Τρίτη 20 Απριλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανοίγει το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων-Από το Σάββατο αποκλειστικά για αθλητές σωματείων χιονοδρομίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιστροφή στη δράση αλλά για… ελάχιστους χιονοδρόμους, υποχρεωτικά αθλούμενους, από αυτό το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, για το Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων.

Η σχετική ΚΥΑ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού η οποία και αφορά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 20 του μηνός, αναβάλει ουσιαστικά τα πρωταθλήματα. Με ορισμένες εξαιρέσεις στις οποίες εντάσσονται και μερικές εκατοντάδες χιονοδρόμων σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ θα επιτραπεί η λειτουργία τριών χιονοδρομικών κέντρων, μεταξύ των οποίων και τα Καλάβρυτα τα οποία δεν αναφέρονται ονομαστικά αλλά έχουν ήδη υποδειχθεί από την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων.
Οι πίστες θα ανοίξουν αποκλειστικά από αθλητές σωματείων χιονοδρομίας, με ονομαστικούς καταλόγους, επικυρωμένους από την οικεία Ομοσπονδία.

Τα σαλέ θα παραμένουν κλειστά, τα λιφτ (αναβατήρες) θα χρησιμοποιούνται ατομικά και η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους, και εξωτερικά, ενώ οι αθλητές θα υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο έλεγχο για COVID-19, με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Οι λεπτομέρειες με τους κωδικούς και τα μέσα μετακίνησης, από νομό σε νομό, αναμένονται αύριο. Τα Χιονοδρομικά θα είναι ανοικτά μόνο το Σαββατοκύριακο ενώ μένει να διευκρινιστεί αν, εκτός από προπόνηση, θα διεξαχθούν και κάποια από τα συλλογικά πρωταθλήματα.

ΠΑΝ. ΣΑΚ.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μια παλιά ΕΔΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με μια παλιά Ε.Δ.Ε. που είχε διαταχθεί για μια υπόθεση στο Πανεπιστήμιο Πατρών, τι έχει συμβεί; Έχει ολοκληρωθεί; Και ποια ήταν τα αποτελέσματα της;

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Λιγοστοί και… me rapid test!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

H χθεσινή εκδήλωση της επίσημης εκκίνησης διαβούλευσης του νέου ΕΣΠΑ, πραγματοποιήθηκε στο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας, παρουσία ελαχίστων φορέων λιγοστών παρόντων που εκπροσωπούσαν και τις ενότητες των φορέων της περιοχής (π.χ. την αυτοδιοίκηση α’ βαθμού εκπροσώπησε μόνο ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, Θανάσης Παπαδόπουλος) ενώ οι περισσότεροι φορείς παρακολούθησαν την εκδήλωση διαδιικτυακά.

Φυσικά, όσοι ήσαν παρόντες στο μουσείο φορούσαν μάσκες και τηρούσαν τις αποστάσεις. Και όχι μόνο… Υποβλήθηκαν και σε rapid test! Έξω από το μουσείο υπήρχε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που διενεργούσε τεστ σε όποιον προσερχόταν στο κτίριο.

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η κρίση μας πήγε… 50 χρόνια πίσω!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Σχεδόν… ανατριχιαστικό αλλά και ενδεικτικό της μεγάλης πληγής που άφησε στη χώρα η 10ετής οικονομική κρίση, ήταν αυτό που είπε χθες από την Πάτρα ο ΓΓ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Δημήτρης Σκάλκος: «Σε επίπεδο σύγκλισης με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, η οικονομική κρίση μας πήγε πέντε δεκαετίες πίσω» ανέφερε, υπογραμμίζοντας με αυτό τον τρόπο την ανάγκη που έχει η χώρα να επιταχύνει στο νέο ΕΣΠΑ και να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα