Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Σε καλώ να απαντήσεις αν κατηγορείς την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η διαδικασία εξυγίανσης των φαινομένων παρενόχλησης και βίας εναντίον των πιο αδύναμων κινδυνεύει να χάσει το στόχος της και να βυθιστεί στο λαϊκισμό, λες και το έγκλημα έχει χρώμα και ιδεολογία» είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του στη βουλή, προσθέτοντας ότι «είναι στο χέρι όλων να μην μοιάσει σε γήπεδο σήμερα η Βουλή». «Θα ακουστούν σκληρές αλήθειες», είπε και πρόσθεσε ότι στο τέλος της συζήτησης ελπίζει να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι οι αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου έγιναν στις 16 Ιανουαρίου σε εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Αθλητισμού, οι οποίες χαιρετίστηκαν από όλα τα κόμματα. Και πρόσθεσε ότι :οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν έδειξαν ότι το πρόβλημα υπάρχει αλλά και απέδειξαν ότι στον τόπο μας υπάρχει ένα πλαίσιο ασφάλειας που οδηγεί στην κάθαρση. Θύμισε ότι παλαιότερα δεν συνέβαινε αυτό στην χώρα μας. «Σήμερα η φωνή έσπασε την σιωπή και είναι η σειρά της πράξης να σπάσει την αδράνεια», είπε χαρακτηριστικά.

«Το κίνημα #metοο δεν πρέπει να είναι τυφλό. Η σύγχυση είναι η άλλη όψη της συγκάλυψης», είπε και συνέχισε: «Η κοινωνία μας εδώ και έναν μήνα έχει πάθει σοκ». «Πρέπει να αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας διχάζουν. Πρωταγωνιστές δεν είναι τα θύματα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μίλησε για χυδαία σχόλια με μόνο στόχο να σπιλωθούν κόμματα και πρόσωπα. «Οι βιαστές χωρίζονται σε δεξιούς και αριστερούς. Κάτι τέτοιο απαξιώνει το ελληνικό #metoo. Η λάσπη που εκτινάσσεται κρύβει τους ενόχους από το βλέμμα της κοινωνίας και της δικαιοσύνης. Το μεγάλο ζητούμενο είναι τα θύματα να μιλήσουν ελεύθερα», είπε ο πρωθυπουργός.

Ροή ειδήσεων

Advertisement