Χειρουργική και 4) στην Αιματολογική Κλινική που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα πληρότητας. Την ίδια στιγμή αναμένεται ο διορισμός Διοικητή/τριας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Γιατί άραγε κάνει τώρα τις αλλαγές ο Υποδιοικητής; Εξουσιοδοτείται να τις κάνει; Η λύση είναι μία: Μοριοδότηση όλου του προσωπικού και νόμιμες ενέργειες για την επιλογή προϊσταμένων σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση».

Επίσης, ο γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Κώστας Πετρόπουλος αναφέρει πως «Το Σωματείο αντιτίθεται σ’ αυτές τις αυθαιρεσίες ως έχει υποχρέωση απέναντι στα μέλη του, υπερασπιζόμενοι τους ισχύοντες νόμους και όχι για να συνδιοικήσει. Οι καρατομήσεις και επανατοποθετήσεις στις θέσεις ευθύνης δεν είναι αποκλειστική ευθύνη και προνόμιο των Διοικούντων που συμπεριφέρονται λες και είναι στην ιδιωτική τους επιχείρηση, ούτε λάφυρο της νίκης των εκάστοτε εκλογών, διέπονται από συγκεκριμένους νόμους και κανόνες τους οποίους όλοι οφείλουν να σέβονται και να εφαρμόζουν». Κυρίαρχο αίτημα των εργαζομένων η ένταξη στα Βαρέα.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: 8 θετικά τεστ σε σύνολο 409-Που θα στηθούν την Κυριακή συνεργεία του ΕΟΔΥ

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για το ευρύ κοινό εκ μέρους της 6 ης ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ συνεχίζονται στην Πάτρα και σε διάφορες περιοχές της Αχαΐας.

Χθες διενεργήθηκαν στο Επιμελητήριο Αχαΐας 261 έλεγχοι και βρέθηκαν 8 θετικά δείγματα.

Παράλλήλα, χθες η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, το Τοπικό Συμβούλιο Κάτω Αλισσού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλισσαίων “Πείρος” προγραμμάτισαν την διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων στην πλατεία Κάτω Αλισσού (κοινοτικό κατάστημα) όπου προσήλθαν 47 πολίτες και όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά. Επίσης, στο Νότιο Λιμάνι σε σύνολο 101 ελέγχων δεν βρέθηκε κανένα θετικά.
Σήμερα, θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας για το ευρύ κοινό και Drive Through στα διόδια Ρίου.
ΝΑ σημειωθεί ότι από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι χθες στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) έχουν συνολικά ελεγχθεί 4.753.945 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 3.691.744 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 40.011 δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Ειδικότερα,
-Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 07 Μαΐου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 3.224.254 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού
ελέγχου, ενώ 78.550 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.
-Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 07 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκαν 135 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 22.011 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 418 θετικά (1,9%).

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Το σχέδιο δράσης της ΕΛ.ΑΣ για την μετά κορωνοϊού εποχή

Δημοσιεύθηκε

στις

– Ετοιμάζεται η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για την μετά Covid εποχή, καθώς επιστρέφουμε σταδιακά στην κανονικότητα.

Οι έλεγχοι για περιορισμό κίνησης και για SMS θα σταματήσουν το επόμενο διάστημα και ήδη έχει καταρτιστεί σχέδιο δράσης για την επόμενη ημέρα. Θέμα πρώτης προτεραιότητας, όπως μαθαίνω, θα είναι εστίες παραβατικότητας σε συγκεκριμένες ζώνες στην Πάτρα, αλλά και σε όλο τον νομό.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Που και με ποια σκευάσματα μπορούν να εμβολιαστούν οι Πατρινοί

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση ¨Ελευθερία» με τους εμβολιασμούς να πραγματοποιούνται με ταχύτατους ρυθμούς.

Αξίζει να σημειώσουμε πως πλέον διαθέσιμο είναι και το εμβόλιο της Johnson and Johnson, το οποίο έχει ενταχθεί στην 3η εμβολιαστική γραμμή του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας.

Παράλληλα στο MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο του Νέου Λιμένα γίνονται εμβολιασμοί με Moderna.

Στο ΠΓΝΠ και στο «Άγιος Ανδρέας» λειτουργούν επίσης, εμβολιαστικά κέντρα με τα σκευάσματα της Pfizer και της Astra Zeneca, ενώ στα Κ.Υ Χαλανδρίτσας και Άνω Πόλης Πατρων, χορηγείται μόνο το εμβόλιο της Astra Zeneca.

Τέλος στα Κ.Υ Νότιου και Βόρειου Τομέα, οι εμβολιασμοί γίνονται με το εμβόλιο της Pfizer.

Βεβαίως συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της Astra Zeneca, ενώ όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες επιλέγουν ανάμεσα στα τέσσερα διαθέσιμα. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλιας, στο τέλος Μαΐου οι πολίτες ανεξάρτητα από την ηλικία τους θα μπορούν να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θα τους χορηγηθεί, ενώ αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα για τους 18-30

Υπενθυμίζουμε πως το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των δόσεων των εμβολίων έχεις ως εξής:

PFIZER: Τρεις εβδομάδας

Astra Zeneca: Εντεκα εβδομάδες

MODERNA: Τέσσερις εβδομάδες

Johnson and Johnson: Μία δόση

Γ.Γ

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα