Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ανοίγει το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων-Από το Σάββατο αποκλειστικά για αθλητές σωματείων χιονοδρομίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιστροφή στη δράση αλλά για… ελάχιστους χιονοδρόμους, υποχρεωτικά αθλούμενους, από αυτό το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, για το Χιονοδρομικό Κέντρο των Καλαβρύτων.

Η σχετική ΚΥΑ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού η οποία και αφορά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 20 του μηνός, αναβάλει ουσιαστικά τα πρωταθλήματα. Με ορισμένες εξαιρέσεις στις οποίες εντάσσονται και μερικές εκατοντάδες χιονοδρόμων σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ θα επιτραπεί η λειτουργία τριών χιονοδρομικών κέντρων, μεταξύ των οποίων και τα Καλάβρυτα τα οποία δεν αναφέρονται ονομαστικά αλλά έχουν ήδη υποδειχθεί από την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων.
Οι πίστες θα ανοίξουν αποκλειστικά από αθλητές σωματείων χιονοδρομίας, με ονομαστικούς καταλόγους, επικυρωμένους από την οικεία Ομοσπονδία.

Τα σαλέ θα παραμένουν κλειστά, τα λιφτ (αναβατήρες) θα χρησιμοποιούνται ατομικά και η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους, και εξωτερικά, ενώ οι αθλητές θα υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο έλεγχο για COVID-19, με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Οι λεπτομέρειες με τους κωδικούς και τα μέσα μετακίνησης, από νομό σε νομό, αναμένονται αύριο. Τα Χιονοδρομικά θα είναι ανοικτά μόνο το Σαββατοκύριακο ενώ μένει να διευκρινιστεί αν, εκτός από προπόνηση, θα διεξαχθούν και κάποια από τα συλλογικά πρωταθλήματα.

ΠΑΝ. ΣΑΚ.


Ροή ειδήσεων

Advertisement