Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παραίτηση Θεοδωρόπουλου από το ΠΥΣΠΕ-Στον απόηχο των εκλογών- παρωδία

Δημοσιεύθηκε

στις

Την παραίτησή του από αιρετός του ΠΥΣΠΕ Αχαΐας κατέθεσε με επιστολή του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, Νίκος Θεοδωρόπουλος στον απόηχο των εκλογών- παρωδία που είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στο εκπαιδευτικό κίνημα.

Όπως αναφέρει ο κ. Θεοδωρόπουλος «κατέθεσα, όπως άλλωστε είχα δεσμευτεί ,την παραίτησή μου από τη θέση του αιρετού στο ΠΥΣΠΕ ΑΧΑΙΑΣ συντασσόμενος με την απόφαση της παράταξής μου (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) και της Δ.Ο.Ε., αφού το 95% της ΑΠΟΧΗΣ των εκπαιδευτικών στις εκλογές – παρωδία- της 7ης Νοεμβρίου 2020, δεν άφησε κανένα περιθώριο νομιμοποίησης μιας διαδικασίας που όλοι ήμασταν υποψήφιοι χωρίς τη θέλησή μας.

Εξάλλου σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία σε συλλογικό όργανο σε μια δημοκρατική χώρα ένα ποσοστό της τάξης του 5% δεν θα μπορούσε να σταθεί και να γίνει αποδεκτό από κανέναν από τη στιγμή που αντιβαίνει την αρχή της αντιπροσωπευτικότητας .

Την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτή μου την απόφαση έχει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που δεν αποδέχτηκε το αίτημα της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για παράταση θητείας των αιρετών, λόγω ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών όπως έγινε σε όλο τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα . Έτσι ο θεσμός του Αιρετού μένει εκτός υπηρεσιακών συμβουλίων για τα επόμενα δύο χρόνια και όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές θα πραγματοποιούνται από τα διορισμένα μέλη και από ΔΟΤΟΥΣ αιρετούς που δεν θα έχουν καμία νομιμοποίηση.
Αυτούς τους τέσσερις μήνες που υπηρέτησα τον κλάδο από το θεσμό του Αιρετού προσπάθησα παρόλη την απειρία μου να διεκδικήσω με έντιμο τρόπο τα δίκαια αιτήματά σας και νομίζω ότι στάθηκα άξια δίπλα σας στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί ένας τέτοιος σοβαρός θεσμός. Ήμουν σε καθημερινή επαφή μαζί σας τόσο για την ενημέρωσή σας όσο και για να προστατέψω τις διαδικασίες στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Δεν ήμουν τίποτα παραπάνω ή τίποτα λιγότερο από αυτό που όριζε ο τίτλος μου: Αιρετός Εκπρόσωπος των Συναδέλφων.
Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας από τη θέση του Προέδρου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας και δεσμεύομαι ότι θα σας ενημερώνω για όλα τα θέματα των Υπηρεσιακών Μεταβολών και γενικότερα του ΠΥΣΠΕ ως ο συνδικαλιστικά αναγνωρισμένος εκπρόσωπος από την Ομοσπονδία και τους συναδέλφους.
Θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εσάς τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. Αχαΐας και την παράταξή μου Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε για τη δυνατότητα που μου δώσατε να υπηρετήσω τον κλάδο ως εκπρόσωπός σας, στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο».


Ροή ειδήσεων

Advertisement