Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: «Έφυγε» ο Γιώργος Τηλιγάδης από τους παλαιότερους αρτοποιούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Έφυγε χθες από τη ζωή πλήρης ημερών ένας από τους τελευταίους, παλαιούς, αρτοποιούς του Αιγίου, ο Γεώργιος Τηλιγάδης, πατέρας του αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας και επικεφαλής της παράταξης ΠΑΕΚ, Αρίστου (Αρη) Τηλιγάδη.

Γεννημένος το 1928, με καταγωγή από την ορεινή Ναυπακτία, ο Γεώργιος Τηλιγάδης ορφάνεψε σε μικρή ηλικία και εν μέσω της Κατοχής, μετοίκησε στην Αιγιάλεια για βιοποριστικούς λόγους.
Εργάστηκε αρχικά ως υπαίθριος πωλητής, μικροπωλητής, αρτοσκευασμάτων και καπνικών προϊόντων. Με την ενηλικίωσή του, σχεδόν, ανέπτυξε και την δεξιοτεχνία του στην αρτοποιία και το ψήσιμο του ψωμιού, εργαζόμενος ως αρχιμάστορας σε μεγάλα αρτοποιεία της πόλης, τέλος δεκαετίας του 1940.
Γνωρίστηκε με την Φωτεινή Μαντζαβίνου, και αυτή με καταγωγή από την ορεινή Ναυπακτία, με την οποία είχαν ήδη πάρει την απόφαση να παραμείνουν μόνιμα στο Αίγιο.
Με την βοήθεια της συζύγου του άνοιξε τον πρώτο φούρνο του, στην Ελίκη, τέλη δεκαετίας του ‘50 και σχεδόν ταυτόχρονα, σε ηλικία 30 ετών, ξεκίνησε και να λειτουργεί και τον πρώτο φούρνο της οικογένειάς του στο Αίγιο.
Συνταξιοδοτήθηκε το 1991 μετά από πορεία 40 ετών ως ελεύθερος επαγγελματίας και πάνω από 50 χρόνια στον κλάδο της αρτοποιίας. Τον οικογενειακό φούρνο στην οδό Μελετοπούλων ανέλαβε ο Αρίστος Τηλιγάδης και σήμερα την επιχείρηση λειτουργεί ο εγγονός του Γιώργος.
Ο εκλιπών, με τη σύζυγό του που είναι εν ζωή, ευτύχησαν να αποκτήσουν τρία παιδιά, Kώστας, Αλεξάνδρα και Αρίστος και να δουν 5 εγγόνια και 6 δισέγγονα.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα ώρα 4.00 μ.μ. στον Ναό Παναγίας Φανερωμένης σε οικογενειακό κύκλο.
(Την φωτογραφία ανέβασε στα social η δημοσιογράφος, Πέπη Σπηλιωτοπούλου)
ΠΑΝ. ΣΑΚ.


Ροή ειδήσεων

Advertisement