Τρίτη 20 Απριλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εύλογα ερωτήματα αναζητούν ακόμα απαντήσεις

Επανέρχεται η «Ώρα Πατρών» στις αναθέσεις για το Καρναβάλι

Δημοσιεύθηκε

στις

Επανήλθε στο θέμα των απευθείας αναθέσεων από το Καρναβάλι, η παράταξη «Ώρα Πατρών». Όπως αναφέρεται σε νέα ανακοίνωση «τις προηγούμενες μέρες προσπάθησε να απαντήσει η δημοτική αρχή στα όσα καταγγείλαμε, για τα πλέον 100.000€ που σκόρπισε σε απευθείας αναθέσεις για ένα καρναβάλι που δεν θα γίνει. Περισσεύει η υποκρισία και το θράσος της δημοτικής αρχής. Είναι φανερό ότι επιδιώκουν να ρίξουν στάχτη τόσο στα μάτια των πολιτών, όσο και στο χειμαζόμενο καλλιτεχνικό δυναμικό της πόλης. Η τραγική κατάσταση των καλλιτεχνών της πόλης απεικονίζεται με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, όπου αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικογενειακές υποχρεώσεις τους, ενώ άλλοι έχουν αναγκαστεί να κάνουν άλλα επαγγέλματα για να κατορθώσουν να επιβιώσουν. Με πρόσχημα την ανάγκη του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης για εργασία, η δημοτική αρχή φροντίζει δεόντως με απευθείας αναθέσεις να διοχετεύει το καλλιτεχνικό προϊόν σε συγκεκριμένα πρόσωπα επικαλούμενη μάλιστα πάντα τη νομιμότητα!

Οφείλουμε να μάθουμε τα κριτήρια των αναθέσεων και τον τρόπο που ανακυκλώνονται συνεχώς στα έργα τα ίδια πρόσωπα. Ευθέως ρωτάμε:

-Ισχύει ότι σε δάσκαλο μουσικής, με σύμβαση στον Πολιτιστικό Οργανισμό, έχουν ανατεθεί επιπλέον δύο συναυλίες από τον οργανισμό και έχει γίνει απευθείας η ανάθεση επανεκτέλεσης των παλιών τραγουδιών σε εταιρεία του; Έχει υπογράψει στην σύμβασή του με τον πολιτιστικό ότι δεν έχει εταιρεία ή εμπορική δραστηριότητα;

-Θα μας διευκρινίσετε γιατί χρησιμοποιούνται δύο διευθύνσεις με το ίδιο ΑΦΜ Μαιζώνος και Έδεσσα;

-Άλλος εκ των συντελεστών που εμφανίζεται ως συνέταιρος του πολυχώρου της οδού Μαιζώνος έχει σύμβαση αρκετών χιλιάδων ευρώ με άλλο πρόγραμμα του οργανισμού;

-Μετά τις δημόσιες παρεμβάσεις μας ενώ η πρόταση με τον οργανισμό είχε κατατεθεί από τον πολυχώρο της οδού Μαιζώνος, η συμβασιοποίηση έγινε με άλλη μη κερδοσκοπική εταιρεία σε διαφορετική διεύθυνση, τι μεσολάβησε;

-Ένας εκ των ανωτέρω συντελεστών έχει το καλοκαίρι του 2020 αναλάβει άλλη παραγωγή από τον Πολιτιστικό Οργανισμό;

-Ποια η σχέση όλων των ανώτερων με τον πολυχώρο της Μαιζώνος;

Ο τρόπος των απευθείας αναθέσεων είναι εσφαλμένος, αποδείχθηκε δε με την πρόσφατη τροποποίηση του προγράμματός σας, όπου προστέθηκε στις εκδηλώσεις και άλλο σχήμα παρόμοιων εκδηλώσεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι δεν είχαν συμπεριληφθεί σημαντικοί εκπρόσωποι του είδους.

Τέλος επειδή η πρόεδρος κ. Κουρή σε μία απέλπιδα προσπάθεια αναφέρεται ότι τηρεί το νόμο, την παραπέμπουμε στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων που με απόφασή της αποσαφηνίζεται πλήρως ότι «η υποχρέωση τήρησης της διαδικασίας του άρθρου 12 της υπ. αριθ. 117384 ΚΥΑ, η οποία περιγράφει τον τρόπο διεξαγωγής της διαπραγμάτευσης μέσω ΕΣΗΔΗΣ. «Επιπλέον, η διαδικασία επιλογής καλλιτέχνη θα μπορούσε να διεξαχθεί και μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας των άρθρων του ν. 4412/2016, που εφαρμόζονται σε διαγωνισμούς μελετών (άρθρα 111-115)».

Αν δεν γνωρίζει τους νόμους υπάρχει η νομική υπηρεσία…».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Λιγοστοί και… me rapid test!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

H χθεσινή εκδήλωση της επίσημης εκκίνησης διαβούλευσης του νέου ΕΣΠΑ, πραγματοποιήθηκε στο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας, παρουσία ελαχίστων φορέων λιγοστών παρόντων που εκπροσωπούσαν και τις ενότητες των φορέων της περιοχής (π.χ. την αυτοδιοίκηση α’ βαθμού εκπροσώπησε μόνο ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, Θανάσης Παπαδόπουλος) ενώ οι περισσότεροι φορείς παρακολούθησαν την εκδήλωση διαδιικτυακά.

Φυσικά, όσοι ήσαν παρόντες στο μουσείο φορούσαν μάσκες και τηρούσαν τις αποστάσεις. Και όχι μόνο… Υποβλήθηκαν και σε rapid test! Έξω από το μουσείο υπήρχε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που διενεργούσε τεστ σε όποιον προσερχόταν στο κτίριο.

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η κρίση μας πήγε… 50 χρόνια πίσω!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Σχεδόν… ανατριχιαστικό αλλά και ενδεικτικό της μεγάλης πληγής που άφησε στη χώρα η 10ετής οικονομική κρίση, ήταν αυτό που είπε χθες από την Πάτρα ο ΓΓ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Δημήτρης Σκάλκος: «Σε επίπεδο σύγκλισης με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, η οικονομική κρίση μας πήγε πέντε δεκαετίες πίσω» ανέφερε, υπογραμμίζοντας με αυτό τον τρόπο την ανάγκη που έχει η χώρα να επιταχύνει στο νέο ΕΣΠΑ και να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην Ανδραβίδα για την άσκηση «Ηνίοχος ’21» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, όπου συνεχίζεται η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2021» έφτασε νωρίς το μεσημέρι της Τριτης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, εξαιτίας του ότι ο υπουργός Εθνικής Αμύνης βρίσκεται σε αποστολή.

Ο πρωθυπουργός μαζί με τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, θα παρακολουθήσει τη σημερινή «Ημέρα Επισήμων Προσκεκλημένων» (VIP Day) της μεγάλης διακλαδικής, πολυεθνικής ασκήσεως «Ηνίοχος ’21», που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τις 12 Απριλίου σε ολόκληρο το FIR Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός επισκέπτεται την άσκηση “Ηνίοχος”, ενώ φέτος πραγματοποιείται σε μια στιγμή τεταμένων σχέσεων με την Τουρκία και ο κ. Μητσοτάκης θα βρει την ευκαιρία από την Ανδραβίδα να στείλει μήνυμα στη γείτονα χώρα. Οι εικόνες που φτάνουν στο τουρκικό στρατηγείο στην Άγκυρα προκαλούν την οργή των Τούρκων και του ίδιου του Ερντογάν. Απολύτως λογικό θα λέγαμε, αφού από τη Δευτέρα (12.04) που ξεκίνησε ο «ΗΝΙΟΧΟΣ», το FIR Αθηνών γέμισε με μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, ακόμα και UAV, με τις συμμετέχουσες χώρες να πετούν πάνω από το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο, το Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα.

Υπενθυμίζεται πως στην μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση της Μεσογείου για το 2021 συμμετέχουν η Γαλλία, με μαχητικά αεροσκάφη Rafale και Mirage, οι ΗΠΑ με F-16, MQ-9, KC-135, το Ισραήλ με F-15 και F-16, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με F-16, ο Καναδάς με Air Weapon Managers – GCI, η Ισπανία με F/A – 18 Hornet καθώς και η Κύπρος με ελικόπτερο τύπου AW 139. Η Πολεμική μας Αεροπορία συμμετέχει με το σύνολο των τύπων μαχητικών αεροσκαφών (F-16, Mirage 2000, Mirage 2000-5, F-4) που διαθέτει καθώς και με μέσα αντιαεροπορικής προστασίας, ηλεκτρονικού πολέμου και μη επανδρωμένα αεροχήματα.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα