Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Αχαιή Φαίδρα Βόκαλη, νέα διευθύντρια της ΕΑΚ

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ) ενημερώνει πως μετά από ομόφωνη πρόταση του διοικητικού συμβουλίου, την οποία απεδέχθη, νέα γενική διευθύντρια της ΕΑΚ αναλαμβάνει η παραγωγός και σκηνοθέτις, Φαίδρα Βόκαλη, η οποία κατάγεται από την Κάτω Αχαΐα και είναι βραβευμένο μέλος της ακαδημίας για την ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου το 2016.

Η Φαίδρα Βόκαλη σπούδασε πιάνο στο Ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες», μάρκετινγκ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Universite Paris Dauphine, και θεωρία της αρχιτεκτονικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στον κινηματογράφο από το University College London, με υποτροφία του ΙΚΥ. Έχει εργαστεί στους τομείς της κινηματογραφικής διανομής, της δημοσιογραφίας και των φεστιβάλ. Έχει διατελέσει υπεύθυνη προγράμματος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και αρχισυντάκτρια του περιοδικού «Σινεμά». Το 2012 ανέλαβε τη γενική διεύθυνση της νεοσύστατης Marni Films, στήνοντας έναν πλούσιο κινηματογραφικό κατάλογο μέχρι και το 2019, υλοποιώντας δεκάδες ταινίες και βίντεο ως παραγωγός. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 20 μικρού μήκους ταινίες, στηρίζοντας ενεργά δημιουργούς στα πρώτα τους βήματα και την καλλιέργεια της ντόπιας κινηματογραφίας. Είναι alumnus του EAVE Producers Workshop, αλλά και του Torino Film Lab (Script & Pitch, Framework). Οι ταινίες της έχουν βραβευθεί και προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ όπως των Ρότερνταμ, SXSW, Λοκάρνο, Εδιμβούργου, Νέας Υόρκης, Ευρωπαϊκά Βραβεία LUX, και σε πολλά ακόμη μέρη του κόσμου. Είναι υπότροφος του Artworks και μέλος του Φεμινιστικού Αυτόνομου Κέντρου Έρευνας. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, με τίτλο ΕΝΟΜΕΝΑ, ενώ συνεχίζει την ενασχόλησή της με την παραγωγή ως μέλος της νεοϊδρυθείσας εταιρείας Late Bloomers. Από τον Φεβρουάριο του 2021 είναι γενική διευθύντρια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Επιλεγμένη φιλμογραφία ως παραγωγός:
2020 «Απόδραση από τον Εύθραυστο Πλανήτη» του Θανάση Τσιμπίνη | μικρού μήκους
2019 « Αμυγδαλιά» της Χριστίνας Φοίβη | ντοκιμαντέρ
2019 «Ρουζ» του Κωστή Θεοδοσόπουλου | μικρού μήκους
2019 «Μίλα» του Ανδρέα Βακαλιού | μικρού μήκους
2018 «To Mαγικό Δέρμα» του Κωνσταντίνου Σαμαρά | μεγάλου μήκους
2018 «37 Μέρες» της Νικολέτας Λεούση | μικρού μήκους
2016 «Αφτερλωβ» του Στέργιου Πάσχου | μεγάλου μήκους
2016 «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου | μεγάλου μήκους
2016 «Ακρυλικό» του Νίκου Πάστρα | μικρού μήκους
2013 «Kινγκ Κονγκ» του Νίκου Κυρίτση | μικρού μήκους.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Αναστάτωση στην οδό Μεσολογγίου – Μια γυναίκα σε κατάσταση αμόκ

Δημοσιεύθηκε

στις

Συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Κυριακής σε Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ καθώς – σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- μια γυναίκα βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ και υπάρχει φόβος στις αρχές μήπως επιχειρήσει να πέσει στο κενό.
Σύμφωνα με μαρτυρίες η γυναίκα έχει κλειστεί στο διαμέρισμα 2ου ορόφου και οι κραυγές της έχουν αναστατώσει την περιοχή.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Συμπολίτες που “έφυγαν” από τη ζώη και κηδεύονται τη Δευτέρα(8/8)

Δημοσιεύθηκε

στις

ΚΗΔΕΙΕΣ
Την πολυαγαπημένη μας
ΚΑΣΣΙΑΝΗ (χήρα) ΤΙΜ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ
(ΕΤΩΝ 88)
Κηδεύουμε Δευτέρα 8-8-2022 και ώρα 5 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ρίου.
Τα παιδιά της: Σοφία και Μιχαήλ Ορφανός, Αλέξανδρος Καραβιώτης. Τα εγγόνια της: Μαρία και Γιώργος, Βασίλης, Δημήτρης και Κυριακή, Κωνσταντίνος. Τα δισέγγονά της: Ιωάννης, Σοφία, Μιχαήλ, Χριστοφάνης. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.
Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

Τον πολυαγαπημένο μας
ΓΕΩΡΓΙΟ ΧΡΗΣΤ. ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ
(ΕΤΩΝ 82)
Κηδεύουμε  Δευτέρα 8-8-2022 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Πατρών. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Παναγίας Αλεξιωτίσσης.
Η σύζυγος: Νίτσα. Τα αδέλφια του: Ρένα Μέξα, Αθανάσιος και Τιτίκα Σιαμπάνη, Ιωάννης Σιαμπάνης. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
*Συλλυπητήρια στον Ιερό Ναό.
Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

Την πολυαγαπημένη μας
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (χήρα) ΧΡ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΤΩΝ 87)
Κηδεύουμε Δευτέρα 8-8-2022 και ώρα 5:30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Παντανάσσης Αγίας Ελεούσας Ελληνικού.
Τα παιδιά της: Σοφία και Δημήτριος Δεσινιώτης, Δήμητρα και Παναγιώτης Κανελλόπουλος. Τα εγγόνια της: Νίκη και Σπήλιος, Χρήστος και Ανδριάνα, Πέτρος, Χρήστος, Δέσποινα, Κωνσταντίνος. Οι δισέγγονές της: Ουρανία, Σοφία. Τα αδέλφια της: Πηνελόπη και Γιάννης Ντούβας, Ανδρομάχη (χήρα) Γεωργ. Παντελή, Ανδρέας και Γεωργία Παντελή, Βασιλική και Γεώργιος Κοτσώνης, Ιωάννα (χήρα) Μιλτ. Αγγελοπούλου, Αικατερίνη, Αντωνία (χήρα) Νικ. Παντελή. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.
Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

Τον πολυαγαπημένο μας
ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΠΑΝ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
(ΕΤΩΝ 70)
Κηδεύουμε Δευτέρα 8-8-2022 και ώρα 10 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Λεύκας Πατρών.
Τα αδέλφια του: Λεωνίδας και Ουρανία Παυλάτου, Αθηνά και Σωτήρης Βες. Τα ανίψια του: Κωνσταντίνος και Ασπασία, Αδαμαντία και Παναγιώτης, Μαρία και Σωτήρης, Νίκος. Οι λοιποί συγγενείς.
Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

Τον πολυαγαπημένο μας
ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΓΓ. ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟ
(ΕΤΩΝ 83)
Κηδεύουμε Δευτέρα 8-8-2022 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέου Σουλίου.
Τα παιδιά του. Τα εγγόνια του. Τα δισέγγονά του. Τα αδέλφια του. Τα ανίψια του. Οι λοιποί συγγενείς.
Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

Τον αγαπημένο μας πατέρα, παππού, αδελφό και θείο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΙΚ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ
(ΚΩΤΣΟ – ΕΤΩΝ 82)
Κηδεύουμε Δευτέρα 8-8-2022 και ώρα 6 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Β΄ Κοιμητηρίου Λεύκας Πατρών.
Τα τέκνα του: Νικόλαος Σωτηρόπουλος, Γεωργία και Λάμπρος Πετρολής, Μεντζέλος Σωτηρόπουλος, Παναγιώτα Σωτηροπούλου. Τα εγγόνια του: Διονύσιος, Κωνσταντίνος, Χρυσούλα, Κωνσταντίνα. Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.
*Η προσέλευση στον Ιερό Ναό θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες για τον covid-19.
Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΗ. Πατρών-Πύργου 39, Βάρδα Ηλείας & Πολυτεχνείου 11 Λεχαινά Ηλείας. Τηλ.: 26230-73.685, κιν.: 6948-463.343, 6989-383.129. www.papazafeirisfunerals.gr, e-mail: [email protected] Aξιοπρέπεια – οικονομία – εξυπηρέτηση όλο το 24ωρο.

Tον πολυαγαπημένο μας
ΓΕΩΡΓΙΟ ΧΡΗΣΤ. ΚΟΥΜΠΑΤΗ
(ΕΤΩΝ 76)
Κηδεύουμε Δευτέρα 8-8-2022 και ώρα 5:30 μ.μ. από τον Παλαιό Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών. Η ταφή θα γίνει στο Νεκροταφείο Παναγίας Αλεξιωτίσσης.
Η σύζυγος: Κάτια. Τα παιδιά του: Μαρία Κουμπάτη και Ιωάννης Κολομβας, Χρήστος Κουμπάτης και Ελίνα Πετούση. Οι αδελφοί. Οι εγγονοί: Άγγελος, Αικάτη Άρρεν (αβάπτιστο). Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΣΑΜΙΩΤΗ. Πανεπιστημίου 83, Ζαβλάνι (πλησίον Α΄ Νεκροταφείου Πάτρας), τηλ.: 2610-454.184, fax: 2610-450.732, κιν.: 6944-320.495, τηλ.: 2610-455.151. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

Την αγαπημένη μας
ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡ. ΜΑΡΟΥΛΑ
(ΕΤΩΝ 81)
Κηδεύουμε Δευτέρα 8-8-2022 και ώρα 6 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Λεύκας.
Τα αδέλφια της: Αντώνης Μαρουλας, Παρασκευή (χήρα) Δημ. Σαμαρά, Φωτεινή και Ευάγγελος Κάσης. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών και Μνημοσύνων ΜΙΧΑΗΛ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. Γεωργίου Παπανδρέου 73 (πρώην Καλαβρύτων). Τηλ.: 2610-342.446, κιν.: 6974-761.782, 6974-761.783. e-mail: [email protected] Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

Τον αγαπημένο μας
ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΙΩΑΝ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
(ΕΤΩΝ 71)
Κηδεύουμε Δευτέρα 8-8-2022 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Σκοτάνη Καλαβρύτων.
Η αδελφή του: Βασιλική Παπαδημητρίου.
Γραφείο Τελετών και Μνημοσύνων ΜΙΧΑΗΛ ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ. Γεωργίου Παπανδρέου 73 (πρώην Καλαβρύτων). Τηλ.: 2610-342.446, κιν.: 6974-761.782, 6974-761.783. e-mail: [email protected] Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

Την πολυαγαπημένη μας
ΘΕΟΔΩΡΑ (χήρα) ΝΙΚ. ΝΤΡΕ
(ΕΤΩΝ 89)
Κηδεύουμε σήμερα Δευτέρα 8-8-2022 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Πατρών. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Συχαινών.
Τα παιδιά της: Ευσταθία και Διονύσιος Ιωαννίδης, Θεώνη και Γεώργιος Λιβάνης. Τα εγγόνια της. Τα δισέγγονά της.
Γραφείο Τελετών ΒΑΝΤΑΡΑΚΗ. Α΄ Πανεπιστημίου 15 – Τηλ.: 2610-436.425. Τηλ. οικίας: 2610-641.360, κινητό: 6932-324.062. Β΄ Πατρών-Πύργου 214 (Βραχνέικα).

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ναυπακτία: Ο δυνατός άνεμος τα… πήρε και τα σήκωσε όλα στις παραλίες– «Έτρεχαν» οι λουόμενοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο δυνατός άνεμος τα… πήρε και τα σήκωσε όλα στην Κάτω Βασιλική, στη Ναυπακτία. Λουόμενοι βγήκαν άρον- άρον από τη θάλασσα τρέχοντας να βρουν… καταφύγιο.

Οι ριπές του ανέμου ήταν πολύ δυνατές με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι των καταστημάτων να τρέξουν να κλείσουν τις ομπρέλες. Ωστόσο, αρκετά φουσκωτά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα nafpaktianews.gr, τα πήρε ο αέρας.

Σε όλες τις παραλίες της Κάτω Βασιλικής ο κόσμος βγήκε από τη θάλασσα και βρήκε «καταφύγιο» στα καταστήματα, εκτός από την παραλία της Λιμνοπούλας που άδειασε μέσα σε λίγα λεπτά.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα