Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στα Διαπόντια νησιά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αφορμή το πρόγραμμα εμβολιασμών

Δημοσιεύθηκε

στις

Τους Οθωνούς και την Ερείκουσα επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με αφορμή την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος για τους κατοίκους των Διαποντίων Νησιών, που αποτελούν τον ακρογωνιαίο βορειοδυτικό λίθο της ελληνικής επικράτειας. Η κ. Σακελλαροπούλου συνοδευόταν από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.

Ο εμβολιασμός των ελάχιστων μόνιμων κατοίκων του νησιωτικού συμπλέγματος που αποτελείται από το Μαθράκι, τους Οθωνούς και την Ερείκουσα ξεκίνησε, την Κυριακή το πρωί, από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που έφτασε στο Μαθράκι, με σκάφος του λιμενικού και συνεχίστηκε στην Ερείκουσα, ενώ σήμερα ολοκληρώνεται στους Οθωνούς, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαρόπουλου.

Πρώτος σταθμός της Προέδρου της Δημοκρατίας με την άφιξή της στους Οθωνούς θα είναι το εμβολιαστικό κέντρο του νησιού, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των ηρωικώς πεσόντων ανδρών του υποβρυχίου «ΠΡΩΤΕΥΣ».

Η κ. Σακελλαροπούλου αναμένεται μετά τους Οθωνούς να μεταβεί στην Ερείκουσα, όπου και θα επισκεφθεί το δημοτικό σχολείο του νησιού.


Ροή ειδήσεων

Advertisement