Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ρεκόρ κρουσμάτων χθες στην Αχαΐα-Που εντοπίζονται οι συρροές-Στα ύψη οι νοσηλείες

Δημοσιεύθηκε

στις

Τριψήφιο αριθμό και μάλιστα τον υψηλότερο μέχρι σήμερα, κατέγραψαν τα νέα κρούσματα στην Αχαΐα, έχοντας ωστόσο… δικαιολογία!

Οι δύο συρροές των τελευταίων ημερών, το κατάστημα φυλακής της Πάτρας «Άγιος Στέφανος» αλλά και το ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης» ανέβασαν το δείκτη των νέων μολύνσεων στην κορυφή!
Χθες, από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 121 νέα κρούσματα στο νομό, εκ των οποίων τα 37 έχουν καταγραφεί από την φυλακή του «Αγίου Στεφάνου» και τα 17 (10 παιδιά και 7 εργαζόμενοι) από την Κιβωτό, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των λοιπών νέων μολύνσεων καταγράφεται από το αστικό συγκρότημα της Πάτρας.
Ωστόσο, χθες το απόγευμα, αυξήθηκε ο αριθμός των θετικών εργαζόμενων της «Κιβωτού» καθώς από επτά επιβεβαιωμένα προστέθηκαν δύο ακόμα, τα οποία πήγαιναν σε ιδιωτικά κέντρα και έκαναν μοριακό έλεγχο. Σήμερα, αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα των μοριακών τεστ που ελήφθησαν προχθές από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην «Κιβωτό» όπου αναμένεται να υπάρξει μια πιο ολοκληρωμένη αποτύπωση της επίδρασης της εισβολής του ιού στην κλειστή δομή που φιλοξενούνται 70 τρόφιμοι με βαριές αναπηρίες, τα 53 εξ αυτών ηλικίας άνω των 18 ετών.

Το γεγονός ότι δεν έχουν εμβολιαστεί οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος καθώς δεν εντάχθηκαν σε προτεραιότητα όπως συνέβη σε άλλες δομές, εγείρει μεγάλη ανησυχία καθώς το υγειονομικό πρωτόκολλο θέτει σε καραντίνα όχι μόνο όσους έχουν νοσήσει αλλά και τις στενές επαφές τους.

Ο κίνδυνος να τεθεί εκτός… υπηρεσίας μεγάλος αριθμός από το προσωπικό είναι ορατός αν η διασπορά του ιού μεγαλώσει, γεγονός που προβληματίζει έντονα την Διοίκηση του Ιδρύματος, καθώς οι τρόφιμοι χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση και ειδική φροντίδα.

Στον άλλο πόλο της διασποράς, στις φυλακές οι θετικοί κρατούμενοι έφθασαν τους 39 (37 που είχαν προκύψει από τον προχθεσινό έλεγχο του ΕΟΔΥ και δύο που διαπιστώθηκαν στο Νοσοκομείο), ενώ σήμερα τα κλιμάκια θα βρεθούν εκ νέου στο κατάστημα για να συνεχίσουν τα τεστ. Να σημειωθεί πως στις φυλακές είχαν ληφθεί μέτρα προστασίας, είχαν σταματήσει τα επισκεπτήρια και ο έλεγχος ήταν αυστηρός σε όποιον έμπαινε στο κατάστημα, ενώ οι σωφρονιστικοί ζητούν να εμβολιαστούν οι κρατούμενοι για τη θωράκιση του ιδρύματος.

Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ

Ωστόσο, μεγάλος είναι ο αριθμός των νοσούντων σ’ όλο το αστικό συγκρότημα της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οικογένειες ολόκληρες, αλλά και πολυκατοικίες, δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες μετρούν νέα κρούσματα.

ΣΤΟ… ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Την ίδια ώρα τα νοσοκομεία πιέζονται ασφυκτικά από τις αυξημένες συρροές ασθενών.
Χθες στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 66 συνολικά ασθενείς, εκ των οποίων οι 15 στην ΜΕΘ Covid, ενώ στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» οι νοσηλείες έφθασαν τις 46, εκ των οποίων οι 40 στις Κλινικές και οι άλλοι έξι στην Εντατική.

Η πίεση στο σύστημα υγείας της Πάτρας εντείνεται γεγονός που θέτει σε πλήρη επιφυλακή το υγειονομικό δυναμικό, ενώ γιατροί και νοσηλευτές είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement