Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Να ανοίξει το «Θώρακος»-Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κλειστό νοσοκομείο από μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, στο πλαίσιο συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε χθες έξω από το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος για την διεκδίκηση άμεσων μέτρων ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στην πόλη.

Την εισηγητική ομιλία εκ μέρους της Διοίκησης του ΕΚΠ, έκανε ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Αγγελόπουλος, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. Στη συνέντευξη έκαναν επίσης παρεμβάσεις ο Αντρέας
Σουρούνης, Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, η
Βανέσα Αλίχου, Αντιπρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων και η Μαρία Δεληγιάννη,
Πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Παναγία η Γηροκομίτισσα».

«Δεν επιλέξαμε τυχαία η συνέντευξη να πραγματοποιηθεί έξω από το πρώην
Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος, αφού θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο και απαίτηση δεκάδων φορέων να επαναλειτουργήσει εδώ και τώρα, ώστε να ενταχθεί στη διαδικασία αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και να μείνει ως σύγχρονο νοσοκομείο για τις ανάγκες της περιοχής μας τα επόμενα χρόνια.

Μάλιστα μιλάμε για ένα εξειδικευμένο νοσοκομείο που ανακατασκευάστηκε και ανακαινίστηκε πλήρως το 2014 και ένα χρόνο αργότερα η προηγούμενη κυβέρνηση το έκλεισε μεταφέροντας τις δραστηριότητές του στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Το μετέτρεψε δηλαδή από νοσοκομείο σε κλινική και με πολύ λιγότερα κρεβάτια και εξοπλισμό.

Αυτό λοιπόν, το αναγκαίο, εξειδικευμένο και ανακαινισμένο Νοσοκομείο παραμένει ακόμη και σήμερα κλειστό, όταν από την αρχή της πανδημίας (εδώ και ένα χρόνο δηλαδή), με επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις μας, ζητάμε το άνοιγμά του, τη στελέχωσή του με όλο το υγειονομικό και λοιπό προσωπικό που απαιτείται, με μόνιμες σχέσεις εργασίας και πλήρη εξοπλισμό ώστε να λειτουργήσει ως νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση της πανδημίας», ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος επισημαίνοντας πως το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρξει μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού.

Τέλος, ζήτησαν να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνέντευξης έγινε πρόσκληση σε όλα τα σωματεία και τους φορείς της Πάτρας να συνυπογράψουν την επιστολή του Εργατικού Κέντρου που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό, διεκδικώντας την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Εξ άλλου, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ανακοίνωσε πως αύριο στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, όπου αντιπροσωπεία της Διοίκησης σωματείων και φορέων θα παραδώσει ανοιχτή επιστολή στον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τέλος καλό, όλα… καλά-Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας εγκαινίασε την Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Το τέλος μιας πολυετούς, επίπονης και επίμονης προσπάθειας για να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές, σηματοδοτεί η έναρξη λειτουργίας της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Η παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια σήμερα στην Πάτρα – όπως αποκλειστικά έγραψε πρώτη η «Γ» στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής – για τα εγκαίνια της Κλινικής, καταδεικνύει τη σπουδαιότητα του ρόλου της.
Ο κ. Κικίλιας έφτασε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας όπου μετέβει στην Κλινική για τα εγκαίνια, που έγιναν  σε μια πολύ λιτή τελετή λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας για την αποφυγή διάδοσης της πανδημίας.

ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Υπενθυμίζουμε ότι ο Υπουργός Υγείας πριν έναν χρόνο είχε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα το άνοιγμα της εν λόγω Κλινικής, η οποία μετά την αποχώρηση του καθηγητή Δημήτρη Δουγένη τον Απρίλιο του 2017 παρέμενε «φάντασμα».
Από τον Ιανουάριο του 2020 τέθηκε σε «τροχιά» επαναλειτουργίας και πλέον ήρθε η ώρα για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνον και να μην χάνονται πλέον ζωές μέχρι να φθάσουν στην Αθήνα.
Το Υπουργείο Υγείας, η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και του ΠΓΝΠ, μερίμνησαν για την εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού και με την ουσιαστική στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την χρηματοδότηση του αναγκαίου εξοπλισμού προκειμένου το όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο Λεωνίδας Καρνάρος

Δημοσιεύθηκε

στις

Έφυγε από την ζωή βυθίζοντας στην θλίψη της πόλη της Πάτρας ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος, συγγραφέας, ερευνητής και ιστορικός Λεωνίδας Καρνάρος.

Ο Λεωνίδας Μαργαρίτης σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει για την απώλεια του φίλου του και συνεργάτη του Λεωνίδα τα εξής:

ΠΕΝΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΝΌΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΡΝΑΡΟΥ ο Λεωνίδας Κ. Καρνάρος ήταν Ηλείος στην καταγωγή (από τα Κρέσταινα ο πατέρας του) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Από το 1971 κατοικούσε μόνιμα στην Πάτρα. Σπούδασε Κοινωνική Εργασία στα ΚΑΤΕΕ (ΤΕΙ) Πατρών. Για 5 1/2 χρόνια ήταν υπάλληλος στο Υποθηκοφυλάκειο Πατρών ενώ από το 1988 μέχρι τη συνταξιοδοτηση του εργάζονταν ως Κοινωνικός Λειτουργός στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών. Από τον Ιούλιο του 1992 ήταν παντρεμένος με την Καρολίνα-Κων/να Πάτση και έχουν αποκτήσει τρία αγόρια. ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΤΑΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΛΕΩΝΙΔΑ Κ. ΚΑΡΝΑΡΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΑΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: ΙΧ τούμπαρε στην συμβολή των οδών Κανακάρη και ΖαΪμη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακόμη ένα τροχαίο ατύχημα στην διασταύρωση των οδών Κανακάρη και ΖαΪμη σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της πόλης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip το ένα ΙΧ παραβίασε το στόπ και στην προσπάθειά της η οδηγός άλλου οχήματος που βρισκόταν στο σημείο να μην συγκρουστούν έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να εκτραπεί και να ανατραπεί μέσα σε οικόπεδο το ΙΧ της.

Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός παρά μόνο υλικές ζημιές. Στο σημείο βρέθηκε και η Αστυνομία.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα