Παρασκευή 16 Απριλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Αχαιή Φαίδρα Βόκαλη, νέα διευθύντρια της ΕΑΚ

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ) ενημερώνει πως μετά από ομόφωνη πρόταση του διοικητικού συμβουλίου, την οποία απεδέχθη, νέα γενική διευθύντρια της ΕΑΚ αναλαμβάνει η παραγωγός και σκηνοθέτις, Φαίδρα Βόκαλη, η οποία κατάγεται από την Κάτω Αχαΐα και είναι βραβευμένο μέλος της ακαδημίας για την ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου το 2016.

Η Φαίδρα Βόκαλη σπούδασε πιάνο στο Ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες», μάρκετινγκ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Universite Paris Dauphine, και θεωρία της αρχιτεκτονικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στον κινηματογράφο από το University College London, με υποτροφία του ΙΚΥ. Έχει εργαστεί στους τομείς της κινηματογραφικής διανομής, της δημοσιογραφίας και των φεστιβάλ. Έχει διατελέσει υπεύθυνη προγράμματος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και αρχισυντάκτρια του περιοδικού «Σινεμά». Το 2012 ανέλαβε τη γενική διεύθυνση της νεοσύστατης Marni Films, στήνοντας έναν πλούσιο κινηματογραφικό κατάλογο μέχρι και το 2019, υλοποιώντας δεκάδες ταινίες και βίντεο ως παραγωγός. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 20 μικρού μήκους ταινίες, στηρίζοντας ενεργά δημιουργούς στα πρώτα τους βήματα και την καλλιέργεια της ντόπιας κινηματογραφίας. Είναι alumnus του EAVE Producers Workshop, αλλά και του Torino Film Lab (Script & Pitch, Framework). Οι ταινίες της έχουν βραβευθεί και προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ όπως των Ρότερνταμ, SXSW, Λοκάρνο, Εδιμβούργου, Νέας Υόρκης, Ευρωπαϊκά Βραβεία LUX, και σε πολλά ακόμη μέρη του κόσμου. Είναι υπότροφος του Artworks και μέλος του Φεμινιστικού Αυτόνομου Κέντρου Έρευνας. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, με τίτλο ΕΝΟΜΕΝΑ, ενώ συνεχίζει την ενασχόλησή της με την παραγωγή ως μέλος της νεοϊδρυθείσας εταιρείας Late Bloomers. Από τον Φεβρουάριο του 2021 είναι γενική διευθύντρια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Επιλεγμένη φιλμογραφία ως παραγωγός:
2020 «Απόδραση από τον Εύθραυστο Πλανήτη» του Θανάση Τσιμπίνη | μικρού μήκους
2019 « Αμυγδαλιά» της Χριστίνας Φοίβη | ντοκιμαντέρ
2019 «Ρουζ» του Κωστή Θεοδοσόπουλου | μικρού μήκους
2019 «Μίλα» του Ανδρέα Βακαλιού | μικρού μήκους
2018 «To Mαγικό Δέρμα» του Κωνσταντίνου Σαμαρά | μεγάλου μήκους
2018 «37 Μέρες» της Νικολέτας Λεούση | μικρού μήκους
2016 «Αφτερλωβ» του Στέργιου Πάσχου | μεγάλου μήκους
2016 «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου | μεγάλου μήκους
2016 «Ακρυλικό» του Νίκου Πάστρα | μικρού μήκους
2013 «Kινγκ Κονγκ» του Νίκου Κυρίτση | μικρού μήκους.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τέλος στην αγωνία-Επέστρεψε σπίτι του ο 11χρονος

Δημοσιεύθηκε

στις

Ώρες αγωνίας για την οικογένεια ενός 11χρονου αγοριού, το οποίο αναζητείτο, καθώς δεν είχε επιστρέψει σπίτι του.

Ο 11χρονος, άργησε να γυρίσει στην οικία του προκαλώντας ανησυχία στους γονείς τους, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ.

Μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών στην ευρύτερη περιοχή του ΚΕΤΧ, ο μικρός εντοπίστηκε και μετέβη στο σπίτι του, δίνοντας τέλος στην πολύωρη αγωνία των δικών του.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Μπλόκο” σε 22 κιλά κοκαΐνη στο Λιμάνι-Συνελήφθη ο οδηγός που τα μετέφερε

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες, 42χρονος ημεδαπός, οδηγός Φ/Γ οχήματος, εντός του λιμένα Πατρών, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, για παράβαση του νόμου 4139/2013 ”περί εξαρτησιογόνων ουσιών”.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που διενήργησαν μεσημβρινές ώρες χθες τα παραπάνω στελέχη, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΄΄ΑΙΚ΄΄ στην πύλη εξόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών σε Φ/Γ όχημα (τράκτορας-επικαθήμενο), το οποίο είχε εκφορτωθεί από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από τον λιμένα Ανκόνα Ιταλίας, βρέθηκε σε χώρο του φορτίου και συγκεκριμένα στο επάνω μέρος ξυλοκιβωτίου που περιείχε ένα ψυγείο, μία πλαστική μαύρη σακούλα, εντός της οποίας υπήρχαν είκοσι (20) πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες συνολικά είκοσι δύο κιλά, πεντακόσια γραμμάρια και επτά δέκατα του γραμμαρίου (22,500.7kg) ναρκωτική ουσία του είδους κοκαΐνη.

Σε περαιτέρω νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα , παρουσία εισαγγελικού λειτουργού στην οικία του 42χρονου στον Άλιμο Αττικής, βρέθηκαν δύο (02) κινητά τηλέφωνα και τρεις (03) κάρτες SIM.

Το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση των κατασχεθέντων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών υπολογίζεται σε εννιακόσιες πενήντα έξι χιλιάδες και διακόσια πενήντα (956.250 €) ευρώ.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ συνολικά κατασχέθηκαν η ανευρεθείσα ποσότητα ναρκωτικών ουσιών η οποία θα αποσταλεί στην Χημική Υπηρεσία Πατρών, το Φ/Γ όχημα (τράκτορας και επικαθήμενο), έξι (06) κινητά τηλέφωνα, τρεις (03) κάρτες SIM και μία (01) συσκευή πλοήγησης .

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σταθεροποιείται ο αριθμός κρουσμάτων στην Αχαΐα-Αναλυτικά η κατανομή

Δημοσιεύθηκε

στις

81 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού κατέγραψε η Αχαΐα, με τον αριθμό των νέων μολύνσεων να παραμένει σταθερός για μια ακόμη ημέρα.

Οι ειδικοί αισιοδοξούν,  αλλά παράλληλα εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται σε διάφορα σημεία της Πάτρας,  μεταξύ άλλων και στα Ψηλά Αλώνια.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα