Δευτέρα 12 Απριλίου 2021
Connect with us

Αθλητισμός

Δεν γινόταν αλλιώς….

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου μιλούν στη «Γ» για την απόφαση της ΕΠΣ Αχαΐας να διακόψει τα πρωταθλήματα

TOY ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Όπως ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο, η διοίκηση της ΕΠΣ Αχαΐας εξέδωσε προχθές ανακοίνωση με την οποία έκανε γνωστό πως λόγω της πανδημίας ακυρώνονται όλα τα πρωταθλήματά της για την περίοδο 20-21. Μια απόφαση που ανακοίνωσε πρώτη σε όλη την Ελλάδα και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες.

Η «Γ» επικοινώνησε με ανθρώπους τους ποδοσφαίρου που κρίνουν σωστή αυτή την απόφαση αλλά ρίχνουν και τις ευθύνες τους στην πολιτεία που δεν στάθηκε αρωγός ενισχύοντας τα σωματεία.

 

ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

«Εξαντλήθηκαν τα περιθώρια»

Ο ιδιοκτήτης της ακαδημίας του Δαβουρλή Κ. ’92, Ντίνος Παπαγιαννόπουλος έκρινε σωστή την απόφαση της διοίκησης για την διακοπή.

Ο ίδιος δήλωσε: «Η απόφαση της ΕΠΣ για την οριστική ακύρωση των πρωταθλημάτων είναι σωστή και κατά την γνώμη μου αναμενόμενη από όλους τους εμπλεκόμενους, μιας και πλέον τα χρονικά περιθώρια για μια επανεκκίνησή τους εξαντλήθηκαν. Το ζητούμενο πλέον από τη διοίκηση είναι αν θα μπορέσει να διατηρήσει την επόμενη αγωνιστική χρόνια το σύνολο των ομάδων της που είναι κατά 25% μειωμένο την τελευταία 5ετία».

 

ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΑΛΑΚΙΔΗΣ

«Η πολιτεία δεν στάθηκε δίπλα στους ερασιτέχνες»

Ο γενικός γραμματέας του Άρη Πατρών, Νίκος Καμαλακίδης θεωρεί σωστή την απόφαση της ΕΠΣ Αχαΐας από την στιγμή που η πολιτεία δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στους ερασιτέχνες.

Ο έμπειρος παράγοντας τόνισε: «Θεωρώ ότι η απόφαση της επιτροπής πρωταθλήματος είναι σωστή από τη στιγμή που η πανδημία παραμένει και η πολιτεία αδυνατεί να σταθεί δίπλα στους ερασιτέχνες αθλητές, προπονητές και παράγοντες προσφέροντας όλες τις απαραίτητες υγειονομικές καλύψεις για την ασφάλειά τους. Η κρίση στην οικονομία από την άλλη έχει χτυπήσει τους κλάδους ολόκληρης της αγοράς, από εργαζόμενους έως και επαγγελματίες οπότε σε πολλές περιπτώσεις η κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεων μοιάζει αδύνατη. Συν τοις άλλοις η πολύμηνη αγωνιστική απραξία των ερασιτεχνών αθλητών σε συνδυασμό με την απότομη επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων είναι επόμενο να επιφέρει σοβαρούς τραυματισμούς με άμεσο κόστος στη ζωή τους αφού οι περισσότεροι βλέπουν το ποδόσφαιρο σαν χόμπι και δεν ζουν αποκλειστικά από αυτό».

 

ΑΛΕΚΟΣ ΜΠΟΓΙΑΚΗΣ

«Υγεία πρωτίστως και μετά το ποδόσφαιρο»

Ο πρόεδρος του Ατρόμητου Πατρών, Αλέκος Μπογιάκης συμφωνεί με την απόφαση της Ένωσης και εύχεται ότι τον Σεπτέμβρη θα ξαναβρεθούμε στα γήπεδα και θα έχει επανέλθει η κανονικότητα στην ζωή μας.

Αναλυτικά ανέφερε: «Η απόφαση για την αναστολή του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος για την φετινή περίοδο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Όσο και να έχουμε στερηθεί αυτό που αγαπάμε προέχει η ανθρώπινη υγεία. Το ποδόσφαιρο θα το ξαναβρούμε μπροστά μας μόνο σε ένα υγιές περιβάλλον. Ελπίζω ότι η απόφαση της ΕΠΣ Αχαΐας είναι ρεαλιστική και αποτυπώνει την πραγματικότητα. Υγεία πρωτίστως και μετά το ποδόσφαιρο. Ας ελπίσουμε ότι τον Σεπτέμβρη θα ξαναβρεθούμε στα γήπεδα και θα έχει επανέλθει η κανονικότητα στην ζωή μας. Μέχρι τότε υπομονή και αυτοσυγκράτηση απ’ όλους».

 

 ΧΑΡΗΣ ΡΑΝΤΟΣ

«Συμφωνώ ως προς το περιεχόμενο, λάθος το χρονικό σημείο»

Ο προπονητής του Αετού Πατρών, Χάρης Ράντος, αναφέρει ότι η διοίκηση της Ένωσης βιάστηκε να πάρει την απόφαση που ναι μεν είναι σωστή αλλά έπρεπε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Επίσης αναφέρθηκε και στις Ακαδημίες για τις οποίες θα μπορούσε η διοίκηση να αφήσει ένα ανοιχτό παράθυρο αφού η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει αναφέρει ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να ξεκινήσουν τον Απρίλιο.

Αναλυτικά ο Χάρης Ράντος σημείωσε: «Η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΑ με βρίσκει σύμφωνο ως προς το περιεχόμενό της. Θεωρώ όμως λάθος το χρονικό σημείο που έγινε καθώς και τον τρόπο με τον οποίο έγινε.

Ενώ θα έπρεπε να μας στενοχωρεί η ακύρωση ουσιαστικά της ποδοσφαιρικής χρονιάς αλλά και των κόπων που έδωσαν παράγοντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές ώστε να επαναρχίσει το ποδόσφαιρο μετά την καραντίνα του περσινού Μαρτίου, η διοίκηση της ΕΠΣΑ δείχνει να ανακουφίζεται και μάλιστα να βιάζεται να πάρει αυτή την απόφαση.

Από τη στιγμή που η ΕΠΟ δεν έχει βγάλει επίσημη ανακοίνωση για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα όλης της χώρας έρχεται η δική μας Ένωση να ακυρώσει τη χρονιά και τις προσπάθειές μας χωρίς να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια.

Αυτό με στενοχωρεί ιδιαίτερα όπως και το ότι ακυρώθηκαν και όλα τα παιδικά πρωταθλήματα την ίδια στιγμή που από τη γενική γραμματεία αθλητισμού ακούμε πως υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να ξεκινήσουν οι ακαδημίες τον Απρίλιο.

Θα μπορούσε εδώ η διοίκηση της Ένωσης να αφήσει ανοιχτό ένα παράθυρο τουλάχιστον για τα παιδικά πρωταθλήματα.

Πιστεύω επίσης πως η απόφαση αυτή θα έπρεπε να παρθεί σε γενική συνέλευση και όχι σε διοικητικό συμβούλιο».

 

 ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΟΤΟΠΟΥΛΟΣ

«Απούσα η πολιτεία, σωστά έπραξε η Ένωση»

Ο τεχνικός διευθυντής τμημάτων υποδομής του Πήγασου Μπεγουλακίου, Κώστας Νιοτόπουλος συμφωνεί με την απόφαση της ΕΠΣ Αχαΐας από την στιγμή που η πολιτεία είναι απούσα και δεν στηρίζει οικονομικά τα σωματεία.

Αναλυτικά ο Κώστας Νιοτόπουλος επισήμανε: «Τη δεδομένη στιγμή, φτάνοντας ήδη στα τέλη Φεβρουαρίου, και μη έχοντας απάντηση από την πολιτεία, ορθώς πράττει η ΕΠΣΑ.

Από την στιγμή που τα σωματεία δεν έχουν την δυνατότητα την οικονομική να στηρίξουν το κόστος των τεστ, και η πολιτεία σε αυτό δεν δίνει μια οικονομική λύση χορήγησης δωρεάν τεστ ή μια έξτρα οικονομική ενίσχυση για να καλυφθούν αυτά τα έξοδα, η ένωση δεν μπορεί να πάρει το ρίσκο επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων.

Δυστυχώς η μη επανέναρξη των πρωταθλημάτων, θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στους αθλητές, μένοντας σε απραξία ένα χρόνο ήδη (με μικρές παύσεις), και κυρίως στις νεαρές ηλικίες που πολλά παιδιά ήταν έτοιμα για το βήμα παραπάνω. Ίσως να είναι μια ταφόπλακα για το ποδοσφαιρικό τους μέλλον σε επαγγελματικό επίπεδο.

Επίσης η μη επανέναρξη θα έχει πολύ σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο στις ακαδημίες, έχοντας ήδη ένα τεράστιο οικονομικό βάρος.

Μακάρι η πολιτεία να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις, τουλάχιστον από την νέα σεζόν να μπούμε στην κανονικότητα και να κάνουμε αυτό που τόσο πολύ αγαπάμε».

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να θυμίσουμε αναλυτικά τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΣ Αχαΐας:

«Οριστική διακοπή ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ΕΠΣΑ 2020-2021.

Μετά από ομόφωνη απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΣ Αχαΐας αποφασίστηκε η οριστική διακοπή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, λαμβάνοντας υπ’ όψιν:

1) Τη συνέχιση της πανδημίας και της εξάπλωσης του covid-19.

2) Ότι η περιοχή μας (Αχαΐα) βρίσκεται συνεχώς σε κόκκινο συναγερμό.

3) Τη δεινή οικονομική θέση των παραγόντων των Σωματείων (μελών) μας λόγω της συνεχούς υγειονομικής κρίσης.

4) Ότι δεν έχει ληφθεί καμιά μέχρι σήμερα απόφαση από τους λοιμωξιολόγους και από την ΓΓΑ για το άνοιγμα των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

5) Ότι και να δοθεί το πράσινο φως για την έναρξη των πρωταθλημάτων θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας μίνι προετοιμασίας και προπονήσεων των αθλητών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς τους χρόνους ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων και της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

6) Ότι δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ούτε τα συνεχή τεστ για covid-19 που απαιτούνται, ούτε τη μη παρουσία θεατών στα γήπεδα».

Να σημειωθεί πως η ΕΠΣ Αχαΐας είναι η πρώτη Ένωση στην Ελλάδα που προχωρά σε μια τέτοια κίνηση, δηλαδή παίρνει οριστική απόφαση για τη φετινή σεζόν και αυτό λέγεται πως θα παρασύρει και άλλες ενώσεις να προχωρήσουν σε κάτι αντίστοιχο».

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Γ’

Μπάσκετ

Δυνατός χορηγός του Απόλλωνα Πατρών η Med Frigo

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Απόλλων παίρνει ώθηση και γίνεται ακόμη πιο ισχυρός έχοντας στο πλευρό του την εταιρία Med Frigo ως δυνατό χορηγό όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του Απόλλωνα.

H Med Frigo θα είναι στο πίσω μέρος της φανέλας της πρώτης ομάδας και στο παρκέ της μεγάλης σάλας του Αθλητικού Κέντρου του Συλλόγου στην Περιβόλα.
Με την Med Frigo υποστηρικτή η ομάδα αποκτά άλλη δυναμική με ξεκάθαρο στόχο: Ο Απόλλων σύντομα να πάρει τη θέση που του αξίζει στο χώρο του Ελληνικού μπάσκετ.
Έχοντας στη νέα του προσπάθεια αρωγό την Med Frigo γίνεται πιο δυνατός σε κάθε επίπεδο και παράλληλα στέλνει μήνυμα επιστροφής εκεί που πραγματικά ανήκει!

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΠΙΟ ΨΗΛΑ
Η MED FRIGO είναι κορυφαία στο είδος της. Ιδρύθηκε το 1991 στην Πάτρα και χρόνο με το χρόνο ενδυναμώνει την θέση της, ισχυροποιεί και αυξάνει το κύρος της, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της εποχής.
Διαθέτει ολοκληρωμένα κέντρα διανομής 51.500 τ.μ. σε τρεις νομούς, Αττικής, Αχαΐας και Θεσπρωτίας, ιδιόκτητο στόλο σύγχρονων φορτηγών ψυγείων και δύο εξειδικευμένα τμήματα.
Την Med Frigo και την Cargo Med, ενώ παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μεταφορών και 3rd Party Logistics προϊόντων ψύξης, καλύπτοντας τις ανάγκες του σύγχρονου επιχειρείν.
-Τα Logistics και η διεθνής μεταφορά τροφίμων από την Ελλάδα στην Ευρώπη είναι η αφοσίωση της Med Frigo.
-Η συλλογή και η διεθνής μεταφορά μεταφορά φορτίων από την Ευρώπη προς την Ελλάδα είναι η εξειδίκευση της Cargo Med.
Mε σύγχρονη αντίληψη των υπηρεσιών Logistics, η Med Frigo μειώνει τα ανελαστικά έξοδα μιας επιχείρησης (όπως αποθήκευση, φύλαξη, μεταφορά, λογιστική υποστήριξη) προσφέροντας σε όλους τους πελάτες ποιοτικά αναβαθμισμένη διαχείριση, οικονομίες κλίμακος και βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης.

Περισσότερα

Αθλητισμός

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας(12/4)

Δημοσιεύθηκε

στις

12:00 COSMOTE SPORT 6 HD 2021 ATP Masters 1000 Rolex Monte Carlo
13:00 Eurosport 1 Γύρος Τουρκίας | 2ο σκέλος (Ανδρών) Ποδηλασία
17:00 ΕΡΤ Sports 1 Φοίνικας Σύρου – ΠΑΟΚ Volley League Ανδρών
19:00 COSMOTE SPORT 9 HD ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ρότορ Βόλγκογκραντ Ρωσικό Πρωτάθλημα
19:00 COSMOTE SPORT 7 HD Αναντολού Εφές – Τόφας Τουρκικό Πρωτάθλημα
19:30 Novasports 1HD ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία Super League
20:00 ΕΡΤ Sports 1 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Volley League Ανδρών
20:00 Novasports 2HD Ζενίτ – Παναθηναϊκός Turkish Airlines EuroLeague
20:00 COSMOTE SPORT 2 HD Γουέστ Μπρομ – Σαουθάμπτον Πρέμιερ Λιγκ
20:00 Novasports 2HD Ζενίτ – Παναθηναϊκός Turkish Airlines EuroLeague
21:30 COSMOTE SPORT 8 HD Χόφενχαϊμ – Λεβερκούζεν Bundesliga
21:45 Novasports 4HD Γκινγκάμπ – Τουλούζ Ligue 2
21:45 Novasports 3HD Μουσκρόν – Αντβέρπ Βελγικό πρωτάθλημα
21:45 Novasports 1HD Μπενεβέντο – Σασουόλο Serie A
22:00 COSMOTE SPORT 3 HD Θέλτα – Σεβίλη Ισπανικό Πρωτάθλημα
22:15 COSMOTE SPORT 2 HD Μπράιτον – Έβερτον Πρέμιερ Λιγκ

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Πράξη αγάπης από την ΠΓΕ – Την επόμενη Δευτέρα αιμοδοσία

Δημοσιεύθηκε

στις

Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας και είναι γνωστό πως ο αθλητισμός είναι μέρος αυτής της διαδικασίας.

Οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες, ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας. Για ακόμη μία φορά η Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση δίνει το παράδειγμα, στα πλαίσια του διαδραστικού προγράμματος «Πυθαγόρας», διοργανώνοντας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών εθελοντική αιμοδοσία.
Με ανακοίνωσή της η ΠΓΕ απευθύνει πρόσκληση σε όλους ώστε την Δευτέρα 19 Απριλίου και ώρες 5-8 μ.μ. στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Παναχαϊκής να βρεθούν εκεί τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και προς αποφυγήν συνωστισμού κατόπιν επικοινωνίας στα τηλ.: 2610433231 και 6944380975.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα