Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Να ανοίξει το «Θώρακος»-Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κλειστό νοσοκομείο από μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου

Published

on

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, στο πλαίσιο συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε χθες έξω από το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος για την διεκδίκηση άμεσων μέτρων ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στην πόλη.

Την εισηγητική ομιλία εκ μέρους της Διοίκησης του ΕΚΠ, έκανε ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Αγγελόπουλος, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. Στη συνέντευξη έκαναν επίσης παρεμβάσεις ο Αντρέας
Σουρούνης, Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, η
Βανέσα Αλίχου, Αντιπρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων και η Μαρία Δεληγιάννη,
Πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Παναγία η Γηροκομίτισσα».

«Δεν επιλέξαμε τυχαία η συνέντευξη να πραγματοποιηθεί έξω από το πρώην
Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος, αφού θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο και απαίτηση δεκάδων φορέων να επαναλειτουργήσει εδώ και τώρα, ώστε να ενταχθεί στη διαδικασία αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και να μείνει ως σύγχρονο νοσοκομείο για τις ανάγκες της περιοχής μας τα επόμενα χρόνια.

Μάλιστα μιλάμε για ένα εξειδικευμένο νοσοκομείο που ανακατασκευάστηκε και ανακαινίστηκε πλήρως το 2014 και ένα χρόνο αργότερα η προηγούμενη κυβέρνηση το έκλεισε μεταφέροντας τις δραστηριότητές του στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Το μετέτρεψε δηλαδή από νοσοκομείο σε κλινική και με πολύ λιγότερα κρεβάτια και εξοπλισμό.

Αυτό λοιπόν, το αναγκαίο, εξειδικευμένο και ανακαινισμένο Νοσοκομείο παραμένει ακόμη και σήμερα κλειστό, όταν από την αρχή της πανδημίας (εδώ και ένα χρόνο δηλαδή), με επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις μας, ζητάμε το άνοιγμά του, τη στελέχωσή του με όλο το υγειονομικό και λοιπό προσωπικό που απαιτείται, με μόνιμες σχέσεις εργασίας και πλήρη εξοπλισμό ώστε να λειτουργήσει ως νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση της πανδημίας», ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος επισημαίνοντας πως το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρξει μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού.

Τέλος, ζήτησαν να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνέντευξης έγινε πρόσκληση σε όλα τα σωματεία και τους φορείς της Πάτρας να συνυπογράψουν την επιστολή του Εργατικού Κέντρου που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό, διεκδικώντας την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Εξ άλλου, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ανακοίνωσε πως αύριο στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, όπου αντιπροσωπεία της Διοίκησης σωματείων και φορέων θα παραδώσει ανοιχτή επιστολή στον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement