Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Αναδιοργάνωση του Πανεπιστημίου Πατρών Του Σπύρου Ν. Σκιαδαρέση (*)

Δημοσιεύθηκε

στις

Συζητάμε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών, ακριβώς πεντέμισι ώρες και αυτό που συμπεραίνω εγώ αλλά και όλοι οι παριστάμενοι, θέλω να πιστεύω, είναι η «εν ενί στόματι και μιάς καρδίας», αγωνίας, για το μέλλον του Πανεπιστημίου Πατρών και των Τμημάτων του στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) εκτός της φυσικής έδρας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Εκτιμώ ότι πρέπει να συνεχιστεί αυτός ο εποικοδομητικός διάλογος με το Πανεπιστήμιο Πατρών και παράλληλα όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, Πρώτος, Δεύτερος Βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και οι εκπρόσωποι της Δυτικής Ελλάδας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, να ενισχύσουμε ΟΛΟΙ μας με κάθε τρόπο, τις ανάγκες του Πανεπιστημίου. Αφουγκράζομαι την αγωνία της Συγκλήτου, η οποία απ’ ό,τι κατάλαβα εδώ και πεντέμισι ώρες συζήτησης, είναι αγωνία όλων ημών. Προσωπικά είμαι αντίθετος και έξω από κάθε πολιτική σκοπιμότητα. Δεν δέχομαι στην πλάτη των Φοιτητών μας, να «παίζουν» ορισμένοι πολιτικά παιχνίδια βάζοντας εμπόδια στο μέλλον των νέων μας αλλά και του τόπου μας.
Το προτεινόμενο σχέδιο της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, βρίσκεται στον σωστό προσανατολισμό. Επιτρέψτε μου όμως να επισημάνω το εξής: όλοι μας επιθυμούμε και για τον λόγο αυτό άλλωστε βρισκόμαστε σήμερα εδώ: να διατηρήσουμε τα υπάρχοντα Τμήματα των Σχολών στον Πύργο και την Αιτωλοακαρνανία.
Κύριε Πρύτανη, εκλεκτά Μέλη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών,
Να γνωρίζετε ότι θα είμαστε δίπλα σας, ενισχύοντας παράλληλα την βούληση και σχεδιασμό της Συγκλήτου, για ίδρυση νέων Σχολών, όπως με ικανοποίηση διαβάσαμε στον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Πανεπιστημίου, της Γεωργικής και Οίνου και Αμπέλου Σχολών, εμπλουτίζοντας την πρότασή σας με την ίδρυση κι άλλων νέων Σχολών. Υπάρχουν ιδέες και πρόσφορο έδαφος σε όλη την Δυτική Ελλάδα.
Θέλουμε ένα Παν – επιστήμιο! Να περιέχει όσο το δυνατόν περισσότερες Σχολές. Έτσι νοείται, επιτρέψτε μου, ένα ολοκληρωμένο Πανεπιστήμιο. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η εκπεφρασμένη διεθνώς άποψη, ότι το Brand Name του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτι το οποίο το γνωρίζετε εσείς «κάλλιον εμού», βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Είμαι αισιόδοξος ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών θα είναι ο «Φάρος» της Δυτικής Ελλάδας του οποίου οι ακτίνες θα αγγίζουν το σύνολο αυτής.

(*) Τοποθέτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Π.Ε. Αχαϊας, Τομεάρχη Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας, της παράταξης του Απ. Κατσιφάρα στη συνεδρίαση του Π.Σ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement