Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Στενάζουν τα νοσοκομεία-Πόσοι νοσηλεύονται

Δημοσιεύθηκε

στις

Ασφυκτιούν οι ΜΕΘ, καθώς αυξάνονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό και στην περιοχή μας, όπως και σ’ όλη τη χώρα.

Στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας νοσηλεύονταν χθες 21 συνολικά ασθενείς στις Εντατικές Covid -19, ενώ ασφυκτιούν και οι κλινικές εφόσον νοσηλεύονται 83 ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό.
Από προχθές άνοιξε δεύτερη ΜΕΘ στο ΠΓΝΠ με 8 επιπρόσθετα κρεβάτια, ενώ στο σχεδιασμό της διοίκησης και της 6ης ΥΠΕ είναι να ανοίξουν συνολικά μέχρι και 24 κλίνες για τους ασθενείς που χρήζουν διασωλήνωσης. Οι ασθενείς που νοσηλεύονταν στην ΜΕΘ μετακινήθηκαν στην Μονάδα Εμφραγμάτων προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες για νοσηλεία.
Οι νέες εστίες μόλυνσης στις φυλακές του «Αγίου Στεφάνου» και στην «Κιβωτό της Αγάπης» σε συνδυασμό με τα αυξημένα κρούσματα επιβαρύνουν περαιτέρω το ήδη επιφορτισμένο επιδημιολογικό φορτίο της Πάτρας, εντείνοντας την όξυνση πανδημίας στην περιοχή μας.
65 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ
Χθες από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 65 νέα κρούσματα στην Αχαΐα με μέσο όρο κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών 54, 29, ενώ τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό ανέρχονται σε 20.95.
41 ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
Τους 41 έφτασαν οι κρατούμενοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στο σωφρωνιστικό κατάστημα του Αγίου Στεφάνου Πατρών. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τέσσερα άτομα για να εξεταστούν, ενώ τα δυο εξ αυτών παρέμειναν για νοσηλεία. Οι κρατούμενοι της Πτέρυγας στην οποία έχουν εντοπιστει τα κρούσματα έχουν απομονωθεί, ωστόσο η ανησυχία είναι μεγάλη για το κατάστημα. Χθες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έκανε ελέγχους και το ίδιο θα επαναληφθεί και σήμερα στο πλαίσιο του ελέγχου

Ροή ειδήσεων

Advertisement