Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τέσσερα περιστατικά σε λίγες ημέρες-Δημόσια καταγγελία από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας 

Δημοσιεύθηκε

στις

«Ως πότε οι ψυχικά ασθενείς θα αντιμετωπίζονται ως κρατούμενοι; Ως πότε οι Αστυνομικοί θα αντιμετωπίζονται ως ψυχίατροι;

Ως πότε σε μια Ευρωπαϊκή χώρα θα εφαρμόζονται αναχρονιστικές και απάνθρωπες διαδικασίες για τους ψυχικά ασθενείς;»
Τα παραπάνω ερωτήματα θέτουν σε δημόσια καταγγελία τους τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας με αφορμή το γεγονός ότι μέσα σε λίγες ημέρες κλήθηκαν να διαχειριστούν τα παρακάτω τέσσερα ψυχιατρικά περιστατικά:
1. Διακομιδή από την Πάτρα στην Θεσσαλονίκη με περιπολικό αυθημερόν, από το απόγευμα μέχρι τα χαράματα της επομένης ημέρας, ψυχιατρικού περιστατικού αφού οι τοπικές υγειονομικές μονάδες δεν διέθεταν κλίνη.
2. Εμπρησμός περιπολικού οχήματος κατά την διάρκεια διακομιδής ανηλίκου για ψυχιατρική εξέταση σε κρατική παιδιατρική μονάδα στην Πάτρα. Οι Αστυνομικοί άραγε έπρεπε να προσέχουν τον ανήλικο που είχε ήδη κάνει μία προσπάθεια αυτοκτονίας ή το περιπολικό τους;
3. Εγκλωβισμένο περιπολικό με διακομιδή ψυχασθενούς για εξέταση την ώρα που στην περιοχή ευθύνης του εξελισσόταν σοβαρό επεισόδιο – συμπλοκή με αποτέλεσμα θανατηφόρο τραυματισμό από πυροβόλο όπλο ατόμου.
4. Επίθεση από ψυχικά ασθενή σε δύο Αστυνομικούς με αποτέλεσμα τρία ράμματα για τον έναν στο κεφάλι και τραυματισμός για τον άλλον στο χέρι.

ΣΕΙΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ

Στην δημόσια καταγγελία τους, τα μέλη της ΕΑΥΑ, καταθέτουν σειρά ερωτημάτων:
«Άραγε μέχρι πότε οι άνθρωποι που χρειάζονται ψυχιατρική περίθαλψη θα αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία ως κρατούμενοι και θα τους «φορτώνει» το κράτος στους Αστυνομικούς Υπαλλήλους που είναι ανεκπαίδευτοι και βέβαια πλήρως άσχετοι για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών;
Ως πότε σε μια Ευρωπαϊκή χώρα οι ψυχικά ασθενείς δεν θα αξίζουν την φροντίδα εξειδικευμένων επιστημόνων ψυχίατρων, ψυχολόγων και νοσηλευτών;
Ως πότε η Ελληνική Αστυνομία θα είναι επιφορτισμένη με κάθε λογής πάρεργο;

«ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ…»

Τα μέλη της ΕΑΥΑ αναφέρουν πως «μέχρι στιγμής οι παρεμβάσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων είναι δεκάδες για το θέμα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείο Υγείας, τους Βουλευτές της Αχαΐας, την ηγεσία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων αλλά και προς την ηγεσία των Εισαγγελικών Αρχών που προΐσταται της διαδικασίας ακούσιας νοσηλείας, όπως εφαρμόζεται ακόμα και σήμερα με τον απαρχαιωμένο και απάνθρωπό αυτό τρόπο. Όλοι συμφωνούν, και έχουμε λάβει ακόμα και δεσμεύσεις για την επίλυσης εντός του τρέχοντος έτους του θέματος, για το ότι η διαδικασία πρέπει να αλλάξει και οι ασθενείς να διακομίζονται με ασθενοφόρα οχήματα και την συνοδεία ψυχιάτρου και νοσηλευτών».
ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
Εν κατακλείδι, ζητούν την άμεση ψήφιση νόμου για τον εξωραϊσμό της διαδικασίας της διακομιδής για εξέταση προς ακούσια νοσηλεία από την Βουλή των Ελλήνων

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τέλος καλό, όλα… καλά-Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας εγκαινίασε την Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Το τέλος μιας πολυετούς, επίπονης και επίμονης προσπάθειας για να μην χάνονται ανθρώπινες ζωές, σηματοδοτεί η έναρξη λειτουργίας της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Η παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια σήμερα στην Πάτρα – όπως αποκλειστικά έγραψε πρώτη η «Γ» στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής – για τα εγκαίνια της Κλινικής, καταδεικνύει τη σπουδαιότητα του ρόλου της.
Ο κ. Κικίλιας έφτασε λίγο μετά τις 11 το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας όπου μετέβει στην Κλινική για τα εγκαίνια, που έγιναν  σε μια πολύ λιτή τελετή λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας για την αποφυγή διάδοσης της πανδημίας.

ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Υπενθυμίζουμε ότι ο Υπουργός Υγείας πριν έναν χρόνο είχε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα το άνοιγμα της εν λόγω Κλινικής, η οποία μετά την αποχώρηση του καθηγητή Δημήτρη Δουγένη τον Απρίλιο του 2017 παρέμενε «φάντασμα».
Από τον Ιανουάριο του 2020 τέθηκε σε «τροχιά» επαναλειτουργίας και πλέον ήρθε η ώρα για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνον και να μην χάνονται πλέον ζωές μέχρι να φθάσουν στην Αθήνα.
Το Υπουργείο Υγείας, η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και του ΠΓΝΠ, μερίμνησαν για την εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού και με την ουσιαστική στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την χρηματοδότηση του αναγκαίου εξοπλισμού προκειμένου το όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο Λεωνίδας Καρνάρος

Δημοσιεύθηκε

στις

Έφυγε από την ζωή βυθίζοντας στην θλίψη της πόλη της Πάτρας ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος, συγγραφέας, ερευνητής και ιστορικός Λεωνίδας Καρνάρος.

Ο Λεωνίδας Μαργαρίτης σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει για την απώλεια του φίλου του και συνεργάτη του Λεωνίδα τα εξής:

ΠΕΝΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΝΌΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΡΝΑΡΟΥ ο Λεωνίδας Κ. Καρνάρος ήταν Ηλείος στην καταγωγή (από τα Κρέσταινα ο πατέρας του) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Από το 1971 κατοικούσε μόνιμα στην Πάτρα. Σπούδασε Κοινωνική Εργασία στα ΚΑΤΕΕ (ΤΕΙ) Πατρών. Για 5 1/2 χρόνια ήταν υπάλληλος στο Υποθηκοφυλάκειο Πατρών ενώ από το 1988 μέχρι τη συνταξιοδοτηση του εργάζονταν ως Κοινωνικός Λειτουργός στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών. Από τον Ιούλιο του 1992 ήταν παντρεμένος με την Καρολίνα-Κων/να Πάτση και έχουν αποκτήσει τρία αγόρια. ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΤΑΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΦΙΛΕ ΛΕΩΝΙΔΑ Κ. ΚΑΡΝΑΡΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΞΑΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: ΙΧ τούμπαρε στην συμβολή των οδών Κανακάρη και ΖαΪμη

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακόμη ένα τροχαίο ατύχημα στην διασταύρωση των οδών Κανακάρη και ΖαΪμη σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της πόλης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip το ένα ΙΧ παραβίασε το στόπ και στην προσπάθειά της η οδηγός άλλου οχήματος που βρισκόταν στο σημείο να μην συγκρουστούν έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να εκτραπεί και να ανατραπεί μέσα σε οικόπεδο το ΙΧ της.

Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός παρά μόνο υλικές ζημιές. Στο σημείο βρέθηκε και η Αστυνομία.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα