Παρασκευή 14 Μαΐου 2021
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων Πόλο Α1 Ανδρών και Α΄ Γυναικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενημέρωσε πως η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε θετικά για την έναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας σε τρία ακόμη αθλήματα, μεταξύ των οποίων η Α1 Κατηγορία Υδατοσφαίρισης των Ανδρών και Α΄ Κατηγορία των Γυναικών.

Χθες οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας βρίσκονταν σε ανοικτή γραμμή με τους παράγοντες των ομάδων ώστε να προχωρήσουν στην ανανέωση των προγραμμάτων των πρωταθλημάτων. Για την Α1 Εθνική Ανδρών, με δεδομένο ότι η Εθνική Ομάδα Πόλο κατέκτησε πανηγυρικά για 16η φορά και 11η συνεχόμενη το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο σίγουρα θα επιλέξουν το πρωτάθλημα να επισπευτεί. Η επανέναρξη ορίζεται για την προσεχή Τετάρτη 3 Μαρτίου, όπως έγινε γνωστό από παράγοντες της Ομοσπονδίας. Οι αγώνες θα διεξάγονται Τετάρτη-Σάββατο.
Ακόμη αναμενόταν να αποφασισθεί και η επανέναρξη της Α΄ Εθνικής Γυναικών Πόλο όπου απομένουν να διεξαχθούν πέντε αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρους κύκλους της ΚΟΕ οι αγώνες θα διεξάγονται Πέμπτοι και Κυριακή αρχής γενομένης από την Τετάρτη 3 Μαρτίου. Οι περισσότερες ομάδες έχουν βελτιωθεί αγωνιστικά μιας και έχουν επιτραπεί οι προπονήσεις από την 1η/1/21. Το πιο πιθανό είναι το Σαββατοκύριακο να ορισθούν τα εξ αναβολής παιχνίδια όπως το παιχνίδι ανάμεσα στην ΝΕΠ και την Λάρισα.
Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Ολυμπιακού Τουρνουά Πόλο Γυναικών για τους Αγώνες Τόκιο 2021. Στον Α΄ Όμιλο η πρόκριση για τις τέσσερις αντίπαλες της Νότιας Αφρικής πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ωστόσο θα παίξει σημαντικό ρόλο η τελική κατάταξη, αφού όλοι θέλουν το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα προκειμένου να συναντήσουν το μεγάλο φαβορί, τις ΗΠΑ, όσο δυνατόν αργότερα.
Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση που δε λάβει μέρος η Νότια Αφρική, τη θέση της θα πάρει η ελληνική Εθνική ομάδα, η οποία τερμάτισε στην τρίτη θέση του προολυμπιακού τουρνουά της Τεργέστης.
Α’ Όμιλος: Ισπανία, Αυστραλία, Ολλανδία, Καναδάς, Νότια Αφρική.
Β’ Όμιλος: ΗΠΑ, Ρωσία, Ουγγαρία, Κίνα, Ιαπωνία.
Από κάθε όμιλο προκρίνονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες σε χιαστί προημιτελικούς: 1Α-4Β, 2Α-3Β, 3Α-2Β, 4Α-1Β.
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΑ ΤΕΣΤ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΠ
Στο μεταξύ, κανονικά πραγματοποιήθηκαν χθες σε ιδιωτικό ιατρικό κέντρο της Πάτρας τα τεστ για τον Covid-19 όπου συμμετείχαν όλα τα κορίτσια και το staf της πατρινής ομάδας.

 

Λοιπά Αθλήματα

Αντίστροφη μέτρηση για το μιτινγκ στίβου «Τοφάλεια 2021»

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 1ο ελληνικό γκραν πρι για το 2021 (International meeting with national permit), όπως έχει ανακοινωθεί, τα “Τοφάλεια” θα διεξαχθούν την προσεχή Τετάρτη 19 Μαΐου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Tους αγώνες διοργανώνει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και την υποστήριξη του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να έχουν σταλεί ηλεκτρονικά, μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Μαΐου, στα Γραφεία της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση [email protected], με χρήση – συμπλήρωση του συνημμένου εντύπου. Στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρξει και τηλεφωνική επικοινωνία με ευθύνη των αθλητών-τριων ή του Σωματείου τους τη Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 (από 11.00΄ έως 14.00΄) για την επιβεβαίωση αποδοχής της συμμετοχής από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου.
Στο μίτινγκ θα διεξαχθούν, στην κατηγορία ανδρών, τα αγωνίσματα: 100μ. – 200μ. – 400μ. – 800μ. – 3.000μ. –110μ. με Εμπόδια – Ύψος – Επί Κοντώ – Μήκος – Σφαιροβολία και
Στην κατηγορία των γυναικών: 100μ. – 200μ. – 400μ. – 1.500μ. – 400μ. με Εμπόδια – 3.000μ με Φυσ. Εμπόδια – Ύψος – Επί Κοντώ – Μήκος – Τριπλούν – Σφαιροβολία – Ακοντισμός.
Στον αγώνα μπορούν να πάρουν μέρος μόνο οι Αθλητές-τριες των Κατηγοριών Α-Γ, (Κ20) και (Κ18) των Σωματείων – μελών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και σύμφωνα πάντοτε με την ισχύουσα κωδικοποίηση-Γενική Προκήρυξη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. για το 2021. Επίσης, Κύπριοι, ομογενείς και αλλοδαποί, ανεξάρτητα από το εάν έχουν ή όχι δελτίο αθλητικής ιδιότητας του ΣΕΓΑΣ, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.
Κανένας αθλητής-τρια που έχει Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας σε Σωματείο – μέλος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. δεν μπορεί να λάβει μέρος στον αγώνα, αν δεν έχει εγγράφως δηλωθεί από το Σωματείο στο οποίο ανήκει.
ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Με απόφαση των διοργανωτών δίνεται μεγάλο βάρος στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Αναλυτικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν:
Οι συμμετέχοντες αθλητές θα πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στην Αίθουσα Κλήσης 60΄/ 45΄ πριν από την τέλεση του αγωνίσματός τους, προκειμένου να δηλώσουν την παρουσία τους προσκομίζοντας απαραίτητα το δελτίο αθλητικής ιδιότητας.
Με φροντίδα και ευθύνη των συλλόγων τους οι αθλητές-τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.
Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών-αθλητριών στην κάρτα υγείας αθλητή είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.
Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα ελέγχουν τα αθλητικά δελτία και τις κάρτες υγείας των αθλητών – αθλητριών και θα καταχωρούν στα πινάκια μόνο τους αθλητές-αθλήτριες των οποίων η κάρτα υγείας αθλητή είναι θεωρημένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

 

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Στον όμιλο της Πάτρας κληρώθηκαν ΝΟΠ και ΝΕΠ για την Α2 Εθνική πόλο

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον Ομιλο της Πάτρας κληρώθηκαν σήμερα οι ομάδες πόλο του  ΝΟΠ  και της ΝΕΠ  στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Ανδρών του πόλο. Μαζί με τα «δελφίνια» και τους «δαίμονες» θα συμμετάσχουν και ο ΝΟ Καλαμάτας και ο Μίλων, ενώ οι άλλοι 3 Ομιλοι της α΄ φάσης (οι αγώνες θα γίνουν 4-6/6) έχουν ως εξής:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (Αθήνας): Νηρέας Γέρακα, Ηλυσιακός, ΠΕΚΕ Βροντάδου, Νηρέας Χαλανδρίου.

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ (Αθήνας): ΑΕ Χαϊδαρίου, Ιωνικός Νίκαιας, ΓΣ Ηλιούπολης, Τρίαινα Βούλας.

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ (Θεσσαλονίκης): Αρης Θεσσαλονίκης, ΟΦΘ, ΝΟ Λάρισας, Παναθηναϊκός.

Με την ολοκλήρωση των αγώνων της α΄ φάσης, οι 16 ομάδες ανάλογα με την κατάταξη τους στους 4 Ομίλους, θα κληρωθούν στους 4 νέους Ομίλους της β΄ φάσης (2-4/7). Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η θέση, θα τεθούν επικεφαλής, ως διοργανώτριες Ομίλων, στους οποίους και κατατάσσονται αντίστοιχα οι 2ες, οι 3ες και οι 4ες.

Στην συνέχεια, οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης, προκρίνονται στην τελική φάση (16-18/7), ενώ στην Β’ Εθνική, λόγω των ειδικών συνθηκών που χαρακτηρίζουν τη φετινή αγωνιστική περίοδο, δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα.

Στην τελική φάση θα σχηματιστούν 2 Ομιλοι με κλήρωση (2 πρώτες και 2 δεύτερες ανά Ομιλο, από τη β΄ φάση).

Με τη διεξαγωγή των αγώνων στους 2 Ομίλους και την κατάταξη των ομάδων, έχουμε τους ημιτελικούς του πρωταθλήματος Α1-Β2 και Β1-Α2, όπου θα διεξαχθούν 2 αγώνες. Σε περίπτωση ίδιας διαφοράς τερμάτων (από μία νίκη δηλαδή), αλλά και δύο ισοπαλιών, θα ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι για να προκύψει το ζευγάρι του τελικού, οι ομάδες του οποίου και προβιβάζονται στην Α1 Εθνική. Οι ηττημένοι των δύο ημιτελικών θα αγωνιστούν για την 3η-4η θέση.

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Ηττα και αυλαία με 8η θέση για τις γυναίκες της ΝΕΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Την 8η θέση κατέλαβε η ΝΕΠ στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής Γυναικών του πόλο, καθώς νίκησε με σκορ 11-3 τον ουραγό ΝΟ Ρεθύμνου, σε παιχνίδι που έγινε στο κολυμβητήριο Χανίων.

Η ομάδα του Κώστα Σακκαλή «καθάρισε» το παιχνίδι στη γ΄ περίοδο, όταν προηγήθηκε με 2-8. Αυτή ήταν η 5η νίκη για τη ΝΕΠ στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ το Κρητικό συγκρότημα δεν κατάφερε να πάρει βαθμό.

Τα 8λεπτα: 1-2, 0-1, 1-5, 1-3.

Τα γκολ του ΝΟ Ρεθύμνου πέτυχαν οι: Κυριακάκη 1, Φαρμάκη 1, Λυμπιτάκη 1.

ΝΕΠ (Κώστας Σακκαλής): Γιαννακέα, Ανδρουτσέλη 1, Γ. Σινέμογλου, Ευφρ. Τσιμάρα, Σ. Μανέτα, Μοίραλη 2, Ντάσιου 2, Ευδ. Τσιμάρα 3, Κουρέτα 3, Πουλοπούλου, Γ. Ζαφειράκη, Γιαννακοπούλου.

 

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα