Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέα διαμαρτυρία σήμερα στο ΠΓΝΠ- Παρουσία και αντιπροσωπείας της ΠΟΕΔΗΝ

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας παρουσία κλιμακίου της ΠΟΕΔΗΝ με επικεφαλής τον πρόεδρο Μιχάλη Γιαννάκο, ενώ θα συμμετάσχει και αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ.

Οι εργαζόμενοι διαμαρττρήθηκαν για τις μετακινήσεις δύο τομεαρχών καθώς όπως αναφέρουν πρόκειται για « άνευ λόγου μετακινήσεις θέσεων ευθύνης και μάλιστα εν μέσω πανδημίας» και καλούν τη διοίκηση να πάρει πίσω την απόφασή της.

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΓΝΠ σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει πως «η απόφαση του αναπληρωτή Διοικητή θα φέρει ντόμινο αλλαγών εν μέσω κορωνοϊού σε ένα νοσοκομείο όπου υπάρχουν πολλά προβλήματα. Έτσι λοιπόν με σχετικά έγγραφά του μετακινεί τις Προϊστάμενες 1) στη Μονάδα Παίδων που πρόσφατα νοσήλευε περιστατικά covid, 2) στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία που προσπαθούν να ισορροπήσουν λόγω covid, 3) στη Β’ Χειρουργική και 4) στην Αιματολογική Κλινική που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα πληρότητας. Την ίδια στιγμή αναμένεται ο διορισμός Διοικητή/τριας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Γιατί άραγε κάνει τώρα τις αλλαγές ο Υποδιοικητής; Εξουσιοδοτείται να τις κάνει; Η λύση είναι μία: Μοριοδότηση όλου του προσωπικού και νόμιμες ενέργειες για την επιλογή προϊσταμένων σύμφωνα με την σχετική υπουργική απόφαση».

Επίσης, ο γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Κώστας Πετρόπουλος αναφέρει πως «Το Σωματείο αντιτίθεται σ’ αυτές τις αυθαιρεσίες ως έχει υποχρέωση απέναντι στα μέλη του, υπερασπιζόμενοι τους ισχύοντες νόμους και όχι για να συνδιοικήσει. Οι καρατομήσεις και επανατοποθετήσεις στις θέσεις ευθύνης δεν είναι αποκλειστική ευθύνη και προνόμιο των Διοικούντων που συμπεριφέρονται λες και είναι στην ιδιωτική τους επιχείρηση, ούτε λάφυρο της νίκης των εκάστοτε εκλογών, διέπονται από συγκεκριμένους νόμους και κανόνες τους οποίους όλοι οφείλουν να σέβονται και να εφαρμόζουν». Κυρίαρχο αίτημα των εργαζομένων η ένταξη στα Βαρέα.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement