Τρίτη 20 Απριλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρωτοβουλία Φαρμάκη στην ΕΝΠΕ για τους μεταφορείς σχολικών δρομολογίων

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Την καταβολή μέρους της προϋπολογισθείσας δαπάνης των Περιφερειών για τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών, ως αποζημίωση στους επαγγελματίες αυτοκινητιστές (λεωφορεία και ταξί), στις περιοχές όπου τα σχολεία έμειναν κλειστά και δεν πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια (χωρίς την ευθύνη των αυτοκινητιστών) εισηγήθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης στο Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών, ζητώντας να υιοθετηθεί το αίτημα συλλογικά και να ζητηθεί από την Πολιτεία η υλοποίηση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Ο κ. Φαρμάκης, στην πρότασή του, σημειώνει πως μέσω της συγκεκριμένης πρότασης, η οποία διαθέτει και ισχυρή νομική δικαιολόγηση, θα βοηθηθεί ο κλάδος των επιβατικών μεταφορών που είναι ένας ακόμα κλάδος ο οποίος έχει υποστεί ισχυρό πλήγμα λόγω της πανδημίας.

Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, επισημαίνει πως οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί μεταξύ Περιφερειών και μεταφορέων δεν μπορούν να τύχουν καταγγελίας από καμία πλευρά, δεδομένου ότι τα μέτρα κατά της πανδημίας και η λειτουργία των σχολικών μονάδων είναι δυναμικά, με αποτέλεσμα και οι Περιφέρειες και οι μεταφορείς να πρέπει να παραμένουν σε διαρκή ετοιμότητα και σε θέση να διαθέσουν τα μέσα τους όποτε αυτό τους ζητηθεί για την εκπλήρωση του αντικειμένου της σύμβασης που τους έχει ανατεθεί.

«Το παραπάνω είναι προφανές ότι συνιστά υπέρμετρο μεν αλλά αναγκαίο για την εκπλήρωση του δημοσίου συμφέροντος σκοπού της μεταφοράς των μαθητών σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και όταν συντρέξουν οι απαιτούμενες συνθήκες, περιορισμό των δικαιωμάτων της οικονομικής ελευθερίας και της περιουσίας των μεταφορέων που δικαιολογεί την καταβολή αποζημίωσης ως μέτρο αποκατάστασης των δικαιωμάτων που πλήττονται.  Οι Περιφέρειες που αναλαμβάνουν κατ΄ έτος την ευθύνη υλοποίησης του έργου της μεταφοράς των μαθητών επιδιώκουν στην δύσκολη αυτή συγκυρία την διατήρηση κλίματος συνεργασίας και συνεννόησης με τους μεταφορείς και θεωρούν, πρωτίστως, ότι η διατήρηση της οικονομικής βιωσιμότητας των επιχειρήσεων αυτών αποτελεί εχέγγυο για την επιτυχή συνέχιση της συνεργασίας αυτής και τα επόμενα έτη» αναφέρει ο κ. Φαρμάκης καταλήγοντας πως η Ένωση Περιφερειών μπορεί να εισηγηθεί προς το Υπουργείο Παιδείας τη διαμόρφωση μίας νομοθετικής ρύθμισης που θα προβλέπει τα εξής:

«Στους οριστικούς και τους προσωρινούς αναδόχους ή μειοδότες που έχει ανατεθεί με αποφάσεις των οικονομικών επιτροπών των Περιφερειών η εκτέλεση δρομολογίων για την μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σχολείων ειδικής εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021 να καταβάλλεται αποζημίωση για τα μη εκτελούμενα, λόγω επιβολής μέτρων προστασίας από την μετάδοση του κορωνοϊού δρομολόγια, ανερχόμενη σε ποσοστό 40% επί του εκάστοτε συμφωνηθέντος ποσού αμοιβής. Η ανωτέρω αποζημίωση καταβάλλεται και στους μεταφορείς που εκτελούν δρομολόγια σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 33 παρ. 2 εδ δ του Ν. 4713/2020».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μια παλιά ΕΔΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Με μια παλιά Ε.Δ.Ε. που είχε διαταχθεί για μια υπόθεση στο Πανεπιστήμιο Πατρών, τι έχει συμβεί; Έχει ολοκληρωθεί; Και ποια ήταν τα αποτελέσματα της;

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Λιγοστοί και… me rapid test!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

H χθεσινή εκδήλωση της επίσημης εκκίνησης διαβούλευσης του νέου ΕΣΠΑ, πραγματοποιήθηκε στο αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας, παρουσία ελαχίστων φορέων λιγοστών παρόντων που εκπροσωπούσαν και τις ενότητες των φορέων της περιοχής (π.χ. την αυτοδιοίκηση α’ βαθμού εκπροσώπησε μόνο ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, Θανάσης Παπαδόπουλος) ενώ οι περισσότεροι φορείς παρακολούθησαν την εκδήλωση διαδιικτυακά.

Φυσικά, όσοι ήσαν παρόντες στο μουσείο φορούσαν μάσκες και τηρούσαν τις αποστάσεις. Και όχι μόνο… Υποβλήθηκαν και σε rapid test! Έξω από το μουσείο υπήρχε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που διενεργούσε τεστ σε όποιον προσερχόταν στο κτίριο.

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η κρίση μας πήγε… 50 χρόνια πίσω!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Σχεδόν… ανατριχιαστικό αλλά και ενδεικτικό της μεγάλης πληγής που άφησε στη χώρα η 10ετής οικονομική κρίση, ήταν αυτό που είπε χθες από την Πάτρα ο ΓΓ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Δημήτρης Σκάλκος: «Σε επίπεδο σύγκλισης με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, η οικονομική κρίση μας πήγε πέντε δεκαετίες πίσω» ανέφερε, υπογραμμίζοντας με αυτό τον τρόπο την ανάγκη που έχει η χώρα να επιταχύνει στο νέο ΕΣΠΑ και να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα