Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο φακός…σε απόγνωση-Φωτογράφοι της Πάτρας σε δεινή κατάσταση λόγω της ακύρωσης πολλών εκδηλώσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

TOY ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ

Φωτογράφοι με καταστήματα, γραφεία ή με έδρα στο σπίτι, είδαν από τον Ιανουάριο του 2020 ως σήμερα να έχουν υποστεί την μεγαλύτερη μείωση των εσόδων και του τζίρου τους, ίσως των τελευταίων δεκαετιών.

Μιλώντας όμως για τον επαγγελματικό χώρο της φωτογραφίας, της λήψης βίντεο και εικονοληψίας, δεν υπάρχει τα τελευταία χρόνια χειρότερη περίοδος.
Ακόμα και τα 10 χρόνια της τεράστιας οικονομικής κρίσης, κατάφερναν να εξασφαλίζουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα.
Η περίοδος των κοινωνικών εκδηλώσεων για το 2020, αλλά και τους πρώτους μήνες του 2021, δηλαδή η κάλυψη γάμων και βαπτίσεων, η οποία παραδοσιακά ξεκινάει μετά την Κυριακή του Πάσχα και πιάνει μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου (φυσικά έχουμε και κοινωνικές εκδηλώσεις τους χειμερινούς μήνες αλλά σε μικρότερη ποσότητα), ήταν τραγική, με πολλούς φωτογράφους, ανάλογα και με τις υπηρεσίες που προσφέρουν να έχουν δει μείωση της δουλειάς τους, πάνω και από 70%.
Οι πελάτες των φωτογράφων επέλεξαν να μεταφέρουν τις εκδηλώσεις τους για το 2021 και όσοι τελικά αποφάσισαν να την πραγματοποιήσουν έστω και με κουτσουρεμένο αριθμό καλεσμένων και χωρίς δεξιώσεις και πάρτι, περιόρισαν αρκετά τα έξοδα τους, σε μερικές περιπτώσεις μη έχοντας φωτογραφική κάλυψη.
H «Γ» μίλησε με επαγγελματίες του κλάδου από την Πάτρα και παρουσιάζει τις απόψεις τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ροή ειδήσεων

Advertisement